Patvirtinta: Klaipėdoje pašautas nusikaltėlių šulas iš Rusijos paliko Lietuvą

Praėjusią savaitę Rusijos spaudoje pasirodė informacija, kad Klaipėdoje pasikėsinta į Rusijos nusikaltėlių autoritetą Andrejų Kazakovą. 35 metų vyras Rusijoje žinomas Čilio ir Andriuchos Kaliningradskio pravardėmis. Rusijos žiniasklaida teigė, kad A.Kazakovą užpuolimo metu kliudė net penkios kulkos.

 Šaltinių teigimu, A.Kazakovas paliko Lietuvą.<br> primecrime.ru
 Šaltinių teigimu, A.Kazakovas paliko Lietuvą.<br> primecrime.ru
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2018, 1:04 PM, atnaujinta Feb 1, 2018, 2:20 PM

Lietuvoje apie šį incidentą teisėsaugos institucijos pateikė kur kas mažiau informacijos. Klaipėdos policijos suvestinėse paskelbta, kad vyras užpultas Klaipėdoje, šalia Šiltnamio gatvėje esančio namo. Užpuolimas įvykdytas sausio 26 d. Pranešta, kad apie 20 val. 50 min. greitosios medicinos pagalbos automobilis į uostamiesčio ligoninę atvežė 1982 m. gimusį Rusijos Federacijos pilietį, gyvenantį Klaipėdoje, kuris, manoma, sužalotas šaunamuoju ginklu.

Nors į medikų rankas patekęs asmuo puikiai žinomas net kelių valstybių teisėsaugai, Klaipėdos apskrities policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimų skyriaus vadovas Valdas Narutavičius patvirtino patį incidento faktą, tačiau nukentėjusiojo tapatybės neatskleidė. Jo teigimu, kol vyks ikiteisminis tyrimas, komentarai spaudai nebus teikiami.

A.Kazakovas buvo teistas už plėšimus ir grupinį išprievartavimą. Jis anksčiau priklausė garsiojo Senio Hasano gaujai. Po incidento pasigirdo versijų, kad A.Kazakovo užpuolimas įvykdytas nesutariant dėl įtakos sferų.

Galėjo išvykti

Naujienų portalui lrytas.lt šaltiniai pranešė, kad ketvirtadienį A.Kazakovas, spėjama, paliko Lietuvą. Taip pat spėjama, kad vyras neturėjo leidimo gyventi Lietuvoje. Nepatvirtintais duomenimis, jo pase yra Europos Sąjungos viza, išduota Graikijoje, tad leidimo gyventi Lietuvoje šis asmuo veikiausiai neturėjo.

Organizuotų nusikaltimų tyrimų skyriaus vadovas V.Narutavičius šios informacijos nekomentavo dėl šiuo metu vykstančio tyrimo.

Tai, kad A.Kazakovo nebėra Lietuvoje, naujienų portalui lrytas.lt patvirtino ir Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros atstovai.

Skandalas dėl leidimo gyventi

Jau anksčiau ne kartą į viešumą iškilo istorijos, kai žinomi nusikaltėlių pasaulio atstovai ilgam įsikurdavo Lietuvoje.

Kad įtakingi Rusijos nusikaltėliai bando legaliai įsikurti mūsų šalyje, pradėta kalbėti  dar 2015-ųjų pradžioje. Kaip rašė dienraštis „Lietuvos rytas“, nors tuo metu Migracijos departamentas jau buvo priėmęs sprendimą dviem Rusijos nusikaltėlių veikėjams leisti apsigyventi Lietuvoje, ministras Saulius Skvernelis pareiškė, jog šie asmenys tokių leidimų negaus. Tiesa, vienam jų – Achmedui Jevlojevui – buvo suteikta teisė apsigyventi Lietuvoje.

Vadinamajam įteisintam vagiui („Vor v zakone“) A.Jevlojevui leidimą gyventi Lietuvoje Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato atstovai išdavė 2015 metų sausio 29 dieną. Toks leidimas, beje, reiškia ir galybę asmeniui laisvai keliauti po visas Europos Sąjungos šalis. Tiesa, vėliau šio leidimo galiojimas buvo sustabdytas.

Pareigūnai analogišką leidimą ketino išduoti ir kitam nusikaltėliui Olegui Šamaninui, bet įsikišus ministerijai ir policijos generaliniam komisarui procedūros buvo sustabdytos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.