Nuo policijos pabėgusio vyro melas virto dar didesne bėda: planas neišdegė

Nuo jį stabdžiusių pareigūnų pasprukti sugebėjęs Pakruojo rajono gyventojas 25 metų Vygantas Maličevas buvo greitai demaskuotas. Ir nors vyras bandė išsisukti tvirtindamas, kad nuo policijos spruko ne jis, o jo automobilį pavogęs žmogus, tai tik dar labiau pablogino melagio padėtį.

Pakruojo rajone nuo jį stabdžiusių pareigūnų pasprukti sugebėjęs vairuotojas sukūrė istoriją apie neva iš jo pavogtą automobilį, bet buvo demaskuotas ir nuteistas už melagingą pranešimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pakruojo rajone nuo jį stabdžiusių pareigūnų pasprukti sugebėjęs vairuotojas sukūrė istoriją apie neva iš jo pavogtą automobilį, bet buvo demaskuotas ir nuteistas už melagingą pranešimą.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-02-26 07:25

Baudžiamojon atsakomybėn už melagingą pranešimą patrauktas V.Maličevas atsidūrė teisiamųjų suole, į kurį nusitempė ir jo melagingą alibi patvirtinti sutikusį šiaulietį 34 metų Tomą Čepaitį.

Bylą išnagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmų teisėja Rima Volikienė abu teisiamuosius pripažino kaltais dėl jiems inkriminuoto nusikaltimo.

Naktis turės leisti namuose

V.Maličevui teismas teismas skyrė 40 parų arešto, o šios bausmės vykdymą atidėjo pusmečiui. Nuteistajam skirta intensyvi priežiūra, kuri bus įgyvendinta elektroninio stebėjimo priemonėmis.

Per bausmės atidėjimo laikotarpį V.Maličevas nuo 23 valandos vakaro iki 6 valandos ryto privalės būti namuose.

T.Čepaičiui teismas skyrė keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kuri buvo subendrinta su anksčiau už kitus nusikaltimus skirtomis bausmėmis. Galutinės vienerių metų vienuolikos mėnesių ir dvidešimties dienų laisvės atėmimo bausmės vykdymą teismas T.Čepaičiui atidėjo dvejiems su puse metų.

Nuteistasis buvo įpareigotas susirasti darbą arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, dalyvauti elgesio pataisos programoje ir nuo 23 valandos vakaro iki 6 valandos ryto būti namuose.

Pareigūnai bandė sustabdyti automobilį

Pakruojo rajone Plaučiškių kaimo link važiuojantį automobilį „Seat Leone“ policijos pareigūnai nusprendė sustabdyti pernai lapkričio 29-ąją, apie antrą valandą nakties.

Tačiau vairuotojas į jį stabdžiusius pareigūnus dėmesio nekreipė ir, padidinęs greitį, nurūko kaimo link.

Policijos pareigūnai bėglį persekiojo, tačiau jam pavyko atitrūkti.

Pasukęs į netoli Plaučiškių kaimo esantį mišką V.Maličevas sustojo, paliko automobilį ir pėsčiomis sugrįžęs į kaimą, pasislėpė.

Tuščią automobilį radę policininkai nustatė, kad jis priklauso už vagystę teistam, teisės vairuoti laikinai netekusiam V.Maličevui.

Nusprendė apgauti policininkus

Pamanęs, kad policininkai nerado miške palikto automobilio, V.Maličevas po kurio laiko nusprendė sugrįžti atgal ir jį parsivaryti.

Pamiškėje palikto „Seat Leone“ neberadęs vaikinas suprato, kad jį į saugojimo aikštelę išsivežė policininkai.

V.Maličevas ėmė galvoti, kaip išsisukti iš padėties, ir nusprendė pats pranešti apie neva iš jo pavogtą automobilį bei tokiu būdu išvengti atsakomybės už bėgimą nuo policijos pareigūnų.

Kad versija atrodytų įtikinamesnė, V.Maličevas telefonu susisiekė su savo pažįstamu, septynis kartus už vagystes ir smurtinius nusikaltimus teistu šiauliečiu T.Čepaičiu.

Draugo V.Maličevas paprašė paliudyti, kad naktį jis praleido Šiauliuose.

Pareigūnai melagius demaskavo

Tą pačią dieną V.Maličevas kreipėsi į policiją ir pranešė apie automobilio vagystę.

Vyras tvirtino, kad savo „Seat Leone“ jis lapkričio 28-osios popietę paliko Plaučiškių kaime, šalia tvenkinio esančioje aikštelėje.

Neva ten atvažiavęs T.Čepaitis jį išsivežė į Šiaulius.

V.Maličevas tvirtino, kad naktį praleido Šiauliuose, o sugrįžęs neberado aikštelėje palikto automobilio, todėl dėl vagystės kreipėsi į policiją.

Tuo nepatikėję pareigūnai pareiškėją perspėjo, kad už melagingą pareiškimą jam gresia baudžiamoji atsakomybė, tačiau vaikinas tą patį pakartojo ir per antrąją apklausą.

Vis dėlto pareigūnams pavyko demaskuoti melagį. Įrodymų priremtas V.Maličevas prisipažino istoriją dėl automobilio vagystės sukurpęs bandydamas išvengti atsakomybės už bėgimą nuo jį kelyje stabdžiusių policijos pareigūnų.

Kartu su V.Maličevu teisiamųjų suole atsidūrė ir jam melu padėti bandęs T.Čepaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.