Po dviejų tragedijų Kėdainių krašte – dar viena šiurpą kelianti paauglės istorija

Kėdainių apylinkėse pusę metų dėjosi protu nesuvokiami dalykai. Iš pradžių dvylikametę seksualiai išnaudojo vienas kaimynas, paskui – kitas, parsivedęs net į savo namus, tačiau paauglės kaimynai ir net motina dėl to nė kiek nesijaudino.

 Kėdainių apylinkėse pusę metų dėjosi protu nesuvokiami dalykai. Iš pradžių dvylikametę seksualiai išnaudojo vienas kaimynas, paskui – kitas, parsivedęs net į savo namus, tačiau paauglės kaimynai ir net motina dėl to nė kiek nesijaudino.<br> 123 rf.com asociatyvi nuotr.
 Kėdainių apylinkėse pusę metų dėjosi protu nesuvokiami dalykai. Iš pradžių dvylikametę seksualiai išnaudojo vienas kaimynas, paskui – kitas, parsivedęs net į savo namus, tačiau paauglės kaimynai ir net motina dėl to nė kiek nesijaudino.<br> 123 rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 30, 2018, 4:10 PM, atnaujinta May 1, 2018, 10:19 AM

Visas kaimas žinojo, kas vyksta, bet niekam neatėjo į galvą pranešti atsakingoms tarnyboms. Pasak vietos gyventojų, netgi iškėlus bylą dėl mažametės išžaginimo, dukra liko gyventi pas taurelę mėgstančią, nuolatinio darbo neturinčią motiną, kuri ramia širdimi leido žagintojams paversti ją sekso žaislu.

Kitaip sakant, nuo mažens keiksmus ir girtus tėvus regėjusi, prievartautojų auka tapusi paauglė nebuvo iškelta iš pavojingos aplinkos.

Ir tai dedasi tame pačiame Kėdainių krašte, kur jau įvyko dvi tragedijos, – girtuoliaujantis bedarbis Aurelijus Beras šulinyje nuskandino du savo mažus vaikus, o sugyventiniai Gediminas Kontenis ir Monika Kaziukaitytė šiuo metu teisiami dėl jos 4 metų sūnelio Mato nužudymo.

Vietos savivaldybės atstovams ir teisėsaugos pareigūnams snaudžiant, du kraupūs nusikaltimai jau įvykdyti, tačiau panašu, jog iš aplaidumo nepasimokoma.

Po nuosprendžio šypsojosi

Kauno apygardos teismo teisėjas Algirdas Jaliniauskas pirmadienį paskelbė nuosprendį 37 ir 23 metų prievartautojams, skyręs jiems atitinkamai 5 ir 7 metų laisvės atėmimą.

Nuosprendis kol kas neįsiteisėjo, tad žagintojai vaikšto laisvėje pagal pasižadėjimą neišvykti. Nuosprendžio jie taip pat laukė būdami laisvėje.

Abu vyrai dirba medkirčiais. Sprendžiant iš išvaizdos, alkoholis jiems toli gražu nėra svetimas. Nepalankų verdiktą ketina skųsti tik jaunesnis prievartautojas.

Jei nuosprendis nebus apskųstas arba jį paliks galioti Lietuvos apeliacinis teismas, prievartautojai keliaus už grotų.

Paauglės istorija kelia šiurpą – augdama daugiavaikėje šeimoje, ji kartu su kitais atžalomis stokojo tėvų dėmesio. Vėliau vaikai liko gyventi tik su motina.

Mergaitę iš pradžių į savo namus pasikvietė 23 metų kaimynas. Pastarajam dusyk išžaginus mažametę, motina reagavo taip, tarsi nieko nebūtų atsitikę.

Kiek vėliau paauglė apsigyveno 37 metų vyro namuose tame pačiame kaime. Iš motinos lūpų ir vėl neišsprūdo nė vienas pasipiktinimo žodis, į teisėsaugą ji nesikreipė.

Mažametė pas šį vyrą gyveno net pusę metų. Vaikas iš pamokų grįždavo ne į mamos namus, o pas vyriškį, pavertusį ja savo sugyventine.

„Aš ir kiti kaimo gyventojai jį gėdinome, bet jis visiškai nereaguodavo“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo į teismą pirmadienį abu žagintojus atlydėjęs jų kaimynas.

Triukšmas kilo tik tada, kai apie moksleivės santykius su suaugusiu vyru sužinojo vietos socialinė darbuotoja.

Pastaroji nedelsdama kreipėsi į teisėsaugą, buvo iškelta baudžiamoji byla.

Prievartautojai pripažino savo kaltę, tačiau buvo tokie ciniški, jog nesuprato, kuo nusikalto. Ir vaikas, ir motina neprieštaravo, tad kam reikėjo kelti triukšmą?

Jaunesnis prievartautojas iš teismo salės išėjo šypsodamasis, laidė įvairius juokelius. Neatrodė, kad ir jo bendrininkas būtų labai sukrėstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.