Verslininką Tadą Karosą nuskriaudęs palangiškis emigranto atostogas pavertė pragaru

Chuliganiškais išpuoliais pagarsėjęs Palangos gyventojas 39 metų Romualdas Adomaitis vėl trina teismo suolą. Šįkart už tai, kad su keliais bendrininkais kėsinosi į  Didžiojoje Britanijoje dirbančio lietuvio 30-mečio Žilvino Bladžiaus turtą. Reketininkų išvežtas į mišką emigrantas buvo visaip bauginamas, apiplėštas jo būstas kurorte.

Nuosprendį už smurtavimą išklausęs R.Adomaitis vėl teisiamas - šį kartą dėl reketo, vagystės ir apiplėšimo.<br> G.Pilaičio nuotr.
Nuosprendį už smurtavimą išklausęs R.Adomaitis vėl teisiamas - šį kartą dėl reketo, vagystės ir apiplėšimo.<br> G.Pilaičio nuotr.
 R.Adomaičiu vėl gresia nelaisvė.<br> G.Pilaičio nuotr.
 R.Adomaičiu vėl gresia nelaisvė.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-06-16 15:43, atnaujinta 2017-06-16 20:52

Reikalavo pinigų už ramybę

Pernai R.Adomaitis, pravarde Romčikas, su dviem bendrininkais pradėjo kurpti planą, kaip gauti pinigų iš užsienyje dirbančio, o vasarą į  savo namus Palangoje grįžtančio Ž. Bladžiaus.

Matydami, kad vyras Londone prakuto - gražiai apsirengęs, lankosi geruose restoranuose, važinėja prabangiu automobiliu, bendrininkai iš pradžių jo prašė paskolinti pinigų. Emigrantui atsisakius šelpti dykaduonius, R.Adomaitis nenurimo – po kurio laiko vyrui pasiūlyta nuvažiuoti į Šventąją neva aptarti kažkokių verslo reikalų.

Pakeliui automobilis sustojo. Išlaipintas ir nuvestas į mišką emigrantas buvo pririštas prie medžio. Grasindami susidoroti banditai iš aukos reikalavo išpirkos - 10 tūkst. eurų. Iš vyro pagrobti buto raktai, turėti grynieji pinigai, kiti asmeniniai daiktai.  Nusikaltėliai atsirakino Ž.Bladžiaus butą ir susišlavė ten buvusius pinigus, alkoholinius gėrimus.

Aukai prigrasinta nesikreipti į policiją, tačiau vyras netylėjo. Pareigūnai greitai išsiaiškino, kad išpuolį organizavo policijai gerai žinomas anksčiau ne kartą teistas R.Adomaitis.

Du reketininkai  - už grotų 

 Pajutę, kad policija mina ant kulnų, R. Adomaitis su bendrininkais - 36-erių Domantu Daukšu ir 29-erių Povilu Janušoniu - spruko toliau nuo nusikaltimo vietos, slapstėsi vienoje Kretingos rajono sodyboje. Per kratas ten rastas automobilis, ištuštinti pagrobtų gėrimų buteliai, su narkotikais buvo sulaikytas 38 metų kaunietis Tadas J.

R.Adomaitį padėjo sučiupti Vilniaus policija  - sostinėje buvo  suimtas su įkalčiais. Pas  jį rasta pagrobtų daiktų ir psichotropinių vaistų. Bet Ž. Bladžiaus vargai tuo  nesibaigė - netrukus jis buvo užpultas ir sumuštas viename Palangos restorane.

Užpuolikai išaiškinti, bet teisme, kuris vyko pagreitinto proceso tvarka, neįrodyta, kad R. Adomaitis ir čia  galėjo čia prikišo nagus – daryti poveikį emigrantui.

P.Janušonis pagal Europos arešto orderį vasarį suimtas Didžiojoje Britanijoje ir ekstradijuotas į Lietuvą. Dar vienas į Ž.Bladžiaus turtą nusitaikęs reketininkas D.Daukšas ieškomas.

