Šiaulietis policijai pranešė apie jo 8 metų sūnų pagrobti ketinusius nepažįstamus vyrus

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo. Tyrėjai bandys išsiaiškinti, ar Šiauliuose nebuvo mėginta pagrobti mažamečio berniuko.

Gavus šiauliečio pranešimą apie bandymą pagrobti jo mažametį sūnų, policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Gavus šiauliečio pranešimą apie bandymą pagrobti jo mažametį sūnų, policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Gavus šiauliečio pranešimą apie bandymą pagrobti jo mažametį sūnų, policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Gavus šiauliečio pranešimą apie bandymą pagrobti jo mažametį sūnų, policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 30, 2020, 12:27 PM, atnaujinta Jan 30, 2020, 12:36 PM

Šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus vieno šiauliečio pranešimą internetinio policijos tinklapio epolicija paskyroje.

Berniukui pavyko pasprukti

Pareiškėjas pranešė, kad antradienio popietę po pamokų iš mokyklos namo grįžtantį sūnų sustabdė automobiliu prie jo privažiavę vyrai.

Vienas iš automobilio išlipęs vyras priėjo prie berniuko ir pasakė, kad mama prašė parvežti. Tuo nepatikėjęs berniukas puolė bėgti, o vyras – jį gaudyti.

Pasak pareiškėjo, užpuolikas jo sūnui bandė trenkti, tačiau vaikas pats smogė persekiotojui į tarpkojį ir nubėgo prie parduotuvės, kur buvo daugiau žmonių.

Į namus grįžęs mažametis papasakojo, kas nutiko. Apie tai sužinojęs tėvas parašė pareiškimą ir pats apvažiavo vietą, kur galimai buvo užpultas jo sūnus.

Informacija apie sūnaus užpuolimą šiaulietis pasidalino ir su vietinio portalo žurnalistais bei paragino netylėti ir kitus tėvus, kurių vaikai taip pat galėjo būti užpulti.

Pasklido kalbos apie įtartinus asmenis

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo pradėję pareigūnai sakė daugiau panašių pareiškimų negavę, o minėto šiauliečio pareiškimą žadėjo nuodugniai ištirti.

Nors oficialių pareiškimų dėl bandymo pagrobti vaikus daugiau Šiaulių policija negavo, mieste ėmė plisti kalbos apie ir prie kitų mokyklų pastebėtus nepažįstamus asmenis, kurie kalbina vaikus įsėsti į automobilį, sakydami, kad parvežti į namus juos prašė tėvai.

Už neteisėtą laisvės atėmimą yra baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Jei laisvė neteisėtai buvo atimta panaudojant smurtą, sukeliant pavojų nukentėjusio asmens gyvybei ar sveikatai, arba laikant nukentėjusį asmenį nelaisvėje ilgiau nei 48 valandas už tokį nusikaltimą yra baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Pranešė apie pagrobtą mergaitę

Pranešimas apie vaiką į automobilį įsodinti bandžiusius nepažįstamuosius buvo gautas dar nenurimus aistroms po didelį rezonansą sukėlusio pranešimo apie Vilniuje neva pagrobtą mergaitę.

Sausio 15-osios vakare policijai buvo pranešta, kad trys berniukai matė, kaip netoli Televizijos bokšto esančioje vaikų žaidimų aikštelėje du vyrai pagriebė mergaitę, užklijavo jai burną lipnia juosta ir įgrūdę į bagažinę išsivežė.

Po šio pranešimo policija sureagavo akimirksniu – buvo imta stabdyti įtartinus automobilius, tyrimui mestos gausios pajėgos.

Mergaitės pagrobimo nebuvo

Tačiau po poros dienų policija paskelbė, kad jokio mergaitės pagrobimo iš tiesų nebuvo.

Tai per sausio 17 dieną surengtą spaudos konferenciją patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas.

Pareigūnas paaiškino, kad pagrobimo versija buvo atmesta apklausus pakankamai liudininkų ir surinkus pakankamai duomenų.

„Įvykis gal ir buvo, tačiau nusikaltimo, kaip vaiko pagrobimas – nėra duomenų“, – per spaudos konferenciją pareiškė S.Gagas.

Pareigūnas sakė, kad artimiausiu metu bus kreiptasi į prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo nutraukimo.

Ikiteisminio tyrimo nenutraukė

Tačiau paaiškėjo, kad ikiteisminis tyrimas dėl mergaitės pagrobimo nebuvo nutrauktas.

Portalui lrytas.lt pasidomėjus, kodėl šis ikiteisminis tyrimas dar nėra nutrauktas buvo gautas lakoniškas Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarės Vitkauskaitės-Šatkauskienės atsakymas: „Informuoju, kad šiuo metu yra vertinami ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys (kurių apimtis yra labai didelė). Tik įvertinus visus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis bus priimtas procesinis sprendimas, apie kurį informuosime“.

Į kitus klausimus vyriausioji specialistė neatsakė, tad juos pakartojus, buvo gautas atsakymas, jog išsamesnė informacija nėra teikiama ir reikia laukti ikiteisminio tyrimo pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.