Šalčininkų policija perspėja: Eišiškėse papūgos nėra veisiamos

Šalčininkų policijos komisariatas perspėdamas dėl siautėjančių sukčių, papasakojo istoriją, kurios moralas kiek neįprastas: Eišiškėse papūgos tikrai nėra veisiamos.

Šalčininkų policija perspėja: Eišiškėse papūgos nėra veisiamos.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Šalčininkų policija perspėja: Eišiškėse papūgos nėra veisiamos.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-25 14:16, atnaujinta 2021-03-25 14:23

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Šalčininkų rajono policijos komisariatas, kovo 22 d. Palangos miesto gyventoja skelbimu portale skelbiu.lt rado ją dominantį skelbimą dėl skubiai parduodamos papūgos Eišiškių mieste, kuris pasak „pardavėjo“ yra „Vilniaus rajone“ (iš tiesų Eišiškės yra Šalčininkų rajone – red. past.).

Moteris paskambinusi skelbime nurodytu telefono numeriu susitarė dėl pirkimo su tariamu „pardavėju“, kuris aiškino, kad skubiai parduoda draugės papūgą, nes pastaroji išvyko gyventi į užsienį bei jis pats taip pat išvyksta ir, deja, papūgos pasiimti su savimi negali.

Pardavėju prisistatantis vyras pasisakė esąs Vytautas, gyvenantis Mokyklos g., Eišiškėse, „Vilniaus rajone“, taip pat nurodė, kad sekančią dieną iš draugės tėvų namų, esančių Varėnoje, parsiveš parduodamą papūgą ir ją perduos atsiųstam moters kurjeriui. Pokalbio metu sutarė, kad už papūgą kainuojančią 400 eurų, moteris mokės tik 300 eurų, apmokės kurjerio paslaugas ir perves 100 eurų avanso į „pardavėjo“ draugės sąskaitą.

Atlikus avansinį 100 eurų mokėjimą, su vyru kitą dieną susisiekti nepavyko. Moteris supratusi, kad liko apgauta kreipėsi į policiją.

Sukčiai sugeba įrodyti, kad žmonių patiklumui ribų nėra. Policijos pareigūnai rekomenduoja, kritiškai vertinti pasiūlymus, kuriuose siūlomos, prekės ar paslaugos yra mažesnę negu rinkos kainą, kadangi sukčiai itin dažnai naudojasi žmonių noru įsigyti prekę ar paslaugą kuo pigiau. Nesiųskite avanso asmenims, kurių nepažįstate, geriau sumokėkite už prekes ar paslaugas tik jas gavus.

Prekes ir paslaugas pirkite tik iš patikimų asmenų ar internetinių parduotuvių, preliminariai pasidomėjus pirkėjų įvertinimais ir komentarais. Visada išlikite budrūs, o kilus įtarimams – nedelsiant skambinkite Nr. 112“, – rašoma Šalčininkų rajono policijos komisariato pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.