Kraupi žmogžudystė Varėnos rajone: vyras rastas kraujo klane, jo draugė – įkalinta sodyboje Pagalba iškviesta tik po paros

Teisėsauga narplioja painią žmogžudystės bylą Varėnos rajone – per išgertuves butelio smūgiu į galvą sodyboje buvo nužudytas vietos gyventojas 41 metų Mindaugas D., bet aukos vaikystės draugas savo kaltę kategoriškai neigia. Vyro kūnas aptiktas kraujo klane.

 Įtariamasis įkliūva jau dėl antros žmogžudystės.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Įtariamasis įkliūva jau dėl antros žmogžudystės.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2022, 2:13 PM, atnaujinta Jan 17, 2022, 3:01 PM

Praėjus kelioms savaitėms nuo nusikaltimo, naujienų portalui lrytas.lt pavyko sužinoti daugiau tyrimo detalių. Kauno prokuroras Vytautas Gataveckas pranešė, jog prieš įtariamąjį žmogžudį surinkta pakankamai svarių įrodymų.

Šešis kartus anksčiau teistas, už kito žmogaus nužudymą 9 metus kalėjime praleidęs 41 metų vilnietis Igoris P. prašėsi paleidžiamas į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą, tačiau teismas nusprendė skirti jam 3 mėnesių suėmimą. Įtariamasis šiuo metu dirba statybose pagal verslo liudijimą.

Įtariamasis, sprendžiant iš pasiūlymo duoti didelį užstatą už švelnesnės kardomosios priemonės skyrimą, jo būsto Vilniuje, sodybos Varėnos rajone, gyvena pasiturinčiai.

Žmogžudystė buvo įvykdyta gruodžio 27-ąją, prieš pat vidurnaktį Igorio P. sodyboje, esančioje Dubičių kaime.

Mindaugas D. su savo 51 metų drauge J.K. gyveno gretimame kaime. Porą iš jos namų į savo sodybą Igoris P. atsivežė gruodžio 27-osios pavakare.

Liko viena su mirštančiuoju

Pasak moters, išgertuvių metu be jokios priežasties, net neįsiplieskus kivirčui Igoris P. staiga čiupo pilną pusės litro degtinės butelį ir sviedė į jos sugyventį. Auka tuo metu sėdėjo fotelyje.

Sudužus buteliui, vyrui iš galvos pasipylė kraujas, tačiau niekas pagalbos jam neiškvietė. Sunkiai sužeista auka ilgą laiką merdėjo.

Mindaugo D. sugyventinės tvirtinimu, savo telefono ji neturėjo, o smurtautojas skambinti medikams atsisakė.

Įtariamasis užrakino duris iš vidaus, tačiau smurto prieš ją nevartojo.

Gruodžio 28-osios rytą įtariamasis žudikas išėjo iš namų, palikęs užrakintą moterį kartu su mirštančiu vyriškiu.

Mindaugo D. draugė aiškino, jog jai nebuvo galimybių pranešti apie nusikaltimą, nes buvo tarsi įkalinta svetimuose namuose.

Pamatė aukos kojas

Po mirtino smūgio buteliu Igoris P. toliau girtavo vietos apylinkėse. Aukos kūnas aptiktas tik vėlų gruodžio 28-osios vakarą, apie 22 valandą.

Igorio P. žmona, tuo metu buvusi Vilniuje, apimta negeros nuojautos paskambino Dubičiuose gyvenančiai pažįstamai moteriai ir paprašė patikrinti sodybą.

Nuėjusi prie namo, kaimynė pro langą iš pradžių išvydo negyvo vyro kojas. Buvo pritekėję daug kraujo.

Netrukus buvo iškviesta policija, atskubėjo ir netoliese gyvenanti įtariamojo motina. Buvusiai nužudytojo sugyventinei nustatytas sunkus girtumo laipsnis (apie 3 prom. alkoholio), ji pripažinta liudininke.

Sučiupo po dviejų dienų

Igorį P. policija Varėnos apylinkėse sulaikė gruodžio 29-osios popietę. Jis atsisakė tikrintis girtumą. Įtariamasis atsidūrė areštinėje, o vėliau teismas nusprendė jį suimti ilgiausiai leistinam terminui.

Igoris P. pripažino, jog dalyvavo išgertuvėse su auka, tačiau neigė prieš ją smurtavęs. Esą išeidamas iš namų, jis savo vaikystės draugą paliko gyvą ir sveiką.

Kruvinoje puotoje dalyvavo dar vienas vyras, kurio parodymų pareigūnai tyrimo sumetimais neviešina.

Igoris P. anksčiau buvo teistas ne tik už žmogžudystę, bet ir už vagystę bei pasipriešinimus teisėsaugos pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.