Teismas tenkