Nuotakos suknelę pakeitė gedulo drabužiai

Per savo vestuves nuotaka neteko abiejų senelių – vienas buvo nužudytas, o iš Baltarusijos atvykęs antrasis jau pusę metų laikomas už grotų. Kruvinos vestuvės vasarą vyko viename Vilniaus rajono kaimų.

Į anūkės vestuves iš Baltarusijos atvažiavęs I.Beliajevas jau pusmetį laikomas už grotų Lukiškių kalėjime.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į anūkės vestuves iš Baltarusijos atvažiavęs I.Beliajevas jau pusmetį laikomas už grotų Lukiškių kalėjime.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 13, 2017, 7:14 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:49 AM

Pirmąją dieną – vestuvės, antrąją – šermenys. Nors triukšminga puota baigėsi dramatiškai, Vilniaus rajone gyvenantys jaunuoliai sukūrė šeimą.

Nuotakos artimieji dėl sugadintos šventės kaltino Baltarusijoje gyvenantį jos senelį Ilją Beliajevą.

Nužudė jau antrą žmogų

Be kvietimo į anūkės vestuves atvykęs baltarusis jau pusę metų laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Į Vilniaus apygardos teismą (VAT) atvežtą I.Beliajevą čigonų tautybės nuotakos artimieji ironiškai pasitiko plojimais.

I.Beliajevas, kuriam prieš porą dienų sukako 56 metai, už nužudymą teisiamas jau antrą kartą.

Baltarusijoje gyvenantys nuotakos artimieji pasakojo, jog šioje šalyje jis buvo nužudęs taksistą, ir piktinosi, kad tai nebuvo paminėta teismo posėdyje.

„Pasakyta tik tai, kad jis teistas. Tikimės, kad teismas atsižvelgs, už ką.

Toks žmogus negali vaikščioti laisvėje. Jis net važiuodamas į vestuves vienam žmogui trenkė buteliu per galvą“, – pasakojo iš Baltarusijos atvykęs nužudytojo Nikolajaus Lukaševičiaus brolis Ivanas Lukaševičius.

Mirė po devynių dienų

Vilniaus rajono Juodšilių kaime gyvenęs 62 metų N.Lukaševičius buvo nužudytas per savo anūkės vestuves, kurios vyko jo namuose.

Nuotakos artimieji tvirtino, jog jos senelio iš tėvo pusės I.Beliajevo į vestuves niekas nekvietė, tačiau jie su žmona atvažiavo iš Baltarusijos pasveikinti anūkės.

Kodėl tarp abiejų nuotakos senelių kilo konfliktas, kiti puotos dalyviai nežino – apie 2 valandą nakties dauguma jau buvo nuėję miegoti.

Kas nutiko per vestuves, nesužinojo ir naktį į jas iškviesti medikai.

„Trys čigonų tautybės vyrai buvo labai įsiaudrinę, į mūsų klausimus neatsakinėjo, o tarpusavyje kalbėjosi savo kalba, kurios aš nesuprantu“, – pasakojo greitosios pagalbos medikė Miroslava Lisauskienė.

Medikus iškvietė viena vestuvėse dalyvavusių moterų.

Kai jie atvyko, N.Lukaševičius be sąmonės gulėjo ant sofos, jo kakta buvo praskelta. Vyras sąmonės neatgavo ir vežamas į Vilniaus ligoninę.

Jis devynias dienas išbuvo komos būsenos ir mirė.

Vilniaus teismas nepatiko

Nei teisiamo I.Beliajevo, nei kitų vestuvių dalyvių VAT vakar neapklausė, nes į posėdį neatvyko vienas nužudytojo sūnų.

I.Lukaševičius „Lietuvos rytui“ pasakojo, jog brolio nužudymas – didžiulė netektis jo šeimai: „Brolis turėjo penkis vaikus ir keletą anūkų. Jų motina jau mirusi, todėl jis išlaikė šeimą, visus mokė gyventi.“

Trys N.Lukaševičiaus vaikai gyvena Lietuvoje, du – Baltarusijoje. Vienas iš Baltarusijoje gyvenančių sūnų yra neįgalus.

Visas būrys iš Baltarusijos atvykusių nužudytojo artimųjų jau per pirmąjį posėdį pasipiktino teismo darbu: „Kažkoks nesusipratimas – lietuviškai suprantantys nužudytojo vaikai šioje byloje yra liudytojai, todėl buvo išprašyti iš salės, o mums nebuvo pasiūlyta net vertėjo. Sėdėjome ir nieko nesupratome.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.