Lietuvė dėl savo žiaurumo išgarsėjo Europoje: trijų vaikų motiną vadina žvėrimi

Romano vertas siužetas – moteris surengė buvusio sutuoktinio ir meilužio dvikovą pasakiusi, kad gyvens su tuo, kuris liks gyvas. Toks meilės trikampis Anglijoje baigėsi vieno lietuvio mirtimi ir kitų dviejų teismu.

Trijų vaikų motina Asta Juškauskienė per vieną akimirką tapo įžymybe.<br> Lrytas.lt montažas.
Trijų vaikų motina Asta Juškauskienė per vieną akimirką tapo įžymybe.<br> Lrytas.lt montažas.
A.Juškauskienė buvo nuteista už tai, kad įkalbėjo savo naująjį draugą N.Kvedarą (nuotr.) susidoroti su jos buvusiu sutuoktiniu G.Juškausku.<br>Archyvo nuotr.
A.Juškauskienė buvo nuteista už tai, kad įkalbėjo savo naująjį draugą N.Kvedarą (nuotr.) susidoroti su jos buvusiu sutuoktiniu G.Juškausku.<br>Archyvo nuotr.
 A.Juškauskienė (nuotr.) buvo nuteista už tai, kad įkalbėjo savo naująjį draugą N.Kvedarą susidoroti su jos buvusiu sutuoktiniu G.Juškausku.<br>Archyvo nuotr.
 A.Juškauskienė (nuotr.) buvo nuteista už tai, kad įkalbėjo savo naująjį draugą N.Kvedarą susidoroti su jos buvusiu sutuoktiniu G.Juškausku.<br>Archyvo nuotr.
Šį peilį, kuriuo nužudytas G.Juškauskas, pareigūnai rado šiukšlių dėžėje.<br>Archyvo nuotr.
Šį peilį, kuriuo nužudytas G.Juškauskas, pareigūnai rado šiukšlių dėžėje.<br>Archyvo nuotr.
A.Juškauskienė buvo nuteista už tai, kad įkalbėjo savo naująjį draugą N.Kvedarą susidoroti su jos buvusiu sutuoktiniu G.Juškausku (nuotr.).<br> Archyvo nuotr.
A.Juškauskienė buvo nuteista už tai, kad įkalbėjo savo naująjį draugą N.Kvedarą susidoroti su jos buvusiu sutuoktiniu G.Juškausku (nuotr.).<br> Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 17, 2020, 9:09 PM

Trijų vaikų motina Asta Juškauskienė per vieną akimirką tapo įžymybe. Jos žiaurus elgesys ir šaltakraujiškumas nustebino net visko mačiusius kriminalistus, o apie jos suplanuotą žmogžudystę paskelbė ne tik Didžiosios Britanijos, bet ir Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, net Vietnamo naujienų portalai.

„Ji – žvėris, ji – ne moteris“, – tai bene švelniausi žodžiai, kuriais buvo vadinama 35 metų lietuvė, jau ne vienus metus gyvenanti Didžiojoje Britanijoje.

Už buvusio vyro ir penkiametės dukters tėvo 42 metų G.Juškausko nužudymo organizavimą ir trukdymą policijai atlikti tyrimą A.Juškauskienei skirta 24 metų laisvės atėmimo bausmė.

Žudiku tapęs jos 25 metų meilužis Mantas Kvedaras kalėjime praleis 22 metus.

Išsiskyrė, bet neatstūmė

Kento grafystėje, Dartfordo mieste, gyvenusiai ir slaugytoja dirbusiai A.Juškauskienei Giedrius buvo jau trečias vyras ir jauniausios dukters tėvas.

Nors Giedrius mylėjo ir Astą, ir jųdviejų dukterį, ramus šeimos gyvenimas nežavėjo A.Juškauskienės.

Pora nuolat pykosi, kol galiausiai nusprendė išsiskirti. Skyrybos įvyko 2018 metų gruodį A.Juškauskienės pageidavimu.

Pasukę savais keliais Juškauskai ir toliau bendravo. Buvęs sutuoktinis dažnai užsukdavo aplankyti ir dukters, ir jos motinos.

„Giedrius niekur nedingo. Jis reguliariai lankė dukrą, teikė jai finansinę paramą. Jis nenorėjo skyrybų ir su A.Juškauskiene toliau nuolat turėjo lytinių santykių“, – nagrinėjant keistą bylą Kingstono Karūnos teisme kalbėjo prokuroras Hugh Daviesas.

Flirtavo su dviem gerbėjais

Nors lytiniai santykiai tarp buvusių sutuoktinių ir nenutrūko, atrodo, kad A.Juškauskienė norėjo kažko daugiau.

Vos tik Giedrius išeidavo pro duris, moteris sėsdavo prie kompiuterio ir ieškodavo naujų pažinčių su vyrais.

Netrukus ji internete susirado net du gerbėjus. Abu lietuvius ir abu teistus – Andrių Semionovą ir M.Kvedarą.

Su pastaruoju A.Juškauskienę internetu supažindino A.Semionovas.

Kurį laiką moteris internete flirtavo su abiem vyrais ir abu kvietė atvykti iš Lietuvos į Angliją.

