Trakų rajono ežeras tebesaugo savo kraupią paslaptį

Prieš beveik keturis mėnesius Trakų rajone, Birvos ežere, rastas moters kūnas teisėsaugininkams iki šol mįslė. Nors iškart nustatyta, kad moteris buvo nužudyta, iki šiol neaišku, nei kas yra žudikas, nei kas auka.

 Tyrėjams iki šiol nepavyksta nustatyti kieno smarkiai apiręs kūnas buvo rastas Trakų rajono ežere. <br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Tyrėjams iki šiol nepavyksta nustatyti kieno smarkiai apiręs kūnas buvo rastas Trakų rajono ežere. <br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2017, 3:41 PM, atnaujinta Jul 20, 2017, 4:10 PM

Nusikaltimą bandantys aiškintis pareigūnai peržiūrėjo visus Lietuvoje dingusių asmenų sąrašus, tačiau tarp jų nepavyko aptikti moters, kurios išoriniai požymiai ar drabužiai sutaptų su tos, kurios suiręs kūnas buvo ištrauktas iš vandens. 

Per šį laiką į policiją taip pat nesikreipė nė vienas asmuo, kuris būtų pranešęs apie dingusią artimąją ir prašęs atpažinti Birvoje rastus palaikus. 

Tyrėjai įtaria, kad moteris gali būti ne vietinė, o atvykusi iš užsienio, todėl ketina paiešką plėsti ir kaimyninėse šalyse. 

"Dabar sienos atviros, visi važiuoja kur nori. Gali būti, kad paieška paskelbta užsienyje, todėl bandysime ieškoti svetur", – portalui lrytas.lt sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Rolandas Imbrasas.

Neatpažintos moters lavonas ežere buvo aptiktas balandžio 3-iosios rytą. Visai šalia kranto plūduriuojantį neaiškų daiktą pastebėjo pakrante vaikščiojanti moteris.

Įsižiūrėjusi geriau, ji suprato, kad tai žmogaus kūnas, kurį dengė drabužių likučiai.

Apie kraupų radinį moteris pranešė Bendrajam pagalbos centrui, kuris į įvykio vietą iškvietė ne tik policijos pareigūnus, bet ir ugniagesius gelbėtojus, šie ištraukė kūną.

Prie visokių vaizdų įpratusiems pareigūnams iškart tapo aišku, kad lavonas ežere pragulėjo ne mėnesį ir ne du. 

Kūnas buvo labai smarkiai suiręs, ugniagesiams traukiant jį į krantą atsiskyrė galva.

„Kūnas yra pažengusio puvimo stadijos“, – taip jį apibūdino ekspertai. 

Iš pradžių teisėsaugininkai net negalėjo suprasti, kokios lyties rastas kūnas, tik iš drabužių likučių buvo nuspręsta, kad tai moteris, kuriai, kaip spėjama, galėjo būti 30–40 metų.

Nors radus žmogaus lavoną dažniausiai pradedamas tyrimas  mirties priežasčiai nustatyti, šįkart mirties priežastis tyrėjams buvo aiški – auka nužudyta.

Tokias išvadas kriminalistai padarė apžiūrėję rastus palaikus. Ant moters galvos matyti akivaizdžių smurto žymių. Įtariama, kad prieš mirtį jai ne kartą trenkta kažkokiu daiktu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.