Skandalas Jurbarke: pacientų burnose atsidūrė 1000 nelegalių dantų protezų

Teisėsaugos pareigūnai Jurbarke patraukė baudžiamojon atsakomybėn vietos 46 metų dantų techniką ir keturis odontologus, nelegaliai iš jo įsigijusius dantų protezus. Jiems visiems iškeltos bylos dėl neteisėto vertimosi ūkine-komercine veikla ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Jurbarko rajone dantų technikas pagamino apie 1000 protezų, kurių niekur oficialiai neapskaitė.<br>Kauno policijos asociatyvioji nuotr.
Jurbarko rajone dantų technikas pagamino apie 1000 protezų, kurių niekur oficialiai neapskaitė.<br>Kauno policijos asociatyvioji nuotr.
Jurbarko rajone dantų technikas pagamino apie 1000 protezų, kurių niekur oficialiai neapskaitė.<br>LR asociatyvi nuotr.
Jurbarko rajone dantų technikas pagamino apie 1000 protezų, kurių niekur oficialiai neapskaitė.<br>LR asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 2, 2017, 10:50 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:27 PM

Pogrindžio apyvarta buvo didžiulė – įtariama, kad dantų technikas pagamino mažiausiai tūkstantį protezų, kurių neįtraukė į jokius dokumentus.

Odontologai įstatydavo šiuos protezus pacientams, tačiau neduodavo čekių ar sąskaitų faktūrų.

Dantų technikas pats įstatė apie 20 protezų, nors neturėjo tokios teisės. Jam yra išduota licencija tik gaminti protezus.

Didelės dalies gaminių jis neapskaitydavo – manoma, jog tai darydavo pastaruosius 3–4 metus. Taip susidarė maždaug tūkstantis niekur nepajamuotų protezų.

Dantų techniko paslaugomis naudojosi trys Jurbarko ir vienas Šakių odontologas.

Tyrimo metu išaiškėjo, jog šie odontologai taip pat veikė neskaidriai. Pasirodo, jie asmenines licencijas turėjo, bet neturėjo licencijų savo įmonių veiklai, kai kurių iš jų galiojimas jau buvo pasibaigęs.

Dantų technikas kaltę pripažino – jam buvo pritaikytas baudžiamasis įsakymas, įpareigojant sumokėti piniginę baudą. Be to, jis privalės įnešti į valstybės iždą apie 20 tūkst. eurų nesumokėtų mokesčių.

Vienas odontologas teisme buvo pripažintas kaltu, tačiau atsipirko bauda, o jo kolega išvengė baudžiamosios atsakomybės pritaikius laidavimą.

Trečio odontologo byla į Jurbarko teismą buvo perduota trečiadienį, o ketvirto bylos medžiagą planuojama atiduoti į teismą kovo mėnesį.

Naujienų portalas lrytas.lt neseniai buvo paskelbęs apie apsišaukėlį dantų techniką iš Kauno 58 metų Artūrą Girsą. Stalius pagal profesiją pats gamino ir dėjo protezus, savo kambarį pavertęs siaubo filmams kurti tinkama vieta. Per kratą pas jį buvo rastos elektriko replės ir kiti daiktai, visiškai nepanašūs į tuos, kurie naudojami gydant ar protezuojant dantis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.