Prieš žiaurų užpuoliką moteris buvo bejėgė

Kai nusikaltėlis bandė išžaginti 91 metų vilnietę, ji galėjo būti jau be sąmonės, bet dar gyva. Teisiamasis tokių ekspertų išvadų klausėsi ramiu veidu.

Nužudymu ir išžaginimu kaltinamas E.Viničenka teismui nieko nepaaiškino.<br>D.Umbraso nuotr.
Nužudymu ir išžaginimu kaltinamas E.Viničenka teismui nieko nepaaiškino.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 23, 2017, 9:36 PM

Kol garbaus amžiaus moters išžaginimu ir nužudymu kaltinamas 20-metis Edvinas Viničenka tyli, teismo medicinos ekspertas Jūris Plenta pabandė atkurti, kas pernai rugsėjo 5-osios naktį vyko pensininkės bute Vilniuje, Karoliniškių rajone.

Pensininkė gyveno viena, todėl jos kūnas aptiktas tiktai po dviejų parų.

Nužudytosios kūną tyręs ekspertas nustatė, kad moteris mirė nuo uždusimo, tačiau ant jos kūno buvo daug kraujosruvų ir kitokių sužalojimų.

J.Plenta Vilniaus apygardos teisme (VAT) teigė, kad į pensininkės butą patekęs užpuolikas pirmiausia galėjo jai trenkti per kojas.

Griūdama moteris greičiausiai galva trenkėsi į sieną.

Abiejose nužudytosios veido pusėse buvo didžiulių kraujosruvų. J.Plenta įsitikinęs, kad jos galėjo atsirasti tik nuo pakartotinių stiprių smūgių.

„Tikėtina, kad ant žemės gulinti moteris rėkė ir vis bandė pakelti galvą, kitaip nebūtų prasmės galvos taip smarkiai daužyti į grindis“, – apie žiaurų žudiko elgesį kalbėjo medicinos ekspertas.

Manoma, kad garbaus amžiaus moteris nuo užpuoliko bandė gintis ir rankomis, – jos panagėse rasta kito žmogaus DNR pėdsakų.

Daugiabučio gyventojai tą naktį girdėjo iš pensininkės buto sklindantį triukšmą, tačiau gelbėti jos niekas neskubėjo. Kaimynai manė, kad triukšmauja kito buto gyventojai.

Kad auka nerėktų ir neprisišauktų pagalbos, užpuolikas jai į burną įkišo didelę bulvę. Burnoje buvo rasta ir dalis polietileninio maišelio, kuris, eksperto teigimu, taip pat galėjo būti uždusimo priežastis.

Eksperto manymu, siekdamas nutildyti auką užpuolikas jai smarkiai spaudė pilvą, dėl to buvo sužalotos kepenys.

Nutilus klyksmui vyras bandė ją išžaginti.

Anot eksperto J.Plentos, žaginama senolė dar buvo gyva: „Mirtis nuo uždusimo neįvyksta staiga – apie 20 minučių širdis dar plaka. Šios moters mirtis buvo labai lėta. Ji prarado sąmonę, bet dar buvo gyva.“

Ekspertas neatmetė, jog žagintojas nebaigė lytinio akto supratęs, kad auka mirė.

Palikęs moterį su bulve burnoje žudikas paspruko.

Šiurpiu nusikaltimu kaltinamas E.Viničenka tokio eksperto pasakojimo klausėsi be jokių emocijų. Jo advokatė klausimų turėjo tik ekspertei Jūratei Jankauskienei, nustačiusiai, kad ant moters apatinių rasta šio jaunuolio DNR.

Druskininkuose statybose nelegaliai uždarbiavusį E.Viničenką pareigūnai sulaikė tik praėjus mėnesiui po nusikaltimo. Jis iki šiol laikomas už grotų. Jaunuolis žadėjo duoti parodymus kitame teismo posėdyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.