Supurtytos ir komos ištiktos 4 mėnesių mergytės tėvas nebus suimtas

Pirmadienį į Vilniaus ligoninę buvo atvežta 4 mėnesių komos ištikta mergaitė. Dėl galimo vaiko supurtymo į areštinę buvo uždarytas jos tėvas. Trečiadienį buvo nuspręsta, kad kūdikio tėvas nebus suimtas.

Prokuroras priėmė sprendimą dėl kūdikio tėvo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Prokuroras priėmė sprendimą dėl kūdikio tėvo.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 11:37 AM, atnaujinta Jan 16, 2019, 5:39 PM

Kaip trečiadienį naujienų portalą lrytas.lt informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, įvertinus surinktus faktinius duomenis tėvas buvo paleistas, jam skirtos kitos trys kardomosios priemonės – pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas ir įsipareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. 

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Vilniaus apskrities VPK, vyras trečiadienį, apie vidurdienį, buvo paleistas iš areštinės.

Kaip jau rašė naujienų portalas lrytas.lt, antradienį Policijos departamentas informavo, kad pirmadienį apie 11 val. į Vilniaus ligoninę iš Buivydiškių gatvėje esančių namų pristatyta pernai gimusi mergaitė, patyrusi komą ir supurtyto vaiko sindromą. Į areštinę buvo uždarytas mergaitės tėvas (gim. 1993 m.).

Kaip naujienų portalą lrytas.lt informavo Vilniaus apskrities VPK, dėl įvykio 6-ajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vėliau byla buvo perduota Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybai.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal LR BK 138 str. 2 d. 1 p. (Nesunkus mažamečio sveikatos sutrikdymas).

Kaip jau antradienį rašė naujienų portalas lrytas.lt, paaiškėjo, kad abu kūdikio tėvai buvo gydomi nuo priklausomybių. Areštinėje atsidūręs mergaitės tėvas buvo gydomas metadonu.

Vyras jau buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl smurto prieš komos būsenos ištikto kūdikio motiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.