Įtariamasis šeimos žudikas Egidijus Anupraitis suimtas dar 3 mėnesiams

Kauno apylinkės teismas pirmadienio popietę pratęsė keturių šeimos narių nužudymu įtariamo 26 metų Egidijaus Anupraičio suėmimą maksimaliam laikoarpiui - trim mėnesiams. Tokią kardomąją priemonę prašė skirti ir bylos tyrimui vadovaujanti prokurorė Auksė Lipkevičienė.

 E.Anupraičio suėmimą siūloma pratęsti dar trims mėnesiams.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 E.Anupraičio suėmimą siūloma pratęsti dar trims mėnesiams.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2017, 2:12 PM, atnaujinta Jun 26, 2017, 3:11 PM

Vienas svarbiausių suėmimo motyvų - labai sunkiu nusikaltimu įtariamas E.Anupraitis gali slapstytis nuo teisėsaugos. Praėjusiais metais buvo sugrįžęs į Lietuvą iš Anglijos, prieš mirtinus šūvius jis vėl ketino vykti į užsienį.

Be to, dar nėra apklaustas svarbus liudytojas - vienintelis gyvas likęs, sunkiai sužeistas E.Anupraičio senelis Gediminas Anupraitis.

Į teismo posėdį E.Anupraitis nebuvo pristatytas – šiuo metu jam Utenoje atliekama psichiatrinė ekspertizė. 

Ekspertai iki rugsėjo turėtų pateikti savo išvadas, ar jaunuolis yra pakaltinamas ir gali stoti prieš teismą. 

Šiurpus nusikaltimas įvykdytas kovo 25-osios vakarą Gaižėnų kaime (Kauno r.) esančiame name, kuriame E.Anupraitis gyveno su savo aukomis.

Šūviais į galvą, krūtinę ir kitas kūno vietas buvo nužudyti keturi žmonės –  E.Anupraičio 74 metų močiutė Genė Anupraitienė, jo 49 metų tėvas Gintaras Anupraitis, 48 metų motina Anžela Anupraitienė ir tėvo brolis 37 metų Nerijus Anupraitis. 

E.Anupraičio senelis Gediminas Anupraitis dvi paras be vandens ir maisto peršautomis kojomis išgulėjo ant grindų verandoje šalia nušauto savo sūnaus N.Anupraičio – jis buvo rastas negyvas lovoje. 

Šiuo metu G.Anupraitis gyvena Vilkijos slaugos ligoninėje. Senolis iki šiol nesuvokia, kas atsitiko, pareigūnai jo negali apklausti. Manoma, jog pensininką smarkiai paveikė stresas. 

Įtariama, kad šūvius E.Anupraitis paleido iš legalaus savo pistoleto „IZH Baikal“.

Kovo 27-osios pavakare nužudytus artimuosius rado Kaune gyvenanti E.Anupraičio 19-metė sesuo Sandra Anupraitytė, nesėkmingai mėginusi susisiekti su jais telefonu nuo kovo 25-osios.

E.Anupraitį policija sulaikė kovo 28-ąją prie Marijampolės autobusų stoties. Jaunuolis turėjo legalų savigynai išduotą pistoletą „IZH Baikal“, iš kurio, įtariama, ir buvo paleisti mirtini šūviai. 

Kraupaus nusikaltimo motyvas kol kas lieka neaiškus. Jaunuolis savo kaltės nepripažįsta, nors visi įkalčiai byloja prieš jį. 

Puikiais pažymiais mokyklas Kaune ir Kauno rajone baigęs E.Anupraitis įstojo į Liverpulio (Anglija) universitetą, studijavo chemiją ir nanotechnologijas. Pedagogai prognozavo E.Anupraičiui puikią ateitį, tačiau pernai grįžęs į Lietuvą jis gerai apmokamo, prestižinio darbo nesusirado.  

Vaikinas įsigijo pistoletą ir įsidarbino privačioje saugos tarnyboje apsaugininku – tiesa, darbe jam nešiotis pistoleto nereikėjo. 

Kitoje apsaugos firmoje dirbo E.Anupraičio tėvas. 

Kalbama, kad vaikinas šeimoje galėjo būti engiamas, apie tai viešai prabilo buvusi E.Anupraičio klasės draugė. Jaunuolis buvo uždaro būdo, neturėjo draugų, niekas nėra matęs jo su mergina.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.