Po avarijos girtavęs šiaulietis teismo malonės nebeišmeldė

Kartą nepasimokęs šiaulietis 26 metų Edgaras Tamoševičius už antrąją pamoką sumokės visą kainą. Jaunas vyras užsidirbo teistumą, prarado teisę vairuoti ir neteko automobilio.  

Gerti alkoholį po avarijos nevalia, kol nenustatytos visos eismo įvykio aplinkybės. <br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Gerti alkoholį po avarijos nevalia, kol nenustatytos visos eismo įvykio aplinkybės. <br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-01 15:16, atnaujinta 2022-07-01 15:22

Šiaulietį įklampino avarija, kurią jis padarė šių metų sausio 23-iąją. Rytą žiedinėje neišsitekęs vaikino vairuojamas „Volvo S80” kliudė porą kelio ženklų, bet E.Tamoševičius nutarė iš avarijos vietos sprukti.

Įstatymas draudžia po eismo įvykio vartoti alkoholį, kol nenustatytos visos aplinkybės. Bet namo sugrįžęs šiaulietis girtavo, o jį suradę policijos pareigūnai nustatė vidutinį girtumą (1,72 promilės).

E.Tamoševičius per ikiteisminį gailėjosi, bet dalį kaltės bandė suversti sugyventinei. Pasak jauno vyro, jo draugė vis išprovokuodavo konfliktus. Šiaulietis sakė, kad nebeplanuoja gyventi kartu, todėl tokios situacijos nebepasikartos.

Vyriškis prašė neatimti vairuotojo pažymėjimo, nes jis reikalingas darbui. Šiaulietis prašė bylą užbaigti baudžiamuoju įsakymu, nes jis neva alkoholį vartojo jau sugrįžęs namo, o avariją padarė neapsvaigęs. 

Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Audrius Sadauskas sumažino bausmę trečdaliu, nes teisiamasis visiškai pripažino kaltę, o byla buvo išnagrinėta taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą.

E.Tamoševičiui paskirtas 38 parų areštas, bet bausmės vykdymas atidėtas 5 mėnesiams. Bandomąjį laikotarpį šiaulietis privalės nešioti elektroninę apykoję, jis taip pat įpareigotas nuo 23 iki 6 val. būti namuose, neišvykti iš gyvenamosios vietos be leidimo.

Be to, E.Tamoševičius pusantrų metų prarado vairuotojo pažymėjimą ir automobilį „Volvo S80”. 

Šiaulietis galėjo atsipirkti ir švelnesne bausme, bet koją pakišo pernykštė istorija. 2021 m. rugsėjo 2-osios rytą girtas E.Tamoševičius pasiautėjo miesto centre. Šiaulietis įniršį liejo spardydamas ir kumščiais trankydamas įstaigos duris, o galiausiai į jas ėmė trankyti „Bolt“ paspirtukus.

Suskaičiuota, kad vandalas į duris paspirtuką trenkė net 31 kartą. Nuo išpuolio nukentėjusi įstaiga paskaičiavo, kad padaryta žala siekė  beveik 7900 eurų.

E.Tamoševičius galutinai nurimo, kai kumščiu tvojo į aikštelėje stovinčio automobilio priekinį stiklą. 

Tąkart prokuroras pagailėjo vaikino ir baudžiamoji byla buvo nutraukta pagal laidavimą. Bet šios pamokos neišmokęs šiaulietis suklupo dar kartą, o bandomasis laikotarpis dar nebuvo pasibaigęs.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.