Skaitiklių tikrintojais apsimetę vagišiai skriaudžia pensininkus

Dvi garbaus amžiaus šiaulietės namuose laikytų santaupų neteko, kai patikėjo į jų duris pasibeldusių „skaitiklių tikrintojų“ pažadais „grąžinti permoką“.

Šiaulių policijos pareigūnai perspėjo saugotis skaitiklių tikrintojais apsimetančių vagišių.<br>T.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Šiaulių policijos pareigūnai perspėjo saugotis skaitiklių tikrintojais apsimetančių vagišių.<br>T.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-24 14:58, atnaujinta 2017-04-11 13:45

Sausio 20-ąją į policiją Šiauliuose dėl iš namų pagrobtų 3 tūkstančių 700 eurų kreipėsi 83 metų moteris.

Paprašė paieškoti grąžos

Pensininkė papasakojo, kad į namus įsileistas vandens skaitiklių tikrintoju prisistatęs vyras ją pradžiugino, nes pranešė, kad už sunaudotą vandenį šeimininkai yra permokėję net 250 eurų.

Atėjūnas pareiškė ne tik grąžinsiąs šiuos pinigus, bet ir nemokamai pakeisiąs skaitiklius.

Tik 500 eurų kupiūrą teturėjęs „tikrintojas“ paprašė grąžos. Kai moteris nuėjo atnešti grąžos, akylas apsišaukėlis pastebėjo, kur pensininkė laiko santaupas.

Šeimininkei padavus grąžą, „tikrintojas“pradėjo mulkinimo seansą – virtuvėje atsukęs vandenį liepė moteriai stebėti, kaip jis bėga, o jos vyrui liepė iš vonios išnešti daiktus, kad būtų patogiau čia dirbti keičiant skaitiklius.

Taip „įdarbinęs“ senolius apsišaukėlis pagrobė jų santaupas ir paspruko. Kad yra apvogti, šeimininkai suprato tik po kurio laiko, kai nusibodus žiūrėti į virtuvėje per čiaupą bėgantį vandenį jie namuose neberado ir „skaitiklių tikrintojo“.

Pagrobė 2 tūkstančius eurų

Po dviejų dienų nuo tokio apsišaukėlio nukentėjo ir 89 metų šiaulietė.

Pas šią garbaus amžiaus moterį į namus užsukęs ir elektros skaitiklio tikrintoju prisistatęs vyras pagrobė du tūkstančius eurų.

Apsišaukėlis šeimininkės pasitikėjimą pelnė tokiu pat būdu – pranešė, kad moteris permokėjo už elektrą ir pažadėjo šiuos pinigus iškart grąžinti.

„Skaitliukų tikrintojas“ pasiguodė teturįs 500 eurų kupiūrą ir paprašė, kad šeimininkė paieškotų grąžos.

Kol moteris ieškojo grąžos, apsišaukėlis pagrobė ant lovos padėtus 2000 eurų bei raudonos spalvos krepšį ir paspruko.

Perspėjo saugotis apsišaukėlių

„Savo būsto duris atidaręs ir nepažįstamą žmogų išvydęs šeimininkas dažniausiai jį pasitinka įtariu žvilgsniu. Tačiau išgirdęs nepažįstamojo ar nepažįstamosios frazę „turiu jums grąžinti permoką“, iš karto svečią su šypsena pakviečia į vidų.

Bet, kai su tokia džiugia žinia atėję svečiai išeina, šeimininkams gerą nuotaiką keičia netekties širdgėla ir jie, čiupę telefono ragelį, šaukiasi policijos pagalbos“ – sakė Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Gailutė Smagriūnienė.

Pasak specialistės, į namus užsuka ir tikrintojai iš vandenį, dujas ar elektrą tiekiančių bendrovių. Kaip atskirti oficialius tikrintojus nuo apsišaukėlių?

„Svarbiausia būtina įsiminti, kad nė vienas oficialus tikrintojas savo pokalbio fraze: „Turiu jums grąžinti permoką“ – nepradeda.

Pirmiausia jie parodo tarnybinį pažymėjimą ir tik po to eina tikrinti skaitiklių parodymų.

Apie jūsų atsiskaitymus už paslaugas jie neturi jokios informacijos ir nėra įgalioti apie tai kalbėti.

Jūsų įmokas kontroliuoja visai kiti darbuotojai ir šiais klausimais būsite pakviesti į kontorą ir ten akis į akį su ten dirbančiais specialistais kalbėsitės apie savo nepriemokas ar permokas.

Jei atėjęs nepažįstamas asmuo prisistato minėtų tarnybų atstovais ir pradeda kalbą apie permokos grąžinimą, drąsiai užtrenkite jam prieš nosį duris – tai apsimetėlis tikrintojas“, – perspėjo G.Smagriūnienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.