Dėl nužudymo nuteistas Sigitas Skomorokevičius negrįžo į pataisos namus – paskelbta paieška

Dėl sugyventinės nužudymo vienuolikai metų nuteistas ir Pravieniškių pataisos namuose kalėjęs Sigitas Skomorokevičius pastaruoju metu dažnai vykdavo atostogų į namus. Vyras taip pat jau buvo ruošiamas lygtiniam paleidimui. Tačiau jis pats viską staiga ir nubraukė – laiku negrįžus į pataisos namus, paskelbta jo paieška.

 Dėl nužudymo nuteistas Sigitas Skomorokevičius negrįžo į pataisos namus – paskelbta paieška.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
 Dėl nužudymo nuteistas Sigitas Skomorokevičius negrįžo į pataisos namus – paskelbta paieška.<br> Kalėjimų departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2020, 2:46 PM, atnaujinta Jan 6, 2020, 3:11 PM

Pirmadienį Kalėjimų departamentas pranešė, kad sausio 5 d. iš trumpalaikės išvykos į namus Elektrėnų mieste, negrįžo nuteistasis. Vyras į trumpalaikę išvyką į namus buvo išleistas sausio 3 d.

Dar balandžio 11 d. Kauno apygardos teismo nutartimi nuteistasis buvo perkeltas atlikti bausmę į Pravieniškių atvirąją koloniją. 

„Asmuo yra nuteistas pirmą kartą, bausmės atlikimo metu drausminių nuobaudų neturėjo, nuolat dirbo, už nepriekaištingą elgesį ir pažangą mažinant nusikalstamo elgesio riziką, buvo skatintas 21 kartą, todėl nuolat savaitgaliais vykdavo į namus. Nuteistasis buvo ruošiamas lygtiniam paleidimui, jo nusikalstamo elgesio rizika buvo žema“, – pranešė kalėjimų departamentas.

Pasak pranešimo, Lietuvos Respublikos bausmių vykdymo kodeksas numato, kad nuteistieji, laisvės atėmimo bausmę atliekantys atvirojoje kolonijoje ir neturintys galiojančių nuobaudų už bausmės atlikimo metu padarytus pažeidimus, kartą per savaitę iki dviejų parų ne darbo metu gali parvykti į Lietuvos teritorijoje esančius namus ar aplankyti artimus giminaičius.

Nuteistajam laiku negrįžus į pataisos namus, apie įvykį buvo informuota policija, pradėta nuteistojo paieška, pataisos namuose pradėtas tarnybinis patikrinimas, o kriminalinės žvalgybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą.

„Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 242 straipsnis „Vengimas atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą“, numato, kad tas, kas būdamas nuteistas arešto ar laisvės atėmimo bausme, tačiau dar nesuimtas vengė atlikti paskirtą bausmę arba būdamas laikinai išleistas iš areštinės ar įkalinimo arba kardomojo kalinimo vietos be svarbios priežasties nustatytu laiku negrįžo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“, – skelbia Kalėjimų departamentas.

Nuteistas dėl sugyventinės nužudymo

Aiškėja, kad į pataisos namus laiku negrįžo 1969 m. gimęs Sigitas Skomorokevičius. Dar 2013 m. Kauno apygardos teismo sprendimu jis buvo nuteistas 11 metų laisvės atėmimo bausme už savo sugyventinės nužudymą.

Nusikaltimas įvykdytas 2012 m. rugpjūtį Matuizų kaime (Varėnos r.). Iki šio nuosprendžio vyras nebuvo teistas, didelių probelmų su teisėsauga nebuvo turėjęs.

Radus negyvą 40-metę moterį, vyras iš pradžių prisipažino ją mušęs. Kad jis kartais smurtaudavo prieš girtaujančią sugyventinę, teisme paliudijo ir keli porą pažinoję žmonės.

Tačiau vėliau vyras pakeitė parodymus ir tvirtino, kad epilepsija sirgusi moteris galėjo susižaloti pati griūdama. Tačiau ekspertai šią versiją neigė, teismas ja irgi nepatikėjo.

Patekęs už grotų S.Skomorokevičius elgėsi pavyzdingai, tad jau netrukus turėjo būti paleistas lygtinai. Laiku negrįžęs į pataisos namus, jis akimirksniu viską nubraukė. Dabar, tikėtina, jam gali tekti atlikti bausmę iki galo, taip pat jam gali būti skirta nauja bausmė už negrįžimą į kalinimo vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.