„Truputį neramu, kas bus, jei atėjęs Giedrius ras namuose Andrių arba Mantą. Aš žinau, kad Giedrius yra labai pavydus, jis gali sukelti muštynes“, – apie savo baimes draugei Jurgitai Šulcienei kalbėjo A.Juškauskienė.

Meilužio nebandė slėpti

Vis dėlto noras atsidurti kitų vyrų glėbyje užgožė baimę. Pirmas pas A.Juškauskienę išsiruošė A.Semionovas, tačiau Londono oro uoste pareigūnai jo neįleido į šalį.

Supratusi, kad su A.Semionovu bendro gyvenimo ji neturės, A.Juškauskienė visą savo dėmesį pradėjo skirti už nepilnametės išžaginimą kalėjusiam M.Kvedarui.

„Mantas mane myli“, – J.Šulcienei girdavosi A.Juškauskienė, nors iki to laiko M.Kvedarą buvo mačiusi tik kompiuterio ekrane.

Pirmasis A.Juškauskienės ir M.Kvedaro susitikimas įvyko 2019 metų gegužės 29 dieną Stokholme, o jau po dviejų savaičių Mantas atskrido pas Astą į Didžiąją Britaniją.

Naujojo draugo ji net nebandė slėpti – dėjo nuotraukas su juo į savo paskyrą feisbuke, supažindino su buvusiu sutuoktiniu.

„Abu vyrai manė, kad turi teisių į A.Juškauskienę. Situacija artėjo konflikto link“, – teisme sakė valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras.

Didžiavosi savo sumanymu

Nors A.Juškauskienė neigė savo kaltę, tyrėjai išsiaiškino, kad ji kurstė aistras tarp buvusio sutuoktinio ir naujojo draugo.

Moteris didžiavosi, kad du vyrai konkuruoja dėl jos meilės, ir savo draugei pasigyrė, jog pati pasiūlė jiems išeitį – surengti dvikovą, su kurios laimėtoju ji liks gyventi.

„Manau, kad žaisiu tol, kol pateksiu į didelę bėdą, bet man patinka rizika ir pavojai“, – apie būsimą dvikovą A.Juškauskienė pasakojo J.Šulcienei, kuri teisme buvo pagrindinė liudytoja.

Dvikovos diena buvo numatyta praėjus vos penkioms dienoms po to, kai M.Kvedaras atvyko į Angliją.

Palydėjo iki autobuso

Kaip matyti iš birželio 16-ąją vykusių M.Kvedaro ir G.Juškausko susirašinėjimų, vyrai sutarė susitikti birželio 17-ąją rytiniame Londone, Stratforde.

Kokios dvikovos sąlygos buvo nurodytos G.Juškauskui, tiksliai nežinoma.

Manoma, jog jam buvo pasakyta, kad įrodyti savo meilę A.Juškauskienei jam teks mojuojant kumščiais, nors M.Kvedaras į susitikimą su buvusiu meilužės sutuoktiniu išsiruošė turėdamas peilį.

Mieste įrengtos stebėjimo kameros užfiksavo, kad prieš išlydėdama M.Kvedarą žudyti žmogaus A.Juškauskienė su juo apsilankė parduotuvėje, o po to palydėjo į autobusą, kuriuo jis išvyko susitikti su G.Juškausku.

Atšventė kavinėje

G.Juškausko ir M.Kvedaro susitikimas įvyko vidurdienį ir buvo labai trumpas. Išvydęs savo konkurentą M.Kvedaras iškart išsitraukė peilį ir puolė jo badyti.

Prieš susitikimą nemažai alkoholio išgėręs ir netikėtai užpultas G.Juškauskas beveik nesipriešino.

Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad G.Juškauskui peiliu buvo smogta net 35 kartus – žudikas taikė į kaklą, krūtinę, liemenį.

Kai kurios žaizdos buvo itin gilios, peilio ašmenys siekė kaulus, kiaurai perdūrė kaklą.

Palikęs žiauriai subadytą auką kraujo klane M.Kvedaras į šiukšlių dėžę išmetė peilį ir lyg nieko nebūtų įvykę grįžo pas A.Juškauskienę. Jie žmogžudystę atšventė kavinėje užsisakę picų.

Bandė sunaikinti įrodymus

Sunkiai sužeistas G.Juškauskas surastas apie 12 val. 40 min. Vyras dar buvo gyvas, tačiau be sąmonės.

Atvykę medikai bandė jį gaivinti, bet jų pastangos rezultatų nedavė.

Apie 13 val. buvo konstatuota G.Juškausko mirtis ir pradėtas tyrimas dėl žmogžudystės.

Pareigūnų akys iškart nukrypo į A.Juškauskienę, tačiau ji ilgą laiką melavo pareigūnams ir aiškino neturinti nieko bendro nei su buvusio vyro mirtimi, nei su M.Kvedaru.

Moteris tikėjosi, kad išsisuks nuo atsakomybės, nes iškart po žmogžudystės sunaikino kai kuriuos namuose buvusius dokumentus, ištrynė savo ir G.Juškausko bei M.Kvedaro susirašinėjimus, tačiau visų įkalčių jai paslėpti nepavyko.

24

Tiek metų kalėti nuteista trijų vaikų motina A.Juškauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.