Kraupios žmogžudystės Jurbarke detalės: įtariamasis 17-metis nudurto vaikino šeimą įžūliai vedžiojo klystkeliais

Kauno apygardos teismas antradienį atvertė 18-mečio jurbarkiečio Nojaus Armono nužudymo bylą, kurioje liudiję jaunuoliai atskleidė šokiruojančių detalių apie kraupiu nusikaltimu įtariamą, dabar jau pilnametystės sulaukusį Kęstutį Vyturį. Pastarasis tyčia klaidino savo aukos apleistame darželyje ieškojusius žmones, apsimetęs, jog ir pats dalyvauja paieškose. Išaiškėjo, jog įtariamasis žudikas kolekcionavo peilius, vieną jų nuolat nešiojosi – liudininkas jį pareigūnams netgi buvo nupiešęs.

 Žiauriai nužudyto 18 metų Nojaus (nuotr.) iš Jurbarko draugai teisme atskleidė su nusikaltimu, kūno paieškomis susijusias detales. <br> Lrytas.lt koliažas
 Žiauriai nužudyto 18 metų Nojaus (nuotr.) iš Jurbarko draugai teisme atskleidė su nusikaltimu, kūno paieškomis susijusias detales. <br> Lrytas.lt koliažas
 Žiauriai nužudyto 18 metų Nojaus (nuotr.) iš Jurbarko draugai teisme atskleidė su nusikaltimu, kūno paieškomis susijusias detales. <br> Nuotr. iš šeimos albumo
 Žiauriai nužudyto 18 metų Nojaus (nuotr.) iš Jurbarko draugai teisme atskleidė su nusikaltimu, kūno paieškomis susijusias detales. <br> Nuotr. iš šeimos albumo
 Žiauriai nužudyto 18 metų Nojaus iš Jurbarko draugai teisme atskleidė su nusikaltimu, kūno paieškomis susijusias detales. <br> L.Pilecko nuotr. (jurbarkosviesa.lt).
 Žiauriai nužudyto 18 metų Nojaus iš Jurbarko draugai teisme atskleidė su nusikaltimu, kūno paieškomis susijusias detales. <br> L.Pilecko nuotr. (jurbarkosviesa.lt).
 Žiauriai nužudyto 18 metų Nojaus iš Jurbarko draugai teisme atskleidė su nusikaltimu, kūno paieškomis susijusias detales. <br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Žiauriai nužudyto 18 metų Nojaus iš Jurbarko draugai teisme atskleidė su nusikaltimu, kūno paieškomis susijusias detales. <br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Žiauriai nužudyto 18 metų Nojaus iš Jurbarko draugai teisme atskleidė su nusikaltimu, kūno paieškomis susijusias detales. 
 Žiauriai nužudyto 18 metų Nojaus iš Jurbarko draugai teisme atskleidė su nusikaltimu, kūno paieškomis susijusias detales. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 5, 2020, 2:16 PM

Dėl platų atgarsį sukėlusios žmogžudystės teisiamųjų suole su K.Vyturiu atsidūrė ir Jurbarke gyvenanti 15-metė. Įtariama, jog paauglė sukurstė Kęstutį nužudyti Nojų, kuris buvo vienas geriausių jo draugų. Manoma, jog mergina degė kerštu, nes esą buvo be atsako įsimylėjusi N.Armoną.

Paskutiniame posėdyje parodymus davęs 21 metų Vytenis Undraitis papasakojo, kaip 2019 metų gegužės 10-ąją, praėjus dienai nuo žmogžudystės, jis ieškojo Nojaus su pastarojo dėde Nikolajumi Konovalovu.

Kūnas buvo rastas tik po dviejų savaičių, o iki tol artimuosius kankino nežinomybė.

Sekė pasakas apie pabėgimą

Nužudymo dieną – gegužės 9-ąją, apie 22 valandą pas Nojaus motiną Irena Vaškevičiūtę atėjo K.Vyturys su 15-mete – vėlyvi svečiai įtikinėjo, jog jos sūnus esą susidėjo su vietiniais čigonais, prekiauja narkotikais ir juos vartoja, o dabar buvo priverstas bėgti nuo kvaišalų platintojų gaujos.

Visa tai buvo melas – paaugliai siekė sumėtyti pėdas, tačiau įtarimų šešėlis krito kaip tik ant jų.

Nesulaukusi sūnaus, motina apie jo dingimą pranešė policijai ir pati su artimaisiais kitą dieną surengė vaikino paiešką.

Nojaus šeimą pasiekė žinios, jog vaikinas galėjo būti nužudytas ir paslėptas neveikiančiame darželyje Žemaitės gatvėje „Šaltinėlis“.

Įtariamąjį rado darželyje

Gegužės 10-ąją atvykę į darželį, V.Undraitis ir N.Konovalovas netikėtai jo teritorijoje išvydo K.Vyturį.

Pastarasis apsimetė, jog ieško savo draugo.

Kęstutis pareiškė, jog darželio patalpas apieškojo, tačiau kūno nerado.

V.Undraitis ir dingusio jaunuolio dėdė ketino atidžiai apžiūrėti „Šaltinėlio“ vidų, bet to nepadarė, patikėję K.Vyturio žodžiais.

