Boksininkui Evaldui Petrauskui – įtarimai sumušus neįgalų jaunuolį

Penktadienį Alytaus policijos pareigūnai pareiškė įtarimus olimpiniam medalininkui, boksininkui Evaldui Petrauskui. Jis įtariamas nesunkiai sutrikdęs jauno alytiškio sveikatą. 

E.Petrauskui policija pareiškė įtarimus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Petrauskui policija pareiškė įtarimus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Petrauskui policija pareiškė įtarimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Petrauskui policija pareiškė įtarimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Petrauskui policija pareiškė įtarimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
E.Petrauskui policija pareiškė įtarimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 3:37 PM, atnaujinta Mar 21, 2018, 5:13 PM

Šią žinią portalui lrytas.lt patvirtino Alytaus policijos atstovė spaudai Kristina Janulevičienė. „Jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš šalies“, – sakė K.Janulevičienė. 

Portalo lrytas.lt žiniomis, sportininkas įtariamas 25-erių vaikiną sumušęs pernai kovą Alytuje, prie Dailidės ežerėlio. 

Tuomet Alytaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau, vaikinui nenurodžius įtariamųjų, tyrimas nugeso. 

Šiemet nukentėjusysis paliudijo, kad jį mušė E.Petrauskas. Byloje paliudijo ir konflikte dalyvavusi buvusi sportininko mergina. 

Tyrimas buvo atnaujintas ir E.Petrauskui pareikšti įtarimai. 

Spardė gulintį 

Sumuštas vaikinas portalui lrytas.lt pasakojo, kad konfliktas kilo dėl žolės. „Vieną kasiaką surūkėme trise. Kitą ketinau parsinešti namo. Jie sako – duok kasiaką. Nedaviau.

Evaldo mergina man sako: „Pasitikėk (kad surūkysim jį visi trys. – Red.)“ ir davė man savo telefoną, kad pasitikėčiau. Kai daviau kasiaką, liepė ir telefoną atiduoti.

Tada praradau sąmonę, atsipeikėjau jau gulėdamas ant žemės. Gal pasakiau jam kokį žodį, tai jis mane spardė. Jo mergina krapštė mano kišenes – ieškojo savo mobiliojo. Ji buvo kaip jo bendrininkė, jis buvo jos meilė“, – pasakojo vaikinas.

Jaunas vyras dėl sumušimo ligoninėje praleido dvi savaites. „Buvo sulūžęs žandikaulis, sudėjo dratus, vien skystą sriubą valgiau. Man leisdavo vaistų, nes skaudėjo“, – pasakojo nukentėjusysis.

Vėliau, anot jo, meluoti policijai jam liepė E.Petrausko mergina. „Ji liepė meluoti. Sakė, kad aš viską pradėjau, neatidaviau telefono ir už tai gavau „malkų“. Sakė, kad aš kaltas“, – pasakojo vaikinas. 

Nuo vaikystės jam pripažinta negalia. Alytiškis pasakojo, kad septynių mėnesių jį diržu sumušė tėvas, todėl sulėtėjo jo raida. Vaikinui buvo nustatyti specialieji poreikiai, vėliau paskirtas nedarbingumas.

Įkalbėjo meluoti

Buvusi sportininko mergina patvirtino, kad E.Petrauskas spardė gulintį neįgalųjį, nes šis neatidavė jos mobiliojo telefono.

Tačiau neigė, kad ji kraustė mušamo vaikino kišenes. „Mano telefoną tam vaikinui padavė Evaldas. Vaikino kišenėse telefono taip pat ieškojo Evaldas“, - tikino alytiškė.

Jos teigimu, būtent E.Petrauskas kitą dieną paprašė jos, kad sutartų su sumuštu vaikinu, jog  šis policijai nepasakotų, kas įvyko. „Aš skambinėjau tam vaikinui, kalbėjau su jo mama, Norvegijoje gyvenančia teta, broliu. Man Evaldas liepė taip daryti.

