Vanuatu pilietis pasieniečiams patiekė suklastotą lenkišką vairuotojo pažymėjimą

Pasienyje su Lenkija Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Vanuatu pilietį, kuris pateikė, įtariama, suklastotą lenkišką vairuotojo pažymėjimą.

 Vanuatu pilietis pasieniečiams patiekė suklastotą lenkišką vairuotojo pažymėjimą.<br> VSAT nuotr.
 Vanuatu pilietis pasieniečiams patiekė suklastotą lenkišką vairuotojo pažymėjimą.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 12:10 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Lazdijų rajono Akmenių kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „Mercedes-Benz GLC“. Lietuvoje registruotą transporto priemonę vairavo 37-erių Vanuatu pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje.

Užsienietis pasieniečiams pateikė tvarkingus transporto priemonės dokumentus, tačiau jo turėtas Lenkijos vairuotojo pažymėjimas iškart sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

VSAT pareigūnai Vanuatu pilietį sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Užsieniečiui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Automobilis „Mercedes-Benz GLC“ perduotas kartu vykusiam asmeniui, turėjusiam tvarkingus kelionės dokumentus ir teisę valdyti transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.