Į pasieniečių pateko du kontrabandines cigaretes krovę vyrai

Švenčionių rajone prie Adutiškio miestelio pasieniečiai surengė pasalą. Į ją pateko 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių bandę gabenti Švenčionių rajono gyventojai.

 Į pasieniečių pateko du kontrabandines cigaretes krovę vyrai.<br> VSAT nuotr.
 Į pasieniečių pateko du kontrabandines cigaretes krovę vyrai.<br> VSAT nuotr.
 Į pasieniečių pateko du kontrabandines cigaretes krovę vyrai.<br> VSAT nuotr.
 Į pasieniečių pateko du kontrabandines cigaretes krovę vyrai.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 9, 2020, 10:50 AM, atnaujinta Jun 9, 2020, 10:55 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, penktadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai, gavę kolegų iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus informaciją, prie Švenčionių rajono Adutiškio miestelio aptiko krūmuose paslėptus polietileno plėvele aptrauktus 3 ryšulius. Čia stovėjo ir lengvasis automobilis. Pasieniečiai šioje vietoje, kuri yra maždaug už 2 km nuo sienos su Baltarusija, organizavo pasalą.

Po pusantros valandos VSAT pareigūnai pastebėjo, kaip prie ryšulių priėjo du asmenys ir pradėjo juos krauti į automobilį. Pasaloje buvę pasieniečiai sureagavo nedelsiant ir vieną kroviką sučiupo įvykio vietoje. Tai buvo Švenčionių rajono gyventojas. Jo bendrininkas, pamatęs pasieniečius, metė krovinį ir spruko.

Iš įvykio vietos pasišalinusio asmens paieškai VSAT pareigūnai pasitelkė kinologą su tarnybiniu šunimi. Netrukus, pasekus bėglio pėdsakais, jis buvo sulaikytas. Tai – irgi Švenčionių rajono gyventojas.

Patikrinę rastus ryšulius pasieniečiai suskaičiavo, kad juose buvo 3 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl šio įvykio VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Abiem vyrams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.