Landynėje įvyko tai, dėl ko jau seniai nuogąstavo visi kaimynai

Landyne virtusiame bute Visagine įvyko tai, dėl ko jau seniai nuogąstavo visi kaimynai, – per išgertuves nužudytas jaunas vyras. Sulaikyti trys asmenys, tarp jų ir blogą reputaciją turinčio buto šeimininkai.

Sulaikyti trys asmenys, tarp jų ir blogą reputaciją turinčio buto šeimininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sulaikyti trys asmenys, tarp jų ir blogą reputaciją turinčio buto šeimininkai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2019, 7:36 PM

30-metis visaginietis, antradienį užsukęs pas Draugystės gatvėje gyvenančius pažįstamus, po poros valandų buvo rastas negyvas to paties namo laiptinėje.

Kaip vėliau paaiškėjo, vyras buvo sunkiai sužeistas draugų bute, bet pats sugebėjo išeiti į laiptinę, tačiau neprisišaukęs pagalbos mirė.

Kraujo klane jo kūną aptikę namo gyventojai apie nusikaltimą iškart pranešė policijos pareigūnams. Jie netrukus nustatė ir sulaikė įtariamuosius – du 40 ir 67 metų vyrus ir 64 metų moterį.

Visi jie buvo neblaivūs. Vyrai į alkoholio matuoklį įpūtė 1,62 ir 1,02, moteris – 1,2 promilės alkoholio.

Apklausus įtariamuosius nustatyta, kad nužudytasis į butą, kuriame gyveno išgerti mėgstantys daug už jį vyresni sugyventiniai, užsukdavo dažnai.

Antradienį jis taip pat nusprendė pasilinksminti, todėl patraukė pas senus pažįstamus. Bute taip pat buvo kompanijos pažįstamas 40-metis Taikos gatvės gyventojas. Jis, kaip ir buto šeimininkai, nevengia išlenkti taurelės.

Po kurio laiko vyresnieji išgertuvių dalyviai susikivirčijo su jaunesniuoju.

Kilo ginčas, per kurį vienas bute buvusių asmenų griebė peilį ir kelis kartus juo dūrė trisdešimtmečiui. Jis gynėsi, bandė pasprukti, tačiau nuėjo netoli.

Vėliau nustatyta, kad sužeistasis beveik neturėjo galimybių likti gyvas, net jeigu jį kas nors būtų pastebėjęs ir iškvietęs greitosios pagalbos medikus.

Peiliu jam buvo smeigta į krūtinę ir nugarą, kelios pjautinės žaizdos aptiktos ties juosmeniu.

Vakar visi išgertuvių dalyviai vis dar buvo areštinėje ir jau išsiblaivę pasakojo apie tai, kas įvyko antradienio vakarą bute.

„Jau daugmaž aišku, kas jį subadė peiliu, vienas asmuo prisipažįsta, bet apklausos vyksta, todėl, norint ką nors teigti, reikia išgirsti visus liudytojus“, – „Lietuvos rytui“ sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Arvydas Gramba.

Po apklausų paaiškės, dėl kurių įtariamųjų prokurorai kreipsis į teismą ir prašys suimti, o kurie pasibaigus suėmimo terminui galės grįžti į namus. Žudikui gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.