Po žiniuonės triukų – šokiruojantys pasakojimai: atskleidė visą „magiją“ Atpildas. Rumunijos pilietė M.Frasineanu, kuri iš lietuvių apgaule išviliojo dideles sumas, už grotų praleis 8 metus

Jos grobis – didelės pinigų sumos, o taikinys – nelaimių prislėgti žmonės. Aiškiarege pasivadinusi rumunė Roksandra per magijos seansus iš klientų išviliojo daugiau kaip pusę milijono eurų, bet savo ateities ji nenumatė ir bausmės neišvengė.

Roksandra reikalaudavo, kad klientai artimiesiems nesakytų apie magijos seansus.<br>„Lietuvos policijos“ nuotr.
Roksandra reikalaudavo, kad klientai artimiesiems nesakytų apie magijos seansus.<br>„Lietuvos policijos“ nuotr.
Roksandra reikalaudavo, kad klientai artimiesiems nesakytų apie magijos seansus.<br>„Lietuvos policijos“ nuotr.
Roksandra reikalaudavo, kad klientai artimiesiems nesakytų apie magijos seansus.<br>„Lietuvos policijos“ nuotr.
Žiniuonė turėjo įvairių daiktų, kuriuos naudojo per apeigas.<br>„Lietuvos policijos“ nuotr.
Žiniuonė turėjo įvairių daiktų, kuriuos naudojo per apeigas.<br>„Lietuvos policijos“ nuotr.
Roksandra reikalaudavo, kad klientai artimiesiems nesakytų apie magijos seansus.<br>„Lietuvos policijos“ nuotr.
Roksandra reikalaudavo, kad klientai artimiesiems nesakytų apie magijos seansus.<br>„Lietuvos policijos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 11, 2019, 4:00 PM, atnaujinta May 11, 2019, 7:21 PM

Vidutinio amžiaus vilnietis pasiėmė visas santaupas iš banko. 666 tūkstančius eurų jis supakavo ir įdėjo į polietileninį maišelį.

Vyriškis nuvyko į butą, kurį nuomojosi Roksandros vardu prisistačiusi būrėja. Rumunė paėmė paketą ir pažadėjo klientui, kad atlikusi baltosios magijos ritualus visą sumą jam grąžins. Tik neva reikės palaukti porą dienų.

Kai sutartu laiku vilnietis grįžo į Roksandros nuomojamą butą Vilniuje, ji jam padavė tą patį maišelį, kuriame buvo lygiai taip pat atrodantis paketas. Būrėja pasakė, kad ritualas atliktas, pinigus ji grąžina, tačiau išpakuoti juos galima tik po kelių dienų.

Nurodytu laiku išvyniojęs paketą vyras vietoj daugiau kaip pusės milijono eurų rado vien sukarpytas popieriaus skiautes. Tik tada jis pagaliau suprato, kad tris mėnesius buvo mulkinamas.

Vyras nuvyko pas privačius detektyvus, jie patarė būtinai kreiptis į kriminalistus.

Rengėsi parduoti sklypą

Problemų turėjęs vilnietis, pirmą kartą apsilankęs pas rumunę, už magijos seansą sumokėjo 50 eurų. Roksandra pažadėjo išspręsti jo problemas.

Kitą kartą ji vilniečiui ėmė aiškinti, kad ir jo šeimos nariams reikia pagalbos, nes gresia pavojus. Esą jeigu klientas neatneš daugiau pinigų, jo artimieji mirs.

Vyriškis išsigando ir kaskart nešė vis daugiau pinigų, kol jo sąskaita banke liko visiškai tuščia.

Išviliojusi iš jo daugiau kaip pusę milijono eurų Roksandra su grobiu skubiai išvyko iš mūsų šalies. Tačiau po kurio laiko tariama aiškiaregė vėl pasirodė.

Tada ant jos kabliuko užkibo kitas vyriškis, gyvenantis Vilniaus rajone. Jis po kelių seansų turėjo rumunei Roksandrai nunešti 9999 eurus. Vyras susiruošė parduoti nuosavą žemės sklypą.

Tačiau beveik 10 tūkst. eurų rumunė negavo. Nusikalstamai veikai kelią užkirto sostinės kriminalistai.

„Rumunė, kuri prisistatydavo Roksandros vardu, prieš atvykdama į Lietuvą išsinuomodavo butą ir į vietos laikraščius įdėdavo skelbimus, kad gali padėti išspręsti įvairias problemas.

