Apsaugininkai tapo įsiutusių žmonių taikiniu: priminė žiaurią tragediją dėl 1,2 euro

Klaipėdoje dirbti apsaugininkais nesaugu: jie sulaukia ir smūgių į veidą, ir būna apmėtyti kiaušiniais. Daugiausia problemų kyla baruose, kur tarp įkaušusių klientų įsiplieskia įvairių konfliktų.

Apsaugos tarnyba, apsaugininkas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Apsaugos tarnyba, apsaugininkas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2021, 11:25 AM

Policijos pareigūnai padėti apsaugininkams neretai vyksta į Žvejų gatvę, kur Danės krantinėje veikia nemažai barų.

Praėjusį sekmadienį po vidurnakčio viename jų įsisiautėjo 53 metų vyras. Jį tramdyti bandęs apsaugos darbuotojas sulaukė trijų smūgių į veidą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos sutrikdymo.

Praėjusią savaitę nukentėjo prekybos centro Taikos prospekte darbuotoja.

28 metų moteris pastebėjo, jog vienas asmuo keistai elgiasi, o priėjusi arčiau suvokė, kad jis, prisikrovęs įvairių prekių, bando sprukti iš parduotuvės nesusimokėjęs.

Moteris liepė nunešti prekes atgal. Kai vyras pasuko prie prekių lentynų, apsaugininkė ėjo jam iš paskos.

Vyras piktinosi, svaidėsi keiksmažodžiais, o paskui čiupo iš dėžutės kiaušinį ir paleido moteriai į galvą. Kol apsaugininkė atsitokėjo, vagišius pabėgo.

Moteris buvo nuvežta į ligoninę, o po apžiūros išleista gydytis ambulatoriškai. Vagišiaus, kuriam maždaug 35 metai, ieškoma.

Mirtinas dūris

Baisiausias išpuolis prieš apsaugininką Klaipėdoje įvykdytas 2018 m. sausio 5 d. „Akropolio“ prekybos centre – čia nužudytas 24-erių apsaugininkas Rosvaldas Poška. Žudikas – Maksimas Orlovskis – nuteistas kalėti 17 metų.

Tragedija nutiko penktadienį po 19 valandos „Maximos“ parduotuvėje. Jaunas pirkėjas pasiėmė mandarinų ir atėjo atsiskaityti į savitarnos skyrių. Tačiau jis sumokėjo ne už mandarinus, o už svogūnus, kurie yra pigesni. Kainų skirtumas – 1,2 euro.

Apgavystę pastebėję apsaugininkai nusivedė įtariamąjį į tarnybines patalpas apklausti. Sukčiavimu įtartas vyras bandydamas ištrūkti ėmė švaistytis peiliu.

Vienas apsaugininkas atsipirko paviršiniais pjautiniais sužalojimais keliose kūno vietose, o jam į pagalbą atskubėjusį R.Pošką pakirto peilio dūris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.