Nufilmuotos motorolerio gaudynės Tauragėje kelia aistras: priminė vaizdus iš „Kobra 11“

Sekmadienio vakarą Tauragėje vykusios motorolerio gaudynės priminė vaizdus iš populiaraus serialo „Kobra 11“. Vaizdo įrašas sukėlė aistrų socialinėje erdvėje, policija teigia, kad bėglys buvo sučiuptas.

 Gaudynes Tauragės gatvėmis liudininkai nufilmavo.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Gaudynes Tauragės gatvėmis liudininkai nufilmavo.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Pareigūnai buvo grįžę pas gaudynes nufilmavusius žmones.<br> Facebook/Pagalba vairuotojams Tauragėje/Justo V. nuotr.
 Pareigūnai buvo grįžę pas gaudynes nufilmavusius žmones.<br> Facebook/Pagalba vairuotojams Tauragėje/Justo V. nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 30, 2018, 12:28 PM, atnaujinta Oct 30, 2018, 5:24 PM

„Ginti Saugoti užmušti (Tauragės Policija)“, - taip pristatomas vos 4 sekundžių trukmės vaizdo įrašas iš naktinės Tauragės gatvių. 

Vaizdo įraše matomas miesto gatvėmis su švyturėliais ir sirenomis greitai skriejantis policijos automobilis. Sankryžoje ties greičio mažynimo kalneliu policijos automobilis net nepristabdo, pakyla į orą, tačiau nuskrieja toliau. Jam iš dešinės į sankryžą važiuojantis automobilis sustoja ir praleidžia pareigūnus.

Policijos automobiliui pakilus į orą ir nusileidus atgal ant gatvės net galima įžiūrėti žiežirbas, atsiradusias automobilio metalinėms dalims susilietus su asfaltu.

Vaizdo įrašui atsiradus socialiniame tinkle „Facebook“, čia iš karto užvirė diskusija dėl to ar saugu pareigūnams tokiu greičiu važinėti po miestą. Netrukus kai kurie komentatoriai pranešė, kad pasirodžius įrašui viešumoje, grįžę pareigūnai vaizdo įrašo autoriams grasino baudomis.

Tauragės apskrities VPK atstovė Greta Kęsminaitė redakciją informavo, kad sekmadienio vakarą policijos pareigūnai vaikėsi be šviesų miesto gatvėmis pavojingai važinėjusį motorolerį. Pranešimas apie jį gautas maždaug 22 val. 

„Vaizdo įraše užfiksuotas jau gaudynių momentas. Motoroleris nestojo ir pareigūnai jį vijosi. Būtent tai ir nufilmuota“, - sakė G.Kęsminaitė.

Pasak Tauragės policijos atstovės, motoroleriui iš pradžių pavyko pasprukti, tad pareigūnai vėliau atvažiavę prie gaudynes nufilmavusių žmonių rinko medžiagą, padėsiančią vėliau surasti bėglį.

„Reikėjo filmuotos medžiagos ir panašių dalykų. Tikrai niekas niekam negrasino jokiomis baudomis“, - teigė policijos atstovė.

Ji taip pat informavo, kad nors iš pradžių motorolerio vairuotojui ir pavyko pasprukti, vėliau jis vis tiek buvo surastas. Tai pilnametis, blaivus, neturintis teisės vairuoti asmuo.

Dėl mažiausiai penkių KET pažeidimų jam surašytas protokolas už tai, kad nepakluso policijos reikalavimui sustoti, ignoravo kelio ženklus, vairavo motorolerį be teisių, draudimo ir techninės apžiūros. Pažeidėjui gresia solidi bauda.

Tuo tarpu policijos automobilis, pasak G.Kęsminaitės, gaudynes ir pasiskraidymą oru atlaikė puikiai. Jis neapgadintas, toliau važinėja Tauragės gatvėmis.

Liudininkas: pareigūnai pareikalavo ištrinti įrašą

Jau pasirodžius šiam tekstui, redakciją pasiekė įvykio liudininko Dovydo laiškas, kuriame jis teigia nesutinkantis su pareigūnų versija, jog niekas nereikalavo ištrinti vaizdo įrašą.

„Buvau įvykio vietoje ir tiesiog negaliu skaityti to, ką parašėte pabaigoje, kadangi tai visiškas melas. Tie du ekipažai, kurie atvažiavo „rinkti medžiagą tyrimui“ atvažiavo pagrasinti ir liepė ištrinti vaizdo įrašą iš „Pagalba vairuotojams Tauragėje“ grupės, kadangi jie žino kaip jie važiavo.

Visų pirma jie atvažiavo iš parko pusės, kur mašinoms eismas draudžiamas ir ten vaikšto tik pėstieji ar dviratininkai. Jie įsibėgėję per parką, kirto pagrindinę gatvę viršijant greiti ir net nepristojus, nors iš dešinės pusės vaizdo įraše matoma jog atvažiavo mašina.

Tad po to kai nepagavo motorolerio, ekipažai prisistatė į vietą iš kurios buvo nufilmuotas įvykis ir atėję prie mašinos visus išlaipino, liepė išsikrauti daiktus ant stogo. Kažką minėjo apie „padavimus į teismus“, tada kai buvo ištrintas video, dar norėjo parodyti „galią“ ir bandė rasti problemų prie mašinos, jog: „padangos blogos“, „mašina daužta, gal pabėgai iš įvykio vietos“.

Tai va, tokia tiesa“, - redakcijai parašė skaitytojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: padėtis Charkivo srityje artėja prie prarajos krašto