Kai ji matydavo, kad atėję žmonės turi pinigų, manipuliuodavo jų psichika. Ji ištraukdavo informaciją apie nelaimes šeimoje ir sakydavo, kad neatlikus apeigų, neatnešus artimųjų nuotraukų, nepaskandinus amuletų kas nors nutiks“, – „Lietuvos rytui“ teigė tuometis Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus viršininkas Sigitas Šemis, dabar vadovaujantis Trakų rajono policijos komisariatui.

Reikalavo saugoti paslaptį

Rumunė neturėjo leidimo mūsų šalyje užsiimti veikla ir gauti pajamų.

Tačiau kaip ir kitos tautietės Roksandra mūsų šalies gyventojams žadėjo stebuklus: išvaduoti iš verslo ar meilės rūpesčių, sutaikyti išsiskyrusias šeimas, pašalinti užkeikimus, išgydyti alkoholizmą, impotenciją.

Žiniuonė žmogų paveikdavo psichologiškai. Jis ateidavo dėl konkrečios bėdos, o ji pasakydavo, kad ir artimiesiems gresia nelaimės, prašydavo atnešti jų nuotraukų.

Roksandra reikalaudavo, kad klientai nesakytų artimiesiems apie susitikimus su ja, nes tada neva nesuveiks burtai.

„Blogiausia, kad tie, kurie ėjo pas rumunę, apie tai nesakydavo savo šeimos nariams, draugams. Rumunė pasakydavo klientui – jei jis nori, kad viskas vyktų sėkmingai, niekas neturi apie tai sužinoti. Neva jie dviese spręs problemą, ir viskas bus gerai. Tokiu žmogumi, kuris yra vienas su savo problemomis ir niekas jam negali patarti, lengviau manipuliuoti“, – teigė pareigūnas S.Šemis.

Gąsdino ir pareigūnus

Rumunijos pilietė Roksandra, kuri iš tiesų yra Mirela Frasineanu, iš Lietuvos piliečių apgaule išviliojo daugiau kaip 693 tūkstančius eurų.

Vilniečiai kriminalistai rumunę sulaikė 2018 metų kovo 15 dieną jos nuomotame bute ir uždarė į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą.

Per kratą bute buvo rasta apie 3 tūkstančius eurų, keli telefonai ir įvairių priemonių, naudotų magijos ritualams.

Per apklausas, kurios vyko policijos komisariate ir Lukiškių tardymo izoliatoriuje, būrėja bandė psichologiškai paveikti pareigūnus. Ji grasindavo, kad jeigu jos nepaleis į laisvę, jų šeimų nariams nutiks nelaimių.

Tariamai aiškiaregei nepavyko užburti nei tardytojų, nei teisėjų. Rumunė šią savaitę išgirdo nuosprendį.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ją pripažino kalta dėl sukčiavimų ir paskyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

Atvykdavo su bendrininkais

Rumunė į Lietuvą atvykdavo periodiškai, bet apsistodavo vis kitame mieste. Ji trumpam nuomojosi skirtingus butus, keitė telefono numerius.

Būrėja turėjo bendrininkų iš Moldovos – vairuotoją ir vertėją.

Dėl jų nusikalstamos veikos yra pradėtas atskiras ikiteisminis tyrimas.

Bendrininkų tapatybės yra nustatytos. Jie nėra Europos Sąjungos piliečiai, todėl teisinės procedūros užtruko. Tačiau pareigūnai neabejoja, kad bausmės sulauks ir Roksandros bendrininkai.

Pareigūnai nustatė nemažai nukentėjusiųjų. Kai kurie jų šventai tikėjo Roksandros pranašystėmis ir atsisakė rašyti pareiškimą bijodami, kad jos išsipildys.

Daugiausia tai garbaus amžiaus senolės, atidavusios rumunei po 50, 100, 150 eurų.

Mūsų šalies kriminalistai, bendradarbiaudami su kolegomis iš kitų šalių, dabar ieško, kur grupuotė paslėpė pagrobtą turtą.

Manoma, kad dalis jo buvo išvežta į Rumuniją, kita dalis – į Moldovą. Nemažai pinigų gali būti jau išleista, o dalis – investuota kitose šalyse.

Roksandra su bendrininkais lankydavosi ir Lenkijoje.

