Šiauliuose sulaikyti 4 jau seniai policijai žinomi ir plėšikavimu kaltinami nepilnamečiai

Šiaulių pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė tris nepilnamečius, o vieną perdavė globėjams. 13-16 metų paaugliai įtariami gatvėse užpuldinėję ir apiplėšę mažiausiai keturis praeivius.

Šiauliuose sulaikyti 4 jau seniai policijai žinomi ir plėšikavimu kaltinami nepilnamečiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Šiauliuose sulaikyti 4 jau seniai policijai žinomi ir plėšikavimu kaltinami nepilnamečiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2019, 12:08 PM, atnaujinta Aug 21, 2019, 3:15 PM

Manoma, kad visi keturi sulaikytieji yra tos pačios gaujos nariai. Nepilnamečiai gerai pažįstami policijos pareigūnams, nes ir praeityje yra įkliuvę dėl vagysčių, plėšimų.

Pirmąja auka tapo praėjusį šeštadienį prie Prūdelio tvenkinio poilsiavusi moteris. Ant žolės sėdėjusi 71 metų pensininkė pastebėjo artėjantį įtartiną paauglį, bet grumtis su juo nepakako jėgų.

Jaunasis plėšikas iš moters rankų išlupo rankinę su dokumentais, asmeniniais daiktais ir spruko. Nukentėjusioji ne tik patyrė 96 eurų žalą, bet ir buvo sužalota per grumtynes. Respublikinės Šiaulių ligoninės medikai jai nustatė rankos žastikaulio lūžį.

Pirmadienį du jaunieji plėšikai užpuolė Vytauto g. ėjusį pensininką. Iš 75 metų vyro rankų užpuolikai išplėšė rankinę ir bandė sprukti. Nukentėjusysis patirtą žalą įvertino 95 eurais.

Pareigūnai netrukus pavyko rasti du įtariamuosius – 13 ir 15 metų jaunuolius.

Laisvėje likę du gaujos nariai antradienį Šiaulių miesto centre vėl ėmė tykoti vyresnio amžiaus praeivių. Popiet plėšikai Tilžės gatvėje užpuolė 55 metų moterį ir pasikėsino išplėšti iš rankų kompiuterio krepšį.

Po nepavykusio apiplėšimo jaunuoliai patykojo gretimoje Varpo gatvėje ėjusią pensininkę ir iš jos atėmė rankinę. Ištuštinta rankinė buvo aptikta netoliese esančio daugiabučio laiptinėje.

Netrukus kriminalistai sulaikė abu plėšikus. Juos sučiupti padėjo užpultosios moterys, kurios įsiminė ir plėšikų bruožus, ir aprangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.