Akmenės rajone pasieniečiai aptiko didelį kiekį narkotikų: rastas amfetaminas ir marihuana

Akmenės rajone patikrinti sustabdytame automobilyje Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai aptiko 20 gramų, įtariama, narkotinių medžiagų. Kur kas didesnis kvaišalų kiekis – beveik 700 gramų – į pasieniečių rankas pateko vėliau atliktų kratų metu.

 Akmenės rajone pasieniečiai aptiko didelį kiekį narkotikų: rastas amfetaminas ir marihuana.<br> VSAT nuotr.
 Akmenės rajone pasieniečiai aptiko didelį kiekį narkotikų: rastas amfetaminas ir marihuana.<br> VSAT nuotr.
 Akmenės rajone pasieniečiai aptiko didelį kiekį narkotikų: rastas amfetaminas ir marihuana.<br> VSAT nuotr.
 Akmenės rajone pasieniečiai aptiko didelį kiekį narkotikų: rastas amfetaminas ir marihuana.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 8, 2022, 2:12 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pnktadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su kolegomis iš policijos Akmenės rajone, kelyje Klyšiai – Daunoriai, patikrinti sustabdė automobilį „Ford Mondeo“, ženklintą lietuviškais valstybiniais numeriais.

Jį vairavo 43-ejų Naujosios Akmenės gyventojas. Kartu važiavo 32 metų ten pat gyvenantis vyras. Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šioje transporto priemonėje gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

Bagažinėje VSAT pareigūnai aptiko gamyklinėje ertmėje paslėptą folijos paketėlį, kuriame buvo 20 gramų gelsvos spalvos miltelių. Pirminiais duomenimis, tai – amfetaminas.

Vyrus pasieniečiai sulaikė ir apklausė. Po areštinėje praleistos paros abu Naujosios Akmenės gyventojai paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

Tyrimą tęsę Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su Palangos, Uosto bei Šiaulių pasienio užkardų pasieniečiais penktadienį ir šeštadienį atliko dar dvi rezultatyvias kratas skirtingose Akmenės rajono vietose.

Jų metu pagalbinėse bei gyvenamosiose patalpose rasta ir paimta 680 gramų kvaišalų. Įtariama, kad tai augalinės kilmės narkotinė medžiaga marihuana bei amfetaminas. Tikslią radinių kilmę ir sudėtį nustatys juos tirsiantys ekspertai.

Vienos kratos Akmenės rajone metu rastas ir pistoletas, tačiau iškart paaiškėjo, kad jis naudojamas šratasvydyje. Tokiam ginklui leidimo nereikia.

Narkotines medžiagas aptikę pasieniečiai taip pat buvo sulaikę dar du asmenis, 26 ir 33 metų Akmenės rajono gyventojus. Po apklausų jie paleisti skyrus kardomąsias priemones rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų poėmį.

Tolesnes įvykių aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pradėję VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.