Trakų rajone – įtempta 30 valandų paieškos drama: drebanti iš šalčio, basa rasta senolė skubiai perduota medikams Vietos gyventojus nuvylė policijos reakcija

Trakų rajone dingus 90 metų vietos gyventojai Genovaitei Š., artimieji ir kaimynai surengė skubią jos paiešką – buvo baiminamasi dėl garbaus amžiaus moters gyvybės. Senolę vietos gyventojai rado praėjus daugiau nei parai nuo jos dingimo už dviejų kilometrų nuo namų – sušalusią, be batų ir kojinių, prie apleisto pastato. Paieškų dalyvius nuvylė policijos reakcija, tačiau pareigūnai tvirtino savo darbą atlikę kruopščiai.

 Genovaitė Š. buvo skubiai perduota medikams. <br> Lrytas.lt koliažas
 Genovaitė Š. buvo skubiai perduota medikams. <br> Lrytas.lt koliažas
 Genovaitė Š. buvo skubiai perduota medikams. <br> Nuotr. iš šeimos archyvo.
 Genovaitė Š. buvo skubiai perduota medikams. <br> Nuotr. iš šeimos archyvo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 20, 2021, 1:40 PM, atnaujinta Mar 20, 2021, 1:41 PM

Išsekusi, nuvargusi senutė buvo skubiai perduota medikams, kurie jai suteikė pagalbą. Viliamasi, kad grėsmingų komplikacijų pavyks išvengti.

Genovaitė Š. iš savo namų Alešiškių kaime išėjo penktadienį, apie 8 valandą ryto. Manoma, jog pensininkė ketino apsipirkti „mobilioje parduotuvėje“ – taip vadinamas nuolat į šias apylinkes atvykstantis ir netoli senutės būsto sustojantis automobilis su įvairiomis prekėmis.

Tačiau senolė galėjo supainioti mašinos stovėjimo laiką ir vietą – dėl amžiaus jai nelengva orientuotis aplinkoje.

„Tą pačią dieną artimieji kreipėsi į policiją, tačiau pareigūnai sraigtasparnį kelti atsisakė – esą tai daryti neverta dėl vieno senyvo žmogaus.

Taip pat buvo pasakyta, kad policijos kinologus su šunimis pasitelkti jau per vėlu. Tik niekaip nesupratome, kodėl vėlu – juk ji buvo dingusi dar neilgą laiką.

Brangi buvo kiekviena akimirka – senolė juk galėjo mirtinai sušalti“, – nuostabos neslėpė dingusios moters kaimynė Kristina S.

Vietos gyventojai senutę paskutinį kartą iki suradimo matė penktadienį apie 14 valandą, maždaug už 4 kilometrų nuo namų.

Moteris yra silpnos sveikatos, sunkiai girdi. Šiose apylinkėse netrūksta miškingų teritorijų – artimieji bijojo, kad ji ten nebūtų nuklydusi.

Tik šeštadienį, šiek tiek po vidurdienio giminaičiai ir kiti kaimynystėje gyvenantys žmonės rado Genovaitę prie apleisto pastato, esančio maždaug už poros kilometrų nuo jos namų. Laimei, ji buvo gyva.

Silpnos sveikatos moteris buvo be batų, ant pamėlynavusių nuo šalčio kojų matėsi nubrozdinimų žymės. Ji skubiai perduota į medikų rankas.

Alešiškių kaime Genovaitė Š. gyvena su savo dviem anūkėmis ir jų šeimomis.

„Apie moters dingimą buvo pranešta penktadienio vakarą. Pareigūnai intensyviai ieškojo senutės – paieškos vyko ne tik vakare, bet ir visą naktį. Taip pat buvo kruopščiai patikrintos ligoninės, atlikta daugelis kitų neatidėliotinų veiksmų.

Sraigtasparnio kelti nebuvo tikslinga, nes nebuvo aišku, į kurią pusę buvo nuėjusi senolė“, – naujienų portalui pasakojo Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?