Tas vaikinas tada policijai paaiškino, kad jį sumušė gauja ir jis nieko neatsimena“, - dėstė mergina. 

Paklausta, kodėl iš pradžių sumuštą vaikiną ragino meluoti, o dabar – liudyti prieš sportininką, buvusi E.Petrausko mergina aiškino: „Man liko per daug nuoskaudų. Man sunkiausia, kad užgesinau bylą dėl to vaikino. Jis ir dabar labai bijojo liudyti.

Kai gulėjo ligoninėje Kaune, jo mama negalėdavo nuvažiuoti iš Alytaus ir aplankyti jo. Jis rašydavo man, kad atvežčiau bent jogurto, nes jis neturi ko valgyti.

O Evaldas paskaitydavo žinutę ir sakydavo: „Nieko mes nevešim.“

Apkaltino smurtu

Praėjus šešioms savaitėms po incidento prie Dailidės ežerėlio mergina galimai ir pati buvo sumušta E.Petrausko. Jų barnis įvyko pirmą Velykų dieną Vilniuje, bute, kuriame pora gyveno. 

Po galimo sumušimo E.Petrausko treneris Vladimiras Bajevas parvežė merginą pas tėvus į Alytų, o šie iškart nuvežė dukrą į ligoninę. 

„Ji buvo susirietusi į kamuolį, jai skaudėjo pilvą, ji negalėjo šlapintis, daug verkė, buvo visa baisi. Nuvežėme ją į priėmimą. Medikai sakė, kad sumušti viduriai. Mums dukra aiškino, kad Evaldas ją sumušė“, - portalui lrytas.lt anksčiau sakė merginos tėvai. 

Policijos žiniomis, gydytojai jai nustatė pilvo ir kairio kelio sumušimą.

Nors mergina medikams užsiminė, kad buvo draugo sumušta bute Vilniuje, tačiau vėliau policijos pareigūnams aiškino, kad susižalojo pati, todėl tyrimas nebuvo pradėtas. 

Tačiau šiemet vasarį alytiškė kreipėsi į prokuratūrą ir pateikė skundą dėl E.Petrausko smurto. Alytaus policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. 

Neigė ką nors mušęs

Sportininkas E.Petrauskas portalui lrytas.lt neigė, kad mušė vaikiną ir buvusią savo draugę. 

„Nieko aš nesumušiau. Nieko apie tai nežinau. Manau, kad jie susitarę. Buvusi mergina irgi iš Alytaus“, - portalui lrytas.lt anksčiau teigė olimpinis medalininkas. 

Jis trečiadienį ragino neskubėti daryti išvadų. „Nenoriu nieko kalbėti. Po teismo bus pasikalbėta. O dabar dar palaukite. Kai procesai prasidės, aš viską pasakysiu“, - sakė boksininkas.

Paklaustas, ar galėjo konfliktas kilti dėl marihuanos, E.Petrauskas tai neigė: „Pirmą sykį tokias istorijas girdžiu.“ Sportininkas neigė rūkęs žolę

Jis pripažino, kad praeitą pavasarį lankydavosi Alytuje, nes su tuomete mergina važiuodavo aplankyti jos tėvų. 

Fantazijomis E.Petrauskas vadino ir buvusios merginos kaltinimus smurtu. „Čia yra fantazijos, išgalvotos istorijos“, - prieš kelias savaites tikino boksininkas. 

Jis ir jo treneris tąkart žadėjo kreiptis į teismą dėl šmeižto. 

Boksininkas E.Petrauskas 2012-ųjų olimpiadoje Londone laimėjo bronzos medalį, 2010 metais jaunimo olimpiadoje pelnė auksą.

Lietuvos bokso federacijos vadovas Darius Šaluga yra sakęs, jog įtarimams pasitvirtinus, federacija visiškai atsiribotų nuo sportininko ir trenerio. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.