Nespėję išsiblaivyti tėvai atėjo atsiimti kūdikio

Aštuonių mėnesių berniukas jau antrą naktį praleis Alytaus vaikų globos namuose, nes 24 metų jo motina ir 32 metų tėvas po naktinių išgertuvių iki pietų dar nebuvo spėję išsiblaivyti.

Atėję pasiimti vaiko, tėvai buvo vis dar girti.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Atėję pasiimti vaiko, tėvai buvo vis dar girti.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Mar 16, 2017, 6:22 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 8:59 PM

Į Alytaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrių dėl kūdikio atsiėmimo atėjusiai porai teko patikrinti blaivumą, nes nuo jų sklido stiprus alkoholio kvapas. Moteriai buvo nustatytas 0,58 promilės, o vyrui – 0,98 promilės girtumas.

Iš jų sūnus buvo paimtas vidurnaktį, kai mieste patruliavę policijos pareigūnai gavo pranešimą, jog viename Šaltinėlio gatvės name vyksta muštynės.

Paaiškėjo, jog čia susikivirčijo neblaivi (1,09 promilės) 48 metų namo šeimininkė, neleidusi gerokai girtesnei (2,12 promilės) dukrai naktį neštis mažo anūko į nuomojamą butą kitame miesto gale.

Policijos patruliams vaiko tėvu prisistačiusiam vyrui buvo nustatytas 1,73 promilės girtumas.

Į pagalbą pirmą valandą iškviesta Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Žaneta Abromaitienė atvyko skubiai ir nusprendė ramiai miegojusį vaiką išvežti į globos namus, kad nekiltų pavojaus paliktam tarp girtų suaugusiųjų.

Tėvai ir močiutė bandė jai neleisti paimti mažylio, bet apgynė pareigūnai.

Tėvystės oficialiai kol kas nepripažinęs vyras ir jo sugyventinė iki šiol vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojams nebuvo žinomi, todėl teks išsiaiškinti įvairias aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.