Kankinta ir apiplėšta verslininkė nusivylė policija

Kankinta ir apiplėšta auksu prekiaujanti 55 metų kaunietė pažėrė kritikos policijai – moteris ir jos vyras įvardijo „Lietuvos rytui“, kokių skubių veiksmų, jų nuomone, nesiėmė pareigūnai.

Policijos pareigūnai teigė, kad ėmėsi visų reikalingų veiksmų nusikaltimui atskleisti, bet aukai taip neatrodo.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policijos pareigūnai teigė, kad ėmėsi visų reikalingų veiksmų nusikaltimui atskleisti, bet aukai taip neatrodo.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2019, 8:33 AM, atnaujinta Dec 28, 2019, 8:34 AM

Daugybę juvelyrikos dirbinių pagrobę nusikaltėliai įmonės savininkę daužė kumščiais, smaugė, svaigino klofelinu ir garsiai svarstė, ar nereikėtų jos nužudyti.

Šeima patyrė 48 tūkst. eurų nuostolį. Nusikaltimas buvo įvykdytas gruodžio 18-osios pavakare Partizanų gatvėje esančiame daugiabutyje, kur moteris gyvena. Ten iki apiplėšimo ji priimdavo klientus.

Maždaug 16 valandą kaunietei paskambino nepažįstamas vyras ir pareiškė atvyksiantis pirkti aukso. Moters įmonės telefonas skelbiamas internete, tačiau pašnekovas pareiškė jį, kaip ir laiptinės durų kodą, sužinojęs iš savo bendradarbių.

Maždaug po pusvalandžio pasigirdo durų skambutis, jas atvėrusi verslininkė buvo šiurkščiai įstumta į koridorių, pajuto smūgius į galvą. Tuo metu namuose jos šeimos narių nebuvo. Moteris bandė priešintis, garsiai šaukėsi pagalbos daužydama ranka į grindis.

Nepavyko apsvaiginti

Kai kurie kaimynai tuo metu buvo savo namuose. Aukos įsitikinimu, jie turėjo girdėti triukšmą, riksmus, tačiau niekas nesureagavo. Nusikaltėliai trankė moterį kumščiais, o paskui įrėmė į smilkinį pistoletą ir pagrasino nušauti.

Vienas įsibrovėlių iš vonios atsinešė rankšluostį ir apšlakstė jį klofelinu.

Banditai, matyt, tikėjosi, kad auka praras sąmonę, tačiau nepadėjo nei šis skystis, nei ašarinės dujos.

„Ji niekaip neatsijungia“, – ėmė piktintis užpuolikai.

Iki mirties buvo netoli

Vienas plėšikas buvo užsimaukšlinęs striukės gobtuvą, kito veidą šiek tiek slėpė kepurė su snapeliu, o trečias buvo vidutinio ūgio raudonplaukis.

Vienas nusikaltėlis puolė smaugti ant grindų gulinčios verslininkės, vis stipriau spausdamas kaklą. Auka ėmė dusti.

„Žmonai trūko oro, aptemo sąmonė, kūnas ėmė virpėti, nes prasidėjo konvulsijos. Užpuolikas atleido rankas tik paskutinėmis akimirkomis“, – „Lietuvos rytui“ pasakojo verslininkės vyras.

Plėšikai reikalavo atiduoti auksą, pinigus, ieškodami grobio išvertė visus namus. Jie pagrobė dešimtis juvelyrikos dirbinių – moterišką auksinį laikrodį, žiedų, grandinėlių, auskarų, pakabučių, kitokių papuošalų.

Išeidami nusikaltėliai ėmė garsiai svarstyti, ar nenužudyti moters: „Gal dedame ją į vietą?“ Laimė, tai liko tik pasvarstymais.

Policija nuvylė šeimą

Užpuolikai liepė kaunietei nesikreipti į policiją, atėmė jos abu telefonus.

Maždaug po penkių minučių moteris nuėjo pas kaimynus, o jie iškvietė ir policiją, ir greitąją pagalbą.

Verslininkės teigimu, policijos pareigūnai atvyko tik po 20 minučių.

„Prie mūsų daugiabučio yra įmonė, įsirengusi vaizdo kamerą. Vaizdo įranga įtaisyta ir prie dar vieno gretimo namo.

Pareigūnai nepuolė peržiūrėti įrašų, nors buvo brangi kiekviena sekundė – operatyviai nustačius automobilį, buvo galima pasivyti ir sulaikyti visus nusikaltėlius“, – piktinosi verslininkės vyras.

Pasak jo, praėjus penkioms dienoms nuo nusikaltimo kaimynai vis dar nebuvo apklausti.

Sužalojimus ambulatoriškai besigydanti, galvos skausmus jaučianti moteris kitą dieną nuvyko į policiją.

Kaunietė gavo vaizdo medžiagą, kurioje yra užfiksuota plėšikų trijulė, įrašė ją į atmintinę ir pristatė pareigūnams.

„Žmona pati atvežė atmintinę pareigūnams, pati jiems pasiūlė sudaryti fotorobotus. Kone viską teko pačiai daryti“, – stebėjosi verslininkės sutuoktinis.

Nusikaltėliai taip pat pagrobė 1000 eurų, asmens ir automobilio „Mercedes-Benz“ dokumentus, raktelius.

Baiminosi dėl sprogmens

Pareigūnai perspėjo moterį ir jos šeimos narius nesinaudoti automobiliu, kol nebus patikrinta, ar jame nepadėtas sprogmuo. Tačiau, sutuoktinio tvirtinimu, beveik savaitę niekas iš pareigūnų mašinos neapžiūrėjo.

Moteris su savo artimaisiais po užpuolimo jaučia didelę baimę ir įtampą. Auksu ji prekiauja ne vienus metus, tačiau iki šiol nuo nusikaltėlių nebuvo nukentėjusi.

„Pasijutome tarsi prieš 20 metų, kai šalyje karaliavo mafija, reketas, verslininkai būdavo žudomi, kankinami, deginamas jų turtas. Mokame mokesčius valstybei, prisidedame prie teisėsaugos išlaikymo, tačiau ji mūsų ginti neskuba“, – piktinosi sutuoktiniai.

Pareigūnai sučiupo vieną įtariamąjį

Odeta Vaitkevičienė

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė

„Pranešimas apie apiplėšimą bendruoju pagalbos telefonu gautas 17 val. 15 min., o pareigūnai įvykio vietoje buvo jau po devynių minučių. Buvo paimtas telefonas (nusikaltėliai du telefonus paėmė, o trečias liko namuose. – Red.), kartu su nukentėjusiąja peržiūrėti vaizdo kamerų įrašai.

Nesant techninių galimybių, buvo paprašyta vaizdo įrašus pristatyti tyrėjams.

Tą pačią naktį pareigūnai sulaikė 48 metų vyrą, galimai prisidėjusį prie šio nusikaltimo.

Šiuo metu kriminalistai toliau intensyviai atlieka visus reikalingus tyrimo veiksmus, kad apiplėšimas būtų kuo greičiau išsiaiškintas. Tokie nusikaltimai nėra dažni. Jo išskirtinumas – pagrobta didelės vertės turto.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.