Klaipėdos apygardos teisme R.Adomaitis ir P.Janušonis iš dalies pripažino savo kaltę.  Kaltinamieji, vaidindami "svieto lygintojus" rūsčiais žvilgsniais vartė  Ž.Bladžių - esą emigrantas kažkam buvo skolingas, nenorėjo grąžinti pinigų, todėl išvežtas į mišką pasiaiškinti.

Bendrininkams už didelės vertės turto prievartavimą, atvirą vagystę, apiplėšimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

Sumuštas užpuolikų neišdavė

R.Adomaitis vežė  Ž.Bladžių į mišką po to, kai pats nukentėjo nuo užpuolikų. Manoma, kad jis  patyrė ir įkaito dalią - buvo  netikėtai užpultas, pagrobtas ir žiauriai sumuštas..

Užpernai spalį viena Kretingos rajono gyventoja važiuodama automobiliu stabtelėjo šalikelėje pastebėjusi gailiai vaitojantį sužalotą vyrą. Jis aiškino, kad plente buvo partrenktas mašinos.  Kretingos ligoninėje  vyrui nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai: galvos ir pilvo sumušimai, smegenų sukrėtimas, piršto, delnakaulio, alkūnės, kojos kulkšnelių lūžiai.

Paaiškėjo, kad nukentėjusysis - policijai gerai žinomas už smurtavimą teistas ir prieš trejus metus iš pataisos namų lygtinai paleistas R.Adomaitis. Kalbėdamas apie nebūtą avariją jis siekė nuslėpti tikrąsias incidento aplinkybes.

Su vyru siekė susidoroti buvę draugai, su kuriais jį siejo bendra nusikalstama veikla, o vėliau išskyrė nesantaika.

Agurkinį po išpuolio nušovė

Palangoje R.Adomaitis buvo įviliotas į sutartą vietą, kur jo tykojo iš Kauno pakviesti smogikai. Palangiškis pusantros valandos buvo mušamas, kankinamas ir žalojamas. Po to išvežtas į Kretingos rajoną ir išmestas prie plento. Iš vyro buvo pagrobtas jo žmonos vardu registruotas automobilis „Mercedes Benz“.

Atskleidus galimus R.Adomaičio skriaudikus, „Aro“ kovotojai pernai rugsėjį Kaune suėmė penkis įtariamuosius. Pas juos aptikta ginklų, šaudmenų, neperšaunamųjų liemenių, kvaišalų.

Tarp užpuolikų galėjo būti ir Deimantas Bugavičius – muzikinės grupės „Naujos pupytės“ buvusios narės Vitos Jakutienės (Pliadytės) mylimasis, užpernai rudenį nušautas Kaune prie savo kotedžų.Agurkinių gaujos vadeivos Sauliaus Velečkos asmens sargybiniu vadintas D.Bugavičius įtarimų dėl susidorojimo su R.Adomaičiu išvengė tik todėl, kad buvo nužudytas.

Per išpuolį automobilyje „Mercedes Benz“ šalia D.Bugavičiaus sėdėjus V.Jakutienė per stebuklą liko sveika. Jos mylimojo žudikai iki šiol nesurasti.

Klaipėdos kriminalistai, paklausti, ar D.Bugavičiaus nužudymas Kaune siejamas su R.Adomaičio užpuolimu pajūryje, į  komentarus nesileido  -  sakė, kad  tyrimas. dar nebaigtas.

Sužalojo garsų verslininką

R.Adomaitis išgarsėjo prieš dešimtmetį po to, kai Palangoje užpuolė ir žiauriai sumušė picerijų tinklo „Čili pica“ savininką vilnietį – turtingą verslininką Tadą Karosą.

Incidentas įvyko vasarą po vidurnakčio J.Basanavičiaus gatvės pabaigoje netoli tilto į jūrą, kur T.Karosui tuo metu priklausė viešbutis su kavine „Šachmatinė“.Žodis po žodžio įsiplieskus konfliktui, T.Karosą užpuolė keletas vaikinų. Po smūgių į veidą verslininkas pargriuvo, smarkiai susižalojo galvą – jam diagnozuotas kraujo išsiliejimas į smegenis.

Verslininką į Palangos ligoninę atlydėjusi jo draugė, buvusi televizijos laidų vedėja Jūratė Bitinaitė, įsidėmėjo užpuolikus. T.Karosui skubiai atlikta sudėtinga galvos operacija.

