Žudiką įklampino senas nusikaltimas ir prie aukos palikti DNR pėdsakai

Šiaulietį vyrą nužudžiusiam 58 metų Artūrui Ignatavičiui, gal ir būtų pavykę išsisukti, bet jo DNR pavyzdys jau buvo teisėsaugininkų duomenų bazėje. Todėl nusikaltimo vietoje rasti įkalčiai paneigė Ruklos (Jonavos r.) miestelio gyventojo versiją.

 Šiaulietį nužudęs vyras pataisos namuose turės praleisti 10 metų.<br> G.Šiupario asociatyvioji nuotr.
 Šiaulietį nužudęs vyras pataisos namuose turės praleisti 10 metų.<br> G.Šiupario asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2019, 12:08 PM, atnaujinta Dec 3, 2019, 12:14 PM

Į Šiaulių apygardos teismą išklausyti nuosprendžio A.Ignatavičius nebuvo atvežtas, nes yra kaltinamasis kitoje byloje. Jonavos teisme nagrinėjamoje byloje vyriškis kaltinamas smurtiniu nusikaltimu.  

Šiaulių miesto pakraštyje, Liejyklos gatvėje, nužudyto šiauliečio kūnas buvo rastas pernai lapkričio 10-ąją. Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad vyriškio mirtis buvo smurtinė – aptikta smūgių žymių galvoje, visame kūne, keli dūriai peiliu.

Nusikaltimo vietoje buvo aptiktas kastuvas ir kruvinas peilis. Ant jų ekspertai surado A.Ignatavičiaus paliktų DNR pėdsakų. 

Ruklos miestelio gyventojas prieš tai buvo sulaikytas byloje, kurioje buvo kaltinamas jaunesnio kaip 16 metų asmens tvirkinimu, tad teisėsaugininkai jau turėjo jo DNR mėginius. 

Nors įkalčiai buvo nenuneigiami, A.Ignatavičius tikino išvis nebuvęs Šiauliuose, o vėliau išvis atsisakė duoti parodymus.

Šiaulių apygardos teismo teisėjų kolegija nusprendė, kad surinktų įkalčių pakanka kaltei įrodyti, todėl teisiamajam skyrė 10 metų įkalinimo bausmę. Ji buvo subendrinta su už seksualinį nusikaltimą skirta bausme.

Prokuratūra buvo pateikusi kaltinimą, kad A.Ignatavičius auką nužudė itin žiauriai. Bet ši aplinkybė buvo išbraukta, nes liudyti teisme pakviestas ekspertas patvirtino, kad mirtis buvo greita, žmogus galėjo prarasti sąmonę nuo smūgio į galvą.

Teismas visiškai patenkino nužudytojo namiškių prašymą atlyginti laidotuvių išlaidas – 530 eurų. Bet ieškiniai dėl neturtinės žalos buvo gerokai pamažinti: dviem vaikams priteista po 7 tūkstančius eurų, o vyro netekusiai našlei – 15 tūkstančių eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.