Anksčiau laiko paleisto kolumbiečio prekeivio kokainu byla: prieš teismą stos du pareigūnai

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė, bendradarbiaudama su Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais, antradienį teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Prieš teismą stos du Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus darbuotojai.

Anksčiau laiko paleisto kolumbiečio prekeivio kokainu byla: prieš teismą stos du pareigūnai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Anksčiau laiko paleisto kolumbiečio prekeivio kokainu byla: prieš teismą stos du pareigūnai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2019, 4:04 PM, atnaujinta Jun 18, 2019, 4:11 PM

Kaip pranešė prokuratūra, Kauno apygardos prokuratūros prokurorams nustačius nusikalstamos veikos požymius, balandžio pabaigoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kolumbijos piliečio Diego Pena Murillo paleidimo iš Marijampolės pataisos namų. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą ir surinkus duomenis išsiaiškinta, kad iš pataisos namų neteisėtai paleistas nuteistasis Diego Pena Murillo.

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia pagrįstai įtarti, kad Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus 2-ojo Saugumo valdybos skyriaus vyr. specialistė S.K. ir šio skyriaus viršininkas, atliekantis direktoriaus pavaduotojo funkcijas R.Č., netinkamai atliko savo pareigas ir dėl šios priežasties Diego Pena Murillo buvo neteisėtai išleistas iš įkalinimo įstaigos.

Išdavus Europos arešto orderį Diego Pena Murillo sulaikytas birželio 4 dieną savo namuose, Nyderlandų Karalystėje.

Diego Pena Murillo 2018-ųjų metų sausio mėnesio pabaigoje Kauno apygardos teismo nuosprendžiu nuteistas 9 metų laisvės atėmimo bausme už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Teismas pripažino, kad Diego Pena Murillo veikdamas organizuotoje grupėje neteisėtai įgijo bei sandėlyje laikė labai didelį kiekį narkotinės medžiagos – kokaino. Nustatyta, kad buvo disponuojama daugiau nei 71 kg kokaino, turint tikslą jį realizuoti.

Už tarnybos pareigų neatlikimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą, arba laisvės atėmimą.

Byla bus nagrinėjama Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuvoje ir visoje Europoje minima Europos diena