R.Adomaitis neprisipažino sumušęs „Čili pica“ savininką – aiškino tą vakarą  linksminęsis  ne  gaesiojoje "Šachmatinėje", o kitoje kurorto kavinėje „Monika“. Po to vakarojęs namuose su sugyventine.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas tokiomis kalbomis nepatikėjo - smurtautojui už piktybinį chuliganizmą tąkart skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė. Jis  buvo įpareigotas T.Karosui atlyginti 50 tūkst. litų žalą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chuliganiškais išpuoliais pagarsėjęs Palangos gyventojas 39 metų palangiškis Romualdas Adomaitis vėl trina teismo suolą. Šįkart už tai, kad su bendrininkais kėsinosi į užsienyje dirbančio lietuvio 30-mečio Žilvino Bladžiaus turtą. Reketininkų išvežtas į mišką vyras buvo bauginamas, apiplėštas jo būstas.

 

 

Reikalavo pinigų už ramybę

 

 

Pernai R.Adomaitis, pravarde Romčikas, su dviem bendrininkais pradėjo kurpti planą, kaip gauti pinigų iš užsienyje dirbančio, o vasarą į namus grįžtančio palangiškio Ž. Bladžiaus

Matydami, kad vyras Didžiojoje Britanijoje prakuto - gražiai apsirengęs, lankosi restoranuose, važinėja geru automobiliu, bendrininkai iš pradžių jo prašė paskolinti pinigų.

Emigrantui atsisakius šelpti dykaduonius, R.Adomaičio suburta gauja nenurimo – po kurio laiko vyrui pasiūlyta nuvažiuoti į Šventąją neva aptarti kažkokių verslo reikalų.Pakeliui automobilis sustojo. Išlaipintas ir nuvestas į mišką emigrantas buvo pririštas prie medžio. Grasindami susidoroti banditai iš aukos pareikalavo išpirkos - 10 tūkst. eurų.

Iš vyro pagrobti buto raktai, turėti grynieji pinigai, kiti asmeniniais daiktai. Atsirakinę butą nusikaltėliai susišlavė ten buvusius pinigus, alkoholinius gėrimus.

Vadeivą sučiupo sostinėje

Aukai prigrasinta nesikreipti į policiją, tačiau vyras netylėjo. Pareigūnai greitai išsiaiškino, kad išpuolį organizavo jiems gerai žinomas anksčiau ne kartą teistas R.Adomaitis.Pajutę, kad policija mina ant kulnų, R. Adomaitis su bendrininkais - 36-erių Domantu Daukšu ir 29-erių Povilu Janušoniu - spruko toliau nuo nusikaltimo vietos.

R.Adomaitis slapstėsi  Kretingos rajono sodyboje. Per kratas ten rastas automobilis, ištuštinti pagrobtų gėrimų buteliai. Sodyboje su narkotikais buvo sulaikytas 38 metų kaunietis Tadas J.

Gaujos vadeivą R.Adomaitį padėjo surasti Vilniaus policija. Palangiškis sostinėje suimtas su įkalčiais - pas jį rasta pagrobtų daiktų, psichotropinių vaistų.

Sėbras įkliuvo Britanijoje

 

 

Ž. Bladžiaus vargai nesibaigė - netrukus jis buvo užpultas ir sumuštas viename Palangos restorane. Užpuolikai išaiškinti, bet teisme, vykusiame pagreitinta tvarka, neįrodyta, kad R. Adomaitis ir čia prikišo nagus – darė poveikį emigrantui.

 

P.Janušonis pagal Europos arešto orderį vasarį suimtas Didžiojoje Britanijoje ir ekstradijuotas į Lietuvą. Dar vienas į Ž.Bladžiaus turtą nisiteikęs reketininkas D.Daukšas tebeieškomas.

 

Klaipėdos apygardos teisme R.Adomaitis ir P.Janušonis iš dalies pripažino savo kaltę ir baksnojo į: Ž.Bladžių - esą vyras kažkam buvo skolingas ir nenorėjęs grąžinti pinigų.

