Vaikų košmaras stovykloje Klaipėdos r. – mažametes tvirkino į vidų įsiprašęs mergaitės tėvas

Klaipėdos rajono stovyklavietėje, vienos iš mergaičių tėvas įtariamas vaikų tvirkinimu. Vyras, patikinęs darbuotojus, kad lanko savo dukrą, niekam nematant nuėjo į kitų vaikų kambarį. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

 Policija suėmė įtariamą vyrą.<br> lrytas.lt montažas.
 Policija suėmė įtariamą vyrą.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-05 09:51, atnaujinta 2018-08-05 16:40

Kaip buvo rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime, šeštadienį stovyklavietėje, savanoriu apsaugininku dirbęs vyras (gim. 1975 m.) galimai atliko tvirkinamuosius veiksmus trims mažametėms, kurių amžius 10-13 metų. Vyras buvo uždarytas į areštinę.

Naujienų portalui lrytas.lt pavyko susisiekti su stovyklavietės vadovu. Vyras patikslino, kad įtariamasis – ne stovyklos darbuotojas, o vienas iš vaikų, buvusių stovykloje, tėvų.

Tėvas prašė aplankyti dukrą

Tvirkinimu įtariamas vyras stovyklavietės darbuotojų paprašė aplankyti savo dukrą ir norėjo vieną naktį pernakvoti, kad įsitikintų, jog mergaitė įsitvirtins ir jos nereikės išsivežti namo.

Vadovas tikina, kad informacija, jog vyras savanoris stovykloje – klaidinga, su pačia stovykla atvykęs tėvas neturi jokių ryšių.

„Naktį, kai budėjo mūsų budėtojas, jis (tėvas – aut. past.) priėjo ir pasakė „aš atvykau ir norėčiau su jumis kartu pavaikščioti“, tai budėtojas sako „koks čia gali būti draudimas?“. Tėvelis atvykęs pas vaiką, ar negali po stovyklą pasivaikščioti?“, – pasakojo stovyklos direktorius.

Kaip toliau pasakojo vadovas, tėvas savo dukrą lankė jos kambaryje. Auklėtoja ir vadovė jį pamatė – iš pirmo žvilgsnio simpatiškas, gražus tėvas, niekam nekilo net menkiausių įtarimų, kad savo mergaitę aplankęs vyras galėtų taip baisiai pasielgti.

Pasinaudojęs proga, nuėjo į kitų vaikų kambarį

Direktorius tikino, kad stovyklavietė neturi teisės uždrausti tėvams užeiti ir pasižiūrėti, kaip gyvena jų vaikai, šiuo atveju – negalėjo uždrausti tėvui pasižiūrėti, kaip įsikūrė jo dukra.

„Jis įėjo, o jos (auklėtoja ir vadovė – aut. past.) nuėjo į kitą kambarį, prie savo darbų. Jis perėjo į kitą kambarį, ne pas dukrytę“, – pasakojo vadovas, tikindamas, kad vyras pasinaudojo proga, kuomet niekas nematė, kaip jis palieka dukros kambarį.

Kiek yra žinoma, nuėjęs į kitą kambarį pas mergaites, vyras bandė pelnyti jų palankumą kalbėdamas apie internetą ir įvairius žaidimus, o vėliau pradėjo seksualiai priekabiauti prie kambaryje buvusios mergaitės, o draugės paskambino vienai iš mamų. Moteris apie tai, ką išgirdo iš vaikų, pranešė stovyklavietei.

Stovyklos direktorius tikino, kad jam buvo šokas.

Vyras sulaikytas

„Kaip taip gali būti? Suaugęs vyras, dienos metu įeiti pas mergaites, kas čia ką prisigalvojo? Kai aš sužinojau tokią žinią, iškviečiau auklėtoją, kad skubiai atvežtų tas mergaites. Jos atėjo pas mane į kabinetą, aš pradėjau su jomis kalbėti“, – teigė vadovas.

Mergaitės papasakojo, kad vyras prie jų seksualiai priekabiavo, vadovas tai išgirdęs, patikino apie įvykį pranešusią mamą, kad jis iškvies policiją.

Atvykus pareigūnams, vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.