Džiaugėsi, kad laiku sustojo

Ant Roksandros kabliuko buvo užkibusi ir 70 metų vilnietė Aldona.

Buvusi vienos gamyklos finansų direktorė papasakojo „Lietuvos ryto“ žurnalistei, kokius triukus jai matant naudojo rumunė.

Vilnietė už išburtą ateitį atvykėlei žiniuonei atidavė 250 eurų.

Aldona džiaugėsi, kad laiku įstengė sustoti, nes aiškiaregė spaudė atnešti gerokai didesnę sumą.

Kai vilnietė kategoriškai atsisakė tai padaryti, iškart sulaukė gąsdinimų.

Naudojo magijos efektus

– Kodėl kreipėtės į nepažįstamą rumunę, atvykusią iš užsienio? – paklausiau Aldonos.

– Mano brolio šeimą užgriuvo problemos, norėjau jam padėti. Pamačiau Roksandros skelbimą ir paskambinau nurodytu telefonu. Atsiliepusi moteris rusiškai pasakė, kad Roksandra skubiai išvyko – neva gelbėti vaiko gyvybės.

Po savaitės sulaukiau skambučio. Mane pakvietė atvykti į butą sostinės Jeruzalės rajone. Ten pasitiko apie 30 metų moteris ir nuvedė į kambarį.

Apie 50 metų žiniuonė paklausė, kokios problemos mane slegia. Po to ji atvertė kortas ir pasakė, kad mano brolio žmona mirs. Man net širdį suspaudė. Už tą seansą sumokėjau 50 eurų.

– Kodėl ten ėjote dar kartą?

– Žiniuonė liepė dar kartą ateiti ir atsinešti kiaušinį, rožę, vandens, 3 žvakes ir 200 eurų. Susitikimas vyko jau kitame bute sostinės Mindaugo gatvėje.

Roksandra paėmė kiaušinį, sudaužė lukštą, o turinį išpylė į indą, kurį laikė po stalu. Pasigirdo šnypštimas. Ji ištraukė indą, jame pasirodė juoduliai.

„Matai, tai piktoji dvasia šnypščia“, – ištarė aiškiaregė.

Dabar man iš to seanso ima juokas, nes supratau, kad ten buvo įberta kažkokių chemikalų. Bet tada pasidarė labai baisu.

Po to Roksandra degino žvakes ir neva užbūrė vandenį, kurį liepė man namuose išgerti.

Už antrąjį seansą aš jai sumokėjau 200 eurų.

– Paprastai tokios šarlatanės siūlo sukurti talismaną. Kiek iš jūsų už jį prašė?

– Į trečiąjį seansą Roksandra liepė man atsinešti kapų žemės ir 6666 eurus. Neva tokią sumą reikia sudeginti, kad iš manęs būtų išvarytas velnias. Pasakiau, kad tokios sumos neturiu.

Žiniuonė išpūtė akis ir supykusi pagrasino, kad jeigu neatnešiu pinigų, blogis man sugrįš dvigubai stipriau. O talismanas neva apsaugotų nuo visų blogybių.

Aš pakartojau, kad tokių pinigų neturiu. Tada Roksandra paprašė 3333 eurų, bet aš nesutikau ir tiek mokėti.

Žiniuonė patarė man kelias dienas pagalvoti ir pažadėjo už mane melstis.

Vėliau man paskambino jos pagalbininkė ir paragino ateiti, nes neva bus kuriamas talismanas.

„Nevertinate kitų darbo“, – pasakė moteris ir pagąsdino, kad jei ritualai nebus atlikti iki galo, prakeiksmas man sugrįš. Ačiū Dievui, kad jis apšvietė man protą ir aš ten daugiau nėjau.

Paslaugomis naudojosi ir politikai

Viena labiausiai mūsų šalyje išgarsėjusių būrėjų – L.Lolišvili, kuri žmones gydė įkraudama vandenį ir tualetinį popierių. Atvykėlė iš Gruzijos popieriaus pakuotes pavartydavo rankose ir tvirtindavo, kad jas įkrovė energija.

Ekstrasensė buvo R.Pakso inauguracijos į prezidentus garbės viešnia, jis rodė jai palankumą. Ji taip pat palaikė ryšius su A.Brazausku, kitais aukštais politikais.

Po R.Pakso apkaltos tariama aiškiaregė nebesirodė viešumoje, bet ir toliau atvykdavo į Lietuvą, nes turėjo gerbėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.