Neblaivaus prie vairo sėdusio Telšių Žemaitės gimnazijos direktoriaus likimas – mero rankose

 

Prie jo vairo sėdėjusiam Ž. Želniui nustatytas lengvas, 0,71 prom., girtumas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Prie jo vairo sėdėjusiam Ž. Želniui nustatytas lengvas, 0,71 prom., girtumas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2017, 3:33 PM, atnaujinta Dec 15, 2017, 3:37 PM

Neblaivus prie vairo sulaikytas Telšių Žemaitės gimnazijos direktorius Žydrūnas Želnys toliau eina savo pareigas, o jo darbdavys – Telšių rajono meras Petras Kuizinas ištirti ugdymo įstaigos vadovo poelgį pavedė specialiai tam reikalui sudarytai komisijai.

Gruodžio 11 d. 16.53 val. Telšiuose, Luokės gatvėje, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos skyriaus pareigūnams sustabdžius patikrinti automobilį „Volkswagen Touareg“, prie jo vairo sėdėjusiam Ž. Želniui nustatytas lengvas, 0,71 prom., girtumas. Pareigūnams sulaikytasis nesipriešino, bet pasiaiškinimą rašyti atsisakė.

Su kvapu Žemaitės gimnazijos direktorius įkliuvo 16.53 val., o darbą gimnazijoje baigė 16.45 val. „Direktoriaus darbo grafikas nuo 8 iki 16.45 val. su pietų pertrauka nuo 12 iki 12.30 val. yra patvirtintas mero“, – informavo Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė.

Ž. Želnio atžvilgiu pradėta administracinio nusižengimo teisena pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 422 str. 5 d. Jam gresia bauda nuo 300 iki 450 eurų bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių.

Gruodžio 10-ąją  57-ojo gimtadienio sulaukęs Ž. Želnys žurnalistus tikino pirmadienį darbe negėręs. Tačiau kur ir su kuo vartojo alkoholį, taip ir neatskleidė. Į visus klausimus, susijusius su tuo, kad vairavo būdamas neblaivus, direktorius atsakinėjo trumpai: „Nekomentuosiu“.

Ž. Želnys priklauso Telšių LIONS klubui, be to, vadovauja Mokyklų direktorių asociacijos Telšių skyriui. Paklaustas, ar nesiruošia atsistatydinti iš Žemaitės gimnazijos direktoriaus ir Mokyklų direktorių asociacijos Telšių skyriaus pirmininko postų, atsakė, kad dar turintis apmąstyti. „Turiu pilna darbų, o jūs mane tąsote“, – supykęs Ž. Želnys metė ragelį.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas neblaivius vairuotojus įvardijo kaip grėsmę visuomenės saugumui.

„Noriu paprašyti gyventojų, kad kolektyvuose ar masinių renginių metu pamatę, kad žmogus vartoja alkoholinius gėrimus, o paskui „apšilęs“ drįsta sėsti prie vairo, apie tokius atvejus praneštų policijai. Visuomenės pagalba demaskuojant neblaivius vairuotojus, galima išvengti žūčių keliuose“, – sakė Telšių aps. VPK viršininkas R. Rudminas, prisiminęs lapkritį įvykusią tragišką avariją, kai moterį, kaip įtariama, pražudė Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazijos direktorius.

Žiniasklaidai paviešinus faktą apie neblaivų prie vairo Žemaitės gimnazijos direktorių, gruodžio 13-ąją veiksmų ėmėsi ir jo darbdavys. Telšių rajono savivaldybės mero Petro Kuizino potvarkiu sudaryta komisija, kuriai pavesta išsiaiškinti įvykio aplinkybes ir pateikti išvadą ne vėliau kaip iki 2018 m. sausio 3 d. įskaitytinai.

Komisijos pirmininku paskirtas Telšių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kęstutis Gusarovas, komisijos nariai: Administracijos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Žebrauskas, Administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė, Administracijos Teisės ir administravimo skyriaus vedėjas Edmundas Vaitkevičius.

Pasak gimnazijos bendruomenės narių, gruodžio 14 d. tradiciniame visuotiniame  susirinkime šiemet direktorius nelietė  temų apie alkoholio ir narkotikų daromą žalą, ta tema jis buvo pasisakęs jau praeitais metais.  

Pažymėtina, kad 25-erius metus Žemaitės gimnazijai vadovaujantis Ž. Želnys ne pirmą kartą įsivelia į skandalą. Vasarą jo privataus namo valdose užfiksuoti gimnazijos ūkio dalies darbuotojai, pjaunantys žolę.

Pavaldinių išnaudojimo asmeniniams interesams atvejį tuomet taip pat tyrė Telšių rajono mero sudaryta darbo grupė. Tąkart gimnazijos direktoriui pavyko išsilaikyti poste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.