Po 6 metų slapstymosi Akmenės gyventojas stos prieš teismą

Į teismą keliauja daugiau nei 6 metus nuo teisėsaugos besislapsčiusio vyro bylą. Sučiuptas Anglijoje ir pagabentas į Lietuvą, Akmenės gyventojas teisme teisinsis dėl kito vyro sužalojimo.

Po 6 metų slapstymosi Akmenės gyventojas stos prieš teismą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Po 6 metų slapstymosi Akmenės gyventojas stos prieš teismą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2020, 9:16 AM, atnaujinta May 29, 2020, 9:22 AM

Kaip rašoma Telšių apskrities VPK pranešime, 2014 metais birželio mėnesį, Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate Akmenės rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Akmenėje, Stoties g. panaudoto fizinio smurto. Būdamas svečiuose vyras smurtavo prieš kitą vyrą. 

Bylos duomenimis, birželio 7 d. apie 23 val. 40 min., Akmenėje esančiame bute, po išgertuvių kilusio konflikto metu, vyras (gim. 1986 m.), būdamas neblaivus, tyčia naudojo fizinį smurtą kito vyro atžvilgiu (gim. 1987 m.). 33-jų metų vyras peiliu dūrė į pilvą nukentėjusiajam, kuris vėliau buvo gydomas Mažeikių ligoninėje.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai rado sutvarkytą butą. Jame nepastebėjo nei išgertuvių, nei grumtynių pėdsakų. Peilio, kuriuo buvo sužalotas vyras, įvykio vietoje taip pat nebuvo.

Įtariamojo pareigūnams sučiupti nepavyko. Tyrimo metu nustatyta, kad galimai nusikalstama veiką padaręs asmuo, tą patį vakarą išvyko į užsienį ir slapstėsi. 2014 m. rugsėjo 17 d. buvo priimtas nutarimas 33-jų metų vyrą ikiteisminio tyrimo byloje pripažinti įtariamuoju dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, buvo paskelbta jo paieška. O 2014 m. rugsėjo 23 d. išduotas Europos arešto orderis.

Paieškos metu buvo taikomos įvairios paieškos priemonės, tačiau nustatyti jo buvimo vietos nepavyko. Galiausiai 2019 m. spalio 14 d. iš Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybos buvo gautas pranešimas, kad ieškomas vyras, galima įvykdęs nusikalstama veiką, buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje. 2020 m. vasario 7 d. jis perduotas Lietuvai.

Praėjus daugiau nei 6 metams, ikiteisminis tyrimas buvo baigtas ir byla perduota teismui. Kaltinamasis – Akmenės gyventojas, kuriam gresia laisvės atėmimas iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.