Šias detales Vytenis prisiminė antradienį prisiminė teisme per apklausą.

K.Vyturys buvo sulaikytas po kelių dienų, o Nojaus kūnas rastas praėjus dviem savaitėms nuo nusikaltimo, gegužės 23 dieną tame pačiame darželio pastate.

Jis buvo apvyniotas polietilenine plėve ir ant viršaus dar kilimu, paslėptas po lentomis, betoninėmis plokštėmis ir kitu statybiniu laužu.

V.Undraičio tvirtinimu, K.Vyturys yra ūmaus būdo, greitai įsiplieksdavo, įsiveldavo į muštynes.

Kartą važiuodamas automobiliu su Vyteniu, Kęstutis pamatė gatvėje einantį kažkurį vietos jaunuolį ir liepė sustoti.

„Išlipęs jis puolė mušti vaikiną“, – pasakojo V.Undraitis.

Nupiešė tyrėjams peilį

Kauno teisme antradienį liudijo buvęs Nojaus klasiokas, 19-metis Lukas B., kuris taip pat patvirtino apie ūmų K.Vyturio charakterį.

Luko teigimu, Kęstutis mėgo kolekcionuoti peilius, o vieną jų nuolat nešiodavosi.

Paprašytas pareigūnų, Lukas nupiešė šį peilį. Piešinys buvo prijungtas prie bylos.

Kriminalistai nužudymo įrankį aptiko K.Vyturio kaimynų valdoje, kurį įtariamasis ten buvo numetęs slapta nuo šeimininkų.

Teismo posėdyje Lukas patvirtino, jog tai – tas pats peilis, kurį nešiojosi Kęstutis.

Apklausė ir motiną

Teisme antradienį buvo apklausta ir K.Vyturio mama.

„Pastaroji pas mane buvo atėjusi gegužės 10-ąją su Kęstučiu. Tuo metu ji dirbo Jurbarko ligoninėje medike. Moteris pasičiupo sūnaus pasaką, kaip Nojų persekioja čigonai, bandė man įteigti, kad tai tiesa.

Kęstučio motina aiškino, kad gegužės 9-ąją, nuo 17 valandos jis visą laiką buvo namuose. Tai kas tada atėjo pas mane 22 valandą?“, – liudininkės žodžiais nepatikėjo I.Vaškevičiūtė.

Nojus ir metais už jį jaunesnis Kęstutis buvo laikomi artimais draugais – kartu lankė Smalininkų technologijų ir verslo mokyklą, dažnai svečiuodavosi vienas kito namuose.

Su žmogžudyste įtariama paaugle Nojus lankė Jurbarko jaunimo centrą. Nusikaltimo padarymo metu jai buvo 14 metų.

Ruošėsi iš anksto

Tarp puikiai sutarusių jaunuolių perbėgo juoda katė.

Manoma, jog paauglė buvo įsimylėjusi ketveriais metais vyresnį Nojų, tačiau jausmai liko be atsako – jis draugavo su kita mergina.

Tuo tarpu K.Vyturys esą buvo neabejingas 14-metei.

Kęstutis ikiteisminio tyrimo metu tvirtino, jog ji, degdama kerštu Nojui, sumanė žmogžudystės planą ir jį sukurstė – buvo parinkta nužudymo vieta, pasirūpinta kilimu kūnui paslėpti, pasiimtas peilis.

K.Vyturys nuosprendžio laukia suimtas, o paauglei skirta švelnesnė kardomoji priemonė, rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Nukreipė dėmesį filmu

Praėjusių metų gegužės 9 dieną N.Armonas buvo įviliotas į apleistą darželį Jurbarke, Žemaitės gatvėje – esą reikia pasikalbėti.

Šiame darželyje draugai lankėsi ir anksčiau, tad būsima auka nieko bloga neįtarė.

K.Vyturio tvirtinimu, siekdama nukreipti Nojaus dėmesį, mergina savo telefone įjungė filmuotus vaizdus ir pakvietė jų pažiūrėti.

Vaikinui pasukus akis į telefoną, Kęstutis puolė jį peiliu.

N.Armonui mirus nuo dūrio į kaklą, jo kūnas buvo suvyniotas į kilimą ir paslėptas darželyje tarp statybinių nuolaužų.

Išaiškėjo, jog šiurpus planas gimė pusantro mėnesio iki žmogžudystės. K.Vyturys atsinešė į darželį kilimą iš savo rūsio.

SMS žinutės – šokiruojančios

Portalo lrytas.lt žiniomis, po nusikaltimo paauglė ėmė versti kaltę savo bendrininkui, tačiau ir pas ją buvo aptikti svarūs įkalčiai – pavyzdžiui, SMS žinutės.

„Kur paslėpti kūną?“, – žmogžudystės dieną moksleivė parašė savo bičiulei.

Įtariamosios telefone pareigūnai aptiko ir daugiau jos kaltę liudijančių pranešimų.

Į kruviną nusikaltimą įklimpusiai paauglei draugės atrašė: „Parodyk, kur tu jį patvarkei“.

Kitas posėdis įvyks rugsėjo 17 dieną, kurio metu planuojama apklausti keturis liudininkus.

Abu kaltinamieji parodymus teisme sutiko duoti tik po kitų bylos dalyvių apklausų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.