Prabilo Biržų r. kelyje vilnietę mirtinai išgąsdinęs „Škoda“ vairuotojas

Penktadienį netikėtai prabilo ir savo versiją pateikė prieš porą dienų iš komandiruotės Estijoje važiavusią ir miškais apaugusiame Biržų r. kelyje vilnietę mirtinai išgąsdinusio automobilio „Škoda“ vairuotojas. Vyras tvirtina, kad moters jis nepersekiojo, o visa ši plačiai nuskambėjusi istorija - didelis nesusipratimas.

 Į redakciją paskambinęs „Škoda“ vairuotojas pateikė savo įvykių versiją.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Į redakciją paskambinęs „Škoda“ vairuotojas pateikė savo įvykių versiją.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Namo vykusią vilnietę išgąsdino iš paskos važiavęs automobilis.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Namo vykusią vilnietę išgąsdino iš paskos važiavęs automobilis.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Namo vykusią vilnietę išgąsdino iš paskos važiavęs automobilis.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Namo vykusią vilnietę išgąsdino iš paskos važiavęs automobilis.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Policijos pareigūnai sustabdė paskui moterį važiavusį automobilį.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Policijos pareigūnai sustabdė paskui moterį važiavusį automobilį.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Policijos pareigūnai sustabdė paskui moterį važiavusį automobilį.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Policijos pareigūnai sustabdė paskui moterį važiavusį automobilį.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 6, 2017, 7:23 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 9:54 AM

„Jūsų straipsnis melagingas, nes viskas ne taip buvo. Esu vedęs vyras, turiu šeimą, viskas ne taip buvo, kaip parašyta“, - penktadienį paskambinęs į redakciją sakė automobilio „Škoda“ vairuotoju prisistatęs vyras.

Lrytas.lt ketvirtadienį skelbė istoriją, kaip iš komandiruotės Estijoje namo vykusi vilnietė buvo kaip reikiant įbauginta paskui ją sekusio automobilio. Moteris važiavo kiek daugiau nei 5 metų senumo automobiliu „Nissan Qashqai“ dieną, kad namus pasiektų dar su šviesa.

Pasirinkusi kelią per Biržus, vilnietė Eglė pasuko Vabalninko link, nuo ten planavo važiuoti pro Panevėžį.

Vėliau moters sutuoktinis redakcijai pasakojo, kad kelias buvo tuščias. Netikėtai moters „Nissan“ tuščiame kelyje už Biržų pasivijo automobilis (kaip vėliau paaiškėjo – „Škoda“) be priekinio valstybinio numerio.

Paprašė pareigūnų pagalbos

„Na, dauguma mūsų vairuoja automobilius. Tai visi galime pasakyti – tuščiame kelyje pasiviję kitą mašiną, mes ją aplenkiame ir važiuojame savo keliais. O šiuo atveju prisivijęs automobilis prisispaudė prie žmonos mašinos galo ir pradėjo ją sekti.

Greitis abiejų buvo normalus – apie 90 km/val. Bet žmonai paspaudus greičiau, neatsiliko ir persekiotojai. Palėtinus – lėtino ir jie“, – sakė moters sutuoktinis.

Tai gerokai išgąsdino Eglę, kuri paskambino sutuoktiniui, kurį laiką su juo kalbėjo, vėliau moteris surinko pagalbos numerį 112. Bendrojo pagalbos centro operatorius Eglę sujungė su Panevėžio apskrities policija.

Paskambinusi pareigūnams vilnietė paprašė pagalbos. Į jos nurodytą vietą buvo išsiųsti du policijos ekipažai. Vienas išsiųstas iš Biržų, kitas - iš Panevėžio.

Pareigūnai su moterimi bendravo 13 minučių. Visą tą laiką, kol moteris kalbėjo su savo vyru, o vėliau ir su policija, automobilis „Škoda“ važiavo neatsilikdamas.

Galiausiai vienoje gyvenvietėje pamačiusi žmonių grupę, moteris privažiavo prie jų ir sustojo. „Škoda“ pravažiavo pro šalį.

Moteris patyrė stresą

Po kiek laiko vėl pajudėjusi moteris netrukus pastebėjo, kad ją persekiojusį automobilį sustabdė policijos pareigūnai. 

„Norime šia istorija atkreipti dėmesį, kad tokie dalykai vyksta. Svarbu, kad žmonės nebijotų kreiptis pagalbos į pareigūnus. Nes niekada negali žinoti, kokie persekiotojų tikslai“, – kalbėjo nemalonų nuotykį kelyje patyrusios moters sutuoktinis.

Jis teigia, kad žmona patyrė didelį stresą ir buvo išgąsdinta incidento.

Panevėžio apskrities VPK atstovė Rasa Meištė patvirtino, kad vilnietę persekiojęs automobilis buvo sustabdytas. Jis važiavo be priekinio valstybinio numerio.

„30-metis vairuotojas buvo blaivus. Jis tvirtino, kad numeris pamestas. Pareigūnai įsitikino, kad tai tiesa. Vyras važiavo darbo reikalais ir sakė, kad miškingoje vietovėje tiesiog negalėjo aplenkti vilnietės automobilio. Bausti nebuvo už ką. Vyras buvo paleistas“, – sakė Panevėžio apskrities policijos atstovė.

„Škoda“ vairuotojo tvirtinimas, kad negalėjo aplenkti „Nissan“ tik prajuokino persekiotos moters sutuoktinį. Jis teigia, kad viskas vyko tuščiame kelyje, tad neįtikėtina, jog kitą mašiną prisivijęs vairuotojas 10-20 minučių nesugebėtų jos aplenkti.

„Škoda“ vairuotojas: „Aš jos nepersekiojau!“

Penktadienį į redakciją paskambinęs vyras prisistatė „Škoda“ vairuotoju ir kategoriškai neigė moterį persekiojęs.

„Aš jos tikrai nepersekiojau! Neturėjau tokio tikslo. Esu vedęs, turiu jauną žmoną, kam man reikia kažką persekioti? Iš tiesų važiavau darbo reikalais, o to automobilio aš tiesiog nelenkiau ir tiek“, - sakė vyras.

Jis tvirtino, kad kelias nebuvo visiškai tuščias, iš priekio važiavo kitos mašinos, aplenkti priešais esantį automobilį buvo sudėtinga, tad nenorėdamas viršyti leistino greičio, vyriškis važiavo paskui „Nissan“ jo greičiu - 90 km/val.

Vyriškis sako dabar suprantantis, kad ta situacija galėjo išgąsdinti moterį, tačiau kategoriškai nenori būti vadinamas persekiotoju.

Jis taip pat tvirtina nepastebėjęs, kad pamestas jo automobilio priekinis valstybinis numeris - tai jis išgirdo tik iš jį sustabdžiusių policininkų.

„Perskaičiau tą straipsnį ir pats išsigandau. Patikėkite, tikrai jos nepersekiojau! Dabar pats labai negerai jaučiuosi“, - sakė vyras.

Vyriškio teigimu, jis mano, jog visa ši istorija yra didelis nesusipratimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.