Elektroninės bankininkystės programą atnaujinusi telšiškė sąskaitoje pasigedo 3900 eurų

Ant internetinėje erdvėje siaučiančių sukčių jauko užkibusi jauna telšiškė patyrė nemenkų nuostolių – internetinės bankininkystės „Smart ID“ programą atnaujinusi 26 metų moteris netrukus sužinojo, kad jos sąskaitoje nebėra 3 tūkstančių 900 eurų.

 Internetinės bankininkystės „Smart ID“ programą atnaujinusi moteris banko sąskaitoje pasigedo 3 tūkstančių 900 eurų.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
 Internetinės bankininkystės „Smart ID“ programą atnaujinusi moteris banko sąskaitoje pasigedo 3 tūkstančių 900 eurų.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-11 10:48

Į policiją kreipusis telšiškė paaiškino, kad rugsėjo 8-osios vakare ji į mobiliojo ryšio telefoną gavo pranešimą, kad reikia atnaujinti elektroninės bankininkystės programą „Smart ID“. Šios programos pagalba galima patvirtinti elektroniniu būdu atliekamas finansines operacijas.

Nieko blogo neįtarusi moteris sutiko atnaujinti minėtą programą ir suvedė reikiamus kodus. Po to sukčiai moterį nukreipė į jos banko sąskaitą ir paprašė pakartoti įvestus kodus. Pamaniusi, kad to reikia „Smart ID“ programos atnaujinimui, telšiškė padarė tai, ko buvo prašoma..

Netrukus moteris sužinojo, kad iš jos banko sąskaitos dingo didelė pinigų suma. Ją į kitą sąskaitą sukčiai pervedė pasinaudoję iš sąskaitos savininkės išgautais kodais, kuriuos ji manydama, kad tokiu būdu atnaujina „Smart ID“ programą, suvedė pati.

3 tūkstančių 900 eurų netekusi telšiškė kreipėsi į policiją. Nukentėjusiosios pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Pasak pareigūnų, pastaruoju metu tokių sukčiavimo atvejų labai padaugėjo, todėl gyventojai prašomi būti atidesniais ir saugoti savo asmens bei banko sąskaitų duomenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.