Į Lenkiją pasiruošęs vykti moldavas pasieniečiams pateikė padirbtą vairuotojo pažymėjimą

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos į Lenkiją automobiliu „Audi A6“ vykusį moldavą. Patikros metu jis pateikė, įtariama, padirbtą savo šalies vairuotojo pažymėjimą.

Moldovos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys.<br>VSAT nuotr.
Moldovos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2020, 12:53 PM

Pirmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai vykdė tarnybą Lazdijų rajone netoli sienos su Lenkija. Ties Akmenių kaimu pasirinktiniam patikrinimui pasieniečiai sustabdė iš Lietuvos vykusį automobilį „Audi A6“. Lietuviškais registracijos numeriais paženklintą transporto priemonę vairavo 22–ejų Moldovos pilietis.

Vyras VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus automobilio dokumentus, tačiau moldaviškas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų. Paaiškėjo, kad šis dokumentas galimai suklastotas.

Pasieniečiai neleido moldavui tęsti kelionės. Jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Automobilis „Audi A6“ saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.