Su BMW X5 Vilniuje siautėjęs girtas vairuotojas – gerai žinomas policijai

Aiškėja, kad vėlų trečiadienio vakarą automobiliu BMW X5 siautėjęs girtas vairuotojas, dėl kurio kaltės buvo sudaužyti net šeši automobiliai ir apgadinti keli stulpai, yra gerai žinomas sostinės kriminalistams. Vyras ir dabar kaltinamas žemės sklypų grobimo byloje, kuri nagrinėjama teismuose.

Su BMW X5 Vilniuje siautėjęs girtas vairuotojas policijai yra gerai žinomas.<br>Facebook nuotr.
Su BMW X5 Vilniuje siautėjęs girtas vairuotojas policijai yra gerai žinomas.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 4:24 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:15 PM

Kaip jau skelbė lrytas.lt, trečiadienį apie 20 val. 33 min. Ozo g. 25, greta prekybos centro „Akropolis“, automobilio BMW X5 vairuotojas A.T. (gim. 1981 m.), būdamas neblaivus (vėliau jam nustatytas 2,38 promilės girtumas), važiuodamas atbuline eiga kliudė ir apgadino pravažiuojantį automobilį „Mercedes-Benz“.

Po avarijos BMW nuvažiavo, tačiau atsitrenkė į priekyje sustojusį automobilį „Mazda“ ir jį taip pat apgadino.

Vėl pasišalinęs iš eismo įvykio vietos, važiuodamas toliau, jis apgadino kelio ženklus ir susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu automobiliu „Chrysler“, o važiuodamas toliau kliudė stovintį automobilį „Volkswagen“, kuris nuo smūgio atsitrenkė į stovintį automobilį „Chevrolet“.

Iš viso per incidentą apgadintos šešios transporto priemonės, taip pat keli kelio ženklai. BMW vairuotojas sulaikytas Verkių gatvėje, jam surašyta krūva protokolų.

Beje, vairuotoją sulaikius, Vilniaus policijos budėtojai trečiadienio vakarą atsisakė teikti bet kokią informaciją apie šį įvykį. 

Vairuotojas – kaltinamasis teismo procese

Paaiškėjo, kad automobilį BMW X5 vairavęs vyras yra neblogai žinomas sostinės kriminalistams. Policijos pareigūnai Albertą Tunkevičių su keliais kitais vyrais stebėjo maždaug porą metų, kol galiausiai 2012 m. sausį jam buvo uždėti antrankiai.

Tąkart sulaikius A.Tunkevičių su keliais kitais įtariamaisiais, tuometis Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas surengė spaudos konferenciją, per kurią pranešė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl 10 epizodų.

Sulaikyti vyrai buvo kaltinami iš garbaus amžiaus gyventojų išvilioję žemės sklypus, o vėliau juos pardavę. Buvo užsimenama ir apie tris keistas nukentėjusių sklypų savininkų mirtis. Jie net nesulaukė, kol įtariamuosius sulaikys policija, – mirė mįslingomis aplinkybėmis.

Kaip jau ne kartą skelbta, tyrimo metu paaiškėjo, jog kaltinamieji išprašydavo, kad žemės sklypų ir butų savininkai pasirašytų ant lapų, kuriuose būdavo nurodyti tik jų asmens duomenys. Dokumento tekstą sukčiai sukurdavo vėliau, todėl dalis nukentėjusiųjų net nesuprato, kad pasirašė vekselius ar įgaliojimus, leidžiančius tvarkyti jų nekilnojamąjį turtą.

Įtariamieji apie savo paslaugas viešai skelbė nuo 2007 m.

Bylos duomenimis, aktyviausiai veikė A.Tunkevičius, kuris tais laikais dirbo savo tėvo Liongino Tunkevičiaus vadovaujamoje bendrovėje „LT statyba“.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, įtariamieji A.Tunkevičius, Ryšardas Tripuckis ir Andžejus Gulbickis buvo suimti, tačiau vėliau paleisti į laisvę skyrus kitas kardomąsias priemones, o teismo proceso sulaukė jau būdami laisvėje.

Dar vienas kaltinamasis – R.Nevėra – yra buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas į Vilniaus rajono tarybą. Po nesėkmės rinkimuose iš partijos jis pasitraukė.

Šios grupės teismai prasidėjo 2014 m. vasarą ir tęsiasi iki šiol, iki galo byla dar nėra išnagrinėta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.