Latviams sužibo viltis atgauti saldų krovinį

Be važtaraščio medų į Latviją išvežti bandžiusiam vairuotojui skirti 500 eurų baudą, o daugiau kaip 2,75 tonos medaus sugrąžinti šeimininkei. Taip penktadienį nusprendė Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Audrius Sadauskas.

Bausti kuo švelniau prašę G.Klūnga ir T.Masenka penktadienį išgirdo gerą žinią - teisėjas patenkino jų prašymą.<br>G.Šiupario nuotr.
Bausti kuo švelniau prašę G.Klūnga ir T.Masenka penktadienį išgirdo gerą žinią - teisėjas patenkino jų prašymą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-24 15:05

Už šį pažeidimą grėsė ir krovinio konfiskavimas, bet bylą nagrinėjęs teisėjas konstatavo, jog krovinys buvo ne vairuotojo, o jį samdžiusios prekeivės. Todėl ir nuspręsta saldų krovinį atiduoti jį įsigijusiai Latvijos pilietei. Tiesa, nutartis dar gali būti skundžiama aukštesnės instancijos teismui,

Neįprasta sumaištis kilo šių metų rugsėjo 17-ąją, kai pasieniečiai Akmenės rajone sustabdė krovininį mikroautobusą „Renault Master“, kurį vairavo Latvijos pilietis 47 metų Guntis Klūnga. Atidarius mikroautobuso krovinių skyriaus duris, paaiškėjo, kad mašinoje – net 96 medaus slidini kibirai.

Pasieniečiai paprašė parodyti krovinio važtaraštį, prekės įsigijimo dokumentus. Deja, latvis neturėjo jokių dokumentų – sakė, kad buvo pasamdytas tik pervežti krovinį. G.Klūnga įtikinėjo, kad pervežti tokį kiekį medaus jo gimtinėje nereikia jokių dokumentų, todėl jais ir nepasirūpino.

Įkliuvusį latvį bandė gelbėti medų pardavęs ūkininkas Rimantas Kirtiklis. Iš Anykščių rajono į Šiaulius tą patį vakarą atlėkęs bitininkas rodė išrašytą važtaraštį, kurį latvis pamiršo pasiimti. Ūkininkas teigė, kad sąskaitą už medų būtų siuntęs elektroniniu paštu, o grynuosius už produkciją ėmė, nes praeityje yra skaudžiai apgautas.

Medus buvo konfiksuotas, o administracinė byla perduota į teismą.

Bylą nagrinėjęs teisėjas A.Sadauskas į posėdį buvo išsikvietęs ir medaus pirkėją. Latvė Tatjana Masenka patvirtino, kad samdė vairuotoją, jam įdavė grynuosius pinigus ir paprašė parvežti grąžą. Vairuotojui buvo pažadėtas 200 eurų atlygis.   

Už pažeidimą grėsė 1000-2900 eurų bauda ir medaus konfiskacija, bet teisėjas buvo gailestingas ir skyrė švelnesnę nuobaudą. Tokios baudos prašė ir kaltę visiškai pripažinęs latvis G.Klūnga.   

     

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.