Dėl grasinimo pataisos pareigūnui – ikiteisminis tyrimas

Šių metų sausio mėnesį sausio mėnesį bausmių vykdymo sistemos darbuotojas gavo grasinančio pobūdžio trumpąsias SMS žinutes iš nepažįstamo mobiliojo ryšio telefono abonento. Nustatyta, kad jas siuntė Vilniaus miesto gyventojas, jam ketvirtadienį buvo pareikšti įtarimai.

Asmeniui pareikšti įtarimai.<br>Kalėjimų departamento nuotr. 
Asmeniui pareikšti įtarimai.<br>Kalėjimų departamento nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2019, 10:37 AM

Kaip informavo Kalėjimų departamentas, tarnaudami žmonėms ir prižiūrėdami nuteistuosius, pataisos pareigūnai sąžiningai atlieka savo pareigas. Išskirtiniame, stiprios fizinės ir dvasinės ištvermės reikalaujančiame darbe pasitaiko ir sudėtingų situacijų, kuriose būtina apsaugoti pareigūną. 

2019 metų sausio mėnesį bausmių vykdymo sistemos darbuotojas gavo grasinančio pobūdžio trumpąsias SMS žinutes iš nepažįstamo mobiliojo ryšio telefono abonento.

Kalėjimų departamente prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 1 dalyje dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Po išsamaus tyrimo, Kalėjimo departamento Kriminalinės žvalgybos ir Imuniteto skyrių pareigūnai nustatė įtariamąjį, Vilniaus miesto gyventoją, kuris prisipažino rašęs grasinančio pobūdžio žinutes darbuotojui.

Ketvirtadienį asmeniui pareikšti įtarimai, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei nebendrauti ir neieškoti ryšių su nukentėjusiuoju.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Kalėjimų departamentas informuoja, kad viena svarbiausių Kriminalinės žvalgybos ir Imuniteto padalinių užduotis – apsaugoti pareigūnus nuo bet kokio nusikalstamo poveikio, todėl ir ateityje bus principingai reaguojama į visus pranešimus apie ketinimus pakenkti pareigūnams, paveikti sąžiningą ir objektyvų pareigų atlikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.