Kauno ledo arenoje mokinę sužalojusi čiuožimo trenerė lieka nuteista

Byloje nustatyta, kad Kauno ledo arenoje vasaros dailiojo čiuožimo stovyklos treniruočių metu dėl netinkamai vykdomų nurodymų ar atliekamų užduočių čiuožimo trenerė, tyčia spausdama ir sukdama rankų pirštais mažametei mergaitei, lankančiai pas ją dailųjį čiuožimą, nežymiai sutrikdė sveikatą – mergaitei buvo padarytos daugybinės poodinės kraujosruvos.

Nustatyta, kad trenerė mokinei nežymiai sužalojo sveikatą.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Nustatyta, kad trenerė mokinei nežymiai sužalojo sveikatą.<br>A.Barzdžiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-30 14:31

Kaip informavo Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, pirmosios instancijos teismas čiuožimo trenerę nuteisė už nežymų sveikatos sutrikdymą (BK 140 straipsnio 3 dalis). Apeliacinės instancijos teismas ją išteisino.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas, palikdamas galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, nurodė, kad teismas išsamiai ir nešališkai išnagrinėjo visas bylos aplinkybes, susijusias su nusikaltimo padarymu. Tuo tarpu apeliacinės instancijos teismas, nagrinėdamas bylą, nors ir atliko įrodymų tyrimą, neįvertino jų visumos.

Teisėjų kolegija pažymėjo, kad apeliacinės instancijos teismas iš esmės analizavo ir vertino tik čiuožimo trenerę teisinančius įrodymus ir padarė išvadą, jog vieni ar kiti byloje esantys ją kaltinantys duomenys yra abejotini.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad apeliacinės instancijos teismas, vertindamas įrodymus, pažeidė baudžiamojo proceso įstatymo nuostatas, susijusias su įrodymų vertinimu, ir dėl to nepagrįstai pripažino, jog byloje nėra pakankamai objektyvių ir neginčijamų duomenų, patvirtinančių čiuožimo trenerės kaltę padarius nusikaltimą.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pabrėžė, kad apeliacinės instancijos teismo nurodyti įrodymai, kurias remiantis čiuožimo trenerė pripažinta nekalta, ir kitokie negu pirmosios instancijos teismo vertinimo motyvai nepaneigia pirmosios instancijos teismo padarytų išvadų dėl nustatytų bylos aplinkybių ir čiuožimo trenerės veiksmų teisinio įvertinimo.

Dėl to Lietuvos Aukščiausiasis Teismas apeliacinės instancijos teismo išteisinamąjį nuosprendį šioje baudžiamojoje byloje panaikino ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo apkaltinamąjį nuosprendį be pakeitimų.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra vienintelis kasacinis teismas įsiteisėjusiems bendrosios kompetencijos teismų sprendimams peržiūrėti. Kasacinio teismo pagrindinė paskirtis – užtikrinti vienodą bendrosios kompetencijos teismų praktiką valstybėje.

Į Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą atrenkamos tik sudėtingiausios ir reikšmingiausios teismų praktikai bylos. Remdamasis procesą reglamentuojančiais įstatymais, kasacinis teismas, neperžengdamas kasacinio skundo ribų, patikrina apskųstus sprendimus teisės taikymo aspektu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.