Nuteisti Mažeikiuose siautėję jaunuoliai

Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmai paskelbė nuosprendį jau teistiems keturiems mažeikiškiams. Bendrininkų grupėje veikę trys nepilnamečiai ir juos į nusikalstamas veikas įtraukęs E.M. pripažinti kaltais dėl svetimo turto vagysčių. Pastarasis pripažintas kaltu ir dėl nepilnamečių įtraukimo į nusikalstamą veiką.

Nuteisti Mažeikiuose siautėję jaunuoliai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Nuteisti Mažeikiuose siautėję jaunuoliai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2021, 11:28 AM, atnaujinta Oct 26, 2021, 11:32 AM

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusios prokurorės Editos Ročytės, E.M. ir du mažeikiškiai jau anksčiau buvo teisti už panašias nusikalstamas veikas. Trijulės taikinyje tuo metu buvo atsidūrusios bažnyčios, parduotuvės ir kitos patalpos. Tąkart jų nusikaltimų grandinė nutrūko tik skyrus griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams. Tačiau vėliau vaikinai, apiplėšdami sodų namelius, negyvenamas patalpas Mažeikiuose, ir toliau tęsė nusikalstamas veikas.

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, teismas, išnagrinėjęs bylą, patvirtino, kad E.M. žinojo, jog T.J., L.Ž. ir A.S. yra nepilnamečiai. Pasinaudojęs savo, kaip vyresnio pagal amžių, autoritetu mažeikiškis į nusikalstamą veiką įtraukė vaikus, jiems pažadėjęs už pavogtus ir parduotus daiktus duoti pinigų.

Konstatuota, kad 2020 metais, iš anksto susitarę ir veikdami bendrininkų grupėje, turėdami tikslą pagrobti svetimą turtą, šie jaunuoliai, keturis kartus įsilaužė į sodo namelius bei vieną kartą į negyvenamas patalpas Mažeikiuose. Skaičiuojama, kad vaikinai iš ten pagrobė įvairių daiktų už beveik 1,3 tūkst. eurų. Teismas taip pat nustatė, kad minėti mažeikiškiai pasikėsino pagrobti svetimą turtą įsibraudami į dar vieną sodo namelį Mažeikiuose, tačiau ten nebuvo vertingų daiktų.

Teismas nustatė, kad E.M. ir T.J., veikdami bendrininkų grupėje, iš vieno sandėliuko Mažeikiuose pagrobė svetimo turto už 334 eurų, o E.M., T.J. ir L.Ž., veikdami bendrininkų grupėje, iš ūkinio pastato – 1 tūkst. 606 eurų.

Spalio 21 dieną Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmai mažeikiškius pripažino kaltais. Subendrinus su anksčiau paskirtomis bausmėmis, E.M. skirta galutinė bausmė – laisvės atėmimas 6 metams, o T.J. – 3 metams ir 6 mėnesiams.

L.Ž. skirtas laisvės atėmimas 2 metams ir 6 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant tokiam pat laikotarpiui, o A.S. – laisvės atėmimas 1 metams ir 2 mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant 1 metams ir 6 mėnesiams. L.Ž. skirta 70 valandų, o A.S. 40 valandų nemokamų auklėjamojo pobūdžio darbų bei elgesio apribojimas 12 mėnesių.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.