Pareigūnai sučiupo Šiauliuose siautėjusį plėšiką – vyras per diena sugebėjo įvykdyti net 2 nusikaltimus

Ne vieną kartą už vagystes ir plėšimus teistas 31 metų šiaulietis rugpjūtį dėl plėšimo buvo sulaikytas, tačiau į laisvę po mėnesio išleistas vyras netrukus vėl įkliuvo, kai apiplėšė vieną merginą, o kitą pasikėsino apiplėšti.

Pareigūnai sučiupo Šiauliuose siautėjusį plėšiką – vyras per diena sugebėjo įvykdyti net 2 nusikaltimus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pareigūnai sučiupo Šiauliuose siautėjusį plėšiką – vyras per diena sugebėjo įvykdyti net 2 nusikaltimus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-10 11:58, atnaujinta 2022-10-11 07:51

Šįkart nusikaltėlis už grotų atsidūrė ilgesniam laikui – čia jis sutiks ir Naujuosius metus.

Apie dieną apiplėštą draugę viena šiaulietė policijai pranešė spalio 4-ąją.

Mergina papasakojo, kad prieš kelias valandas į jos draugės butą įsiveržęs plėšikas sumušė draugę ir iš jos pagrobė 70 eurų.

Pareiškėja buvo išsigandusi, nes iš draugės pasakojimo suprato, kad tas pats plėšikas turi ketinimų įsibrauti ir į jos namus.

Į tai sureagavę pareigūnai surengė pasalą merginos namuose. Paaiškėjo, kad nerimauta pagrįstai. Vakare į merginos namus iš tiesų įsibrovė plėšikas ir jį sulaikė čia pasaloje budėję policininkai.

Į pareigūnų rankas patekusiam įsibrovėliui nustatytas vidutinis (1,86 prom.) girtumas.

Sulaikytasis buvo uždarytas į areštinę, o dėl apiplėšimo ir pasikėsinimo apiplėšti pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Paaiškėjo, kad šis šiaulietis neseniai įvykdė ir daugiau nusikaltimų. Rugpjūčio mėnesį jis apiplėšė pažįstamą 59 metų šiaulietę.

Kai moteris atvėrė duris pas ją atėjusiam pažįstamam vyrui, jis šeimininkę įstūmė į vidų, nuplėšė nuo kaklo grandinėlę, sudavė kelis smūgius ir pareikalavo jam atiduoti auskarus. Po to įsibrovėlis išnaršė butą ieškodamas papuošalų, tačiau jų nerado.

Plėšikas pagrobė 100 eurų, šeimininkės mobiliojo ryšio telefoną ir išeidamas užrakino buto duris jame palinkdamas šeimininkę.

Kai bute įkalintai moteriai pavyko išsilaisvinti, ji iškart kreipėsi į policiją. Pareiškimą parašiusi šiaulietė įtarė, kad nuo šio ją apiplėšusio pažįstamo vyro galėjo nukentėti ir gegužės mėnesį.

Tąsyk po išgertuvių, kuriose dalyvavo ir šis ne kartą už vagystes bei plėšimus teistas šiaulietis, buto šeimininkė pasigedo įvairių auksinių papuošalų, o jos vyras – žiedo ir piniginės su 60 eurų bei dokumentais.

Po nukentėjusiosios pareiškimo ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai surado ir sulaikė įtariamąjį. Teismas jį leido suimti vienam mėnesiui.Suėmimo terminui pasibaigus kardomoji priemonė įtariamajam buvo pakeista ir plėšikas atsidūrė laisvėje.

Laisvėje recidyvistas ilgai neužsibuvo. Šįkart plėšiką teismas leido suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.