Teismas leido suimti motinos nužudymu įtariamą pasvalietį

Teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės prašymą ir 30-mečiui pasvaliečiui skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą. Jaunas vyras įtariamas savo motinos nužudymu, praneša prokuratūra.

Teismas leido suimti motinos nužudymu įtariamą pasvalietį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Teismas leido suimti motinos nužudymu įtariamą pasvalietį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2022, 12:00 PM, atnaujinta Apr 14, 2022, 12:05 PM

Negyvos moters kūnas bute Pasvalyje buvo rastas balandžio 12-osios rytą. Įtariant, kad jos mirtis smurtinė, buvo sulaikytas pasvalietės sūnus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Tyrimui vadovaujanti Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė ketvirtadienį kreipėsi į Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmus, prašydama įtariamąjį suimti maksimaliam 3 mėnesių laikotarpiui.

Teismas prokurorės prašymą patenkino.

Kaip jau skelbė lrytas.ltbalandžio 12 d. apie 7 val. 40 min. Pasvalyje, Biržų g., savo bute, rastas mirusios moters (gimusi 1960 m.) kūnas.

Nors policijos pranešime neminima, kokių sužalojimų aptikta ant moters kūno, pareigūnams kilo įtarimų, kad ji gali būti nužudyta. Todėl buvo sulaikytas girtas (2,05 prom.) įtariamasis (gim. 1991 m.). Jis buvo uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Baudžiamasis kodeksas nurodo, kad tas, kas nužudė savo artimąjį giminaitį ar šeimos narį, baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.