Penktą kartą teisiant sugyventinį, moteris prisipažino jo bijanti

Taurė po taurės geriant degtinę trise sukėlė konfliktą, kuris išsivystė iki teismo. Iš komandiruotės Vilniuje į Telšius pas sugyventinę savaitgaliui sugrįžęs telšiškis iš pradžių draugiškai šventė susitikimą, o paskui žiauriai sumušė moterį. Kaip jis pats prasitarė – neigiamai suveikė pavydas draugui, kurį, beje, pats pasikvietė.

Penktą kartą teisiant sugyventinį, moteris prisipažino jo bijanti.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Penktą kartą teisiant sugyventinį, moteris prisipažino jo bijanti.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2018, 10:38 AM, atnaujinta Oct 31, 2018, 10:42 AM

Telšių apylinkės teismo Telšių rūmų teisėja Audronė Alčauskienė teisiamajame posėdyje išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje R.B. kaltinamas tuo, kad smaugdamas du kartus sukėlė fizinį skausmą šeimos narei – sugyventinei.

Bylos duomenimis, telšiškis R.B. 2018 m. rugsėjo 22 d., apie 18 val., savo namuose per išgertuves suduodamas kumščiu sugyventinei I.A. į dešinę akį bei rankomis suimdamas už kaklo ir jį spausdamas, sukėlė fizinį skausmą.

Kitą dieną smurtautojas vėl siautėjo: apie 19 val. namuose neblaivus vyras (nustatytas sunkus, 3,01 prom., girtumas) išgertuvių metu spyrė sugyventinei į krūtinę ir ne mažiau kaip tris kartus kumščiu sudavė į veidą, galvą, vėl smaugė.

Kaltinamasis R.B. savo kaltę pripažino ir gailėjosi. Kaip jis sakė, kaltas alkoholis, dėl to žada gydytis nuo šios priklausomybės. Teisiamojo pasakojimu, penktadienį grįžęs iš komandiruotės, nusipirko alaus ir kartu su sugyventine gėrė. Šeštadienį vėl gėrė. Sekmadienį po pietų į išgertuves įsijungė draugas G.R.

Beje, dėl girtumo kaltinamasis prarado ne tik sveiką protą, bet ir atmintį: nebežino, dėl ko susipyko su sugyventine, lyg tai iš pavydo.

Išgėręs tampa agresyvus

Nukentėjusioji I.A. ikiteisminio tyrimo metu atskleidė drauge su R.B. gyvenanti apie dvejus metus. Šiuo metu gyvena nuomojamame bute. Kai draugas blaivus, jiedu gerai sutaria, tačiau išgėręs vyras tampa agresyvus.

Pastaruoju atveju, moters teigimu, smurtas prasiveržė, galima sakyti, visai dėl niekų. Sugyventinis paprašė į mobiliojo ryšio telefoną įdėti SIM kortelę, o ji atsisakė. Nepaklusnumas taip supykdė vyrą, kad šis iškeikė moterį, rėžė kumščiu į akį, smaugė. Kad ir kaip blogai jautėsi, tąkart nukentėjusioji policijos nekvietė.

Kitą dieną pažvelgusi į veidrodį, moteris nustėro – akis buvo pamėlynavusi. Nepaisant vakarykščio nesusipratimo, pora pratęsė linksmybes, o prie jų prisijungė į svečius atėjęs draugas.

Trijulei begeriant, pasak aukos, be priežasties sugyventinis ją iškeikė ir vėl smaugė. Šaukdama moteris prašė svečio pagalbos. Tas nuramino siautėjantį sugyventinį ir iškvietė policiją.

Nusikalto teistumui neišnykus

Liudytoju tapęs sugyventinių draugas tvirtino, kad jis buvo pakviestas į išgertuves. Atėjęs pamatė, kad moters dešinė akis sutinusi ir pamėlynavusi. Geriant degtinę, apie 19 val., be jokios priežasties šeimininkas spyrė sugyventinei į krūtinę, išvadino žeminančiais žodžiais, sudavė į veidą, šaukė, kad užmuš.

Nukentėjusioji tvirtino bijanti smurtaujančio sugyventinio. Beje, jis teistas net keturis sykius, daugumą kartų už smurtinius nusikaltimus, o pastarąjį kartą nusikalto dar teistumui neišnykus.

Bylą išnagrinėjęs teismas nutarė R.B. pripažinti kaltu padarius nusikalstamas veikas ir paskyrė galutinę subendrintą bausmę – šešis mėnesius laisvės atėmimo su 5 MGL dydžio, t.y. 188,30 eurų, bauda.

Paskirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams, įpareigojant per visą bausmės atidėjimo laikotarpį neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo bei gydytis priklausomybę nuo alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.