Ieškant KET pažeidėjo paaiškėjo, kad automobilis registruotas svetimais duomenimis

Klaipėdos pareigūnai už kelių eismo taisyklių pažeidimą vyrui skyrė baudą. Kaip paaiškėjo, automobilis, kuriuo buvo pažeisto kelių eismo taisyklės, buvo užregistruotas svetimais duomenimis.

Vyras, pirkdamas automobilį, pasinaudojo svetimais duomenimis.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Vyras, pirkdamas automobilį, pasinaudojo svetimais duomenimis.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2018, 9:52 AM

Kaip informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra, vyras, iškviestas į policijos komisariatą dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, buvo nustebintas išgirdęs, kad dėl 2017 m. birželį vairuoto „VW Golf“ automobilio, kuriuo pažeidė kelių eismo taisykles, jam teks susimokėti 30 eurų baudą.

Vyrui išsigynus, jog tokio automobilio jis nė neturi ir jo vairuoti negalėjo, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminio tyrimo, kuriam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Nerijus Šiaulys, metu, išsiaiškinta, kad 22-ejų Klaipėdos rajono gyventojas T.B. Priekulėje įsigydamas automobilį, pirkimo-pardavimo sutartyje, grafoje „pirkėjas“ įrašė ne savo vardą, pavardę, asmens kodą ir pasirašė sutartį panaudodamas kito asmens duomenis.

Tad automobilis buvo įregistruotas kito asmens vardu.

Nukentėjusysis pareigūnams paaiškino, jog prieš kurį laiką buvo pametęs piniginę su asmens tapatybės kortele. Dar anksčiau buvo praradęs vairuotojo pažymėjimą. Tiesa, piniginę su asmens dokumentu jis atgavo.

Susisiekus su automobilio pardavėju, šis kaltinamąjį apibūdino ir teigė, kad duomenis pirkimo-pardavimo sutartyje jis pildė žiūrėdamas į dokumentą.

Tikrasis kelių eismo taisyklių pažeidėjas buvo nustatytas, tačiau pareigūnams teko paskelbti jo paiešką, mat vyro rasti nepavyko.

Paieškos metu išsiaiškinta, kad įtariamasis dirba ir gyvena Olandijoje. Kaltinamajam savanoriškai grįžus į Lietuvą, jam buvo pareikštas įtarimas dėl netikro dokumento suklastojimo ir jo panaudojimo.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leido manyti, kad įsigydamas automobilį, pirkimo-pardavimo sutartyje, grafoje „pirkėjas“ kaltinamasis įrašė svetimą vardą, pavardę, asmens kodą, pasinaudojęs rastu vairuotojo pažymėjimu.

Kaip ikiteisminio tyrimo metu aiškino pats kaltinamasis, svetimais asmens duomenimis jis pasinaudojo, nes pats vairuotojo pažymėjimo neturėjo, o dirbo darbovietėje, kurioje vairuoti automobilį reikėjo.

Byla Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmus pasiekė birželio 20 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.