Soduose prie Kauno sučiuptas nuo gruodžio besislapstęs iš Pravieniškių pabėgęs kalinys

Vasario 19 d., po intensyvių paieškos veiksmų, apie 22 val., Kauno r., Užliedžių seniūnijoje esančiuose soduose, buvo sulaikytas dar praėjusiais metais iš trumpalaikės išvykos į pataisos namus negrįžęs nuteistasis (gim. 1981 m.), pranešė Kauno apskrities VPK.

Soduose prie Kauno sučiuptas nuo gruodžio besislapstęs iš Pravieniškių pabėgęs kalinys.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Soduose prie Kauno sučiuptas nuo gruodžio besislapstęs iš Pravieniškių pabėgęs kalinys.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2020, 10:53 AM, atnaujinta Feb 20, 2020, 10:57 AM

Kaip rašoma policijos pranešime, nors vyras intensyviai slapstėsi, nuolat keitė gyvenamąsias vietas, netgi bandė išvykti į užsienį, tačiau nesėkmingai. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, vykdantys asmenų paieškas, glaudžiai bendradarbiaudami su Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnais, nustatė galimą šio asmens buvimo vietą ir sulaikė jį.

38 m. vyras, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę (dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo) Pravieniškių pataisos namų-atvirojoje kolonijoje laikotarpiu nuo 2019 m. gruodžio 18 d. iki 21 d. buvo išleistas į trumpalaikę išvyką, tačiau nesugrįžo.

Nesugrįžus laiku, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą. Paieškos metu Kauno apygardos teismas priėmė nutartį paskirti vyrui kardomąją priemonę – suėmimą, kitoje byloje, kurioje jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Vyrui gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Artimiausiu metu bus kreipiamasi į Teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.