Po kvapą gniaužiančių vogto „VW Golf“ gaudynių Radviliškio r. sulaikyti du girti 17-mečiai

Trečiadienį vakare Radviliškio rajone net keturi policijos ekipažai vaikėsi automobilį „Volkswagen Golf“. Paaiškėjo, kad šį automobilį pavogė ir juo nuo pareigūnų bandė pasprukti du girti septyniolikmečiai.

Po kvapą gniaužiančių vogto „VW Golf“ gaudynių Radviliškio r. sulaikyti du girti 17-mečiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Po kvapą gniaužiančių vogto „VW Golf“ gaudynių Radviliškio r. sulaikyti du girti 17-mečiai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 11:09 AM, atnaujinta Nov 28, 2019, 11:28 AM

Savo 1995 metais pagaminto automobilio „Volkswagen Golf“ 58 metų Šeduvos (Radviliškio r.) gyventojas pasigedo 22 valandą.

Automobilis buvo pagrobtas iš namo kiemo. Savininkas nemanė, kad sena mašina gali patraukti ilgapirščių dėmesį, todėl ją kieme paliko su į variklio paleidimo spynelę įkištais rakteliais.

Toks automobilio savininko aplaidumas patraukė pro šalį ėjusių dviejų neblaivių jaunuolių dėmesį. Vaikinai nusprendė pasivažinėti automobiliu ir, sėdę į jį, nuvažiavo.

Neberadęs kieme savo automobilio savininkas apie vagystę pranešė policijai. Vyras sakė, kad automobilyje buvo palikęs ne tik variklio paleidimo raktelius, bet ir jo registracijos liudijimą.

Šį pranešimą gavę pareigūnai pradėjo pavogto automobilio paiešką ir 23 val. 15 min. pastebėjo jį važiuojantį Daugėlaičių kaimo link. Pareigūnai bandė sustabdyti pavogtą „Volkswagen Golf“, o šiam nesustojus ėmė jį persekioti.

Į pagalbą bėglį persekiojęs policijos ekipažas pasikvietę ir daugiau kolegų. Iš viso pavogto automobilio paieškai bei sulaikymui buvo mesti keturi policijos ekipažai.

Daugėlaičių kaime pareigūnai ant kelio patiesė „ežį“, tačiau jį pervažiavęs „Volkswagen Golf“ nesustojo, o nurūko Karčemų kaimo link. Šiame kaime persekiojamas automobilis kliudė ir nulaužė saugumo salelės signalinį stulpelį.

Persekiojamą „Vokswagen Golf“ keli policijos automobiliai 23 val. 37 min. užspietė ir tokiu būdu sustabdė jau kelyje Panevėžys-Šiauliai.

Policininkai sulaikė automobilį vairavusį 17 metų Radviliškio rajono gyventoją ir kartu su juo važiavusį bendraamžį.

Vairuotojui alkoholio matuokliu buvo nustatytas 1,04 promilių girtumas, o jo bendrakeleiviui – 1,22 promilių girtumas.

Abu sulaikytieji uždaryti į areštinę. Dėl automobilio vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pavogtą automobilį vairavusiam septyniolikmečiui dar teks atsakyti ir už tai, kad automobilį vairavo neturėdamas vairuotojo pažymėjimo ir būdamas girtas bei nepakluso pareigūnų reikalavimui sustoti ir sukėlė eismo įvykį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.