 

Bendrininkams už didelės vertės turto prievartavimą,vagystę, apiplėšimą gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

 

Sumuštas mušeikų neišdavė

 

 

R.Adomaitis grasino Ž.Bladžiui po to, kai pats nukentėjo nuo užpuolikų – buvo žiauriai sumuštas. Manoma, kad jis buvo patyręs ir įkaito dalią.

 

Užpernai spalį viena Kretingos rajono gyventoja važiuodama automobiliu stabtelėjo šalikelėje pastebėjusi gailiai vaitojantį sužalotą vyrą. Jis aiškino, kad plente buvo partrenktas mašinos.

 

Nuvežtam į Kretingos ligoninę vyrui nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai: galvos ir pilvo sumušimai, smegenų sukrėtimas, piršto, delnakaulio, alkūnės, kojos kulkšnelių lūžiai.

 

Paaiškėjo, kad nukentėjusysis - policijai gerai žinomas už smurtavimą teistas ir prieš trejus metus iš pataisos namų lygtinai paleistas R.Adomaitis

 

Vyras kalbėjo apie avariją norėdamas nuslėpti tikrąsias incidento aplinkybes. Su vyru siekė susidoroti buvę draugai, su kuriais jį siejo bendra nusikalstama veikla, o vėliau išskyrė nesantaika.

 

 

Agurkinis po išpuolio nušautas

 

 

Palangoje R.Adomaitis buvo įviliotas į sutartą vietą, kur jo tykojo iš Kauno pakviesti smogikai. Palangiškis pusantros valandos buvo mušamas, kankinamas ir žalojamas. Po to išvežtas į Kretingos rajoną ir išmestas prie plento.

 

Iš R.Adomaičio buvo pagrobtas jo žmonos vardu registruotas automobilis „Mercedes Benz“.

 

Atskleidus galimus R.Adomaičio skriaudikus, „Aro“ kovotojai pernai rugsėjį Kaune suėmė penkis įtariamuosius. Pas juos aptikta ginklų, šaudmenų, neperšaunamųjų liemenių, kvaišalų.

 

Tarp užpuolikų galėjo būti ir Deimantas Bugavičius – muzikinės grupės „Naujos pupytės“ buvusios narės Vitos Jakutienės (Pliadytės) mylimasis, užpernai rudenį nušautas Kaune prie savo kotedžų.

 

Agurkinių gaujos vadeivos Sauliaus Velečkos asmens sargybiniu vadintas D.Bugavičius įtarimų dėl susidorojimo su R.Adomaičiu išvengė tik todėl, kad buvo nužudytas.

 

Automobilyje „Mercedes Benz“ šalia D.Bugavičiaus sėdėjus V.Jakutienė per stebuklą liko sveika.

Jos mylimojo žudikai iki šiol nesurasti.

 

 

Sužalojo garsų verslininką

 

 

R.Adomaitis išgarsėjo prieš dešimtmetį po to, kai Palangoje užpuolė ir žiauriai sumušė picerijų tinklo „Čili pica“ savininką vilnietį – turtingą verslininką Tadą Karosą.

 

Incidentas įvyko vasarą po vidurnakčio J.Basanavičiaus gatvės pabaigoje netoli tilto į jūrą, kur T.Karosui tuo metu priklausė viešbutis su kavine „Šachmatinė“.

 

Žodis po žodžio įsiplieskus konfliktui, T.Karosą užpuolė keletas vaikinų. Po smūgių į veidą verslininkas pargriuvo, smarkiai susižalojo galvą – jam diagnozuotas kraujo išsiliejimas į smegenis.

 

Verslininką į Palangos ligoninę atlydėjusi jo draugė, buvusi televizijos laidų vedėja Jūratė Bitinaitė, įsidėmėjo užpuolikus. T.Karosui skubiai atlikta sudėtinga galvos operacija.

 

R.Adomaitis neprisipažino sumušęs „Čili pica“ savininką – aiškino tą vakarą linksminęsis kitoje kavinėje „Monika“, po to buvęs namuose, tačiau teismas tokiomis kalbomis nepatikėjo.

 

Tąkart smurtautojui už piktybinį chuliganizmą skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė. Nuteistasis buvo įpareigotas T.Karosui atlyginti 50 tūkst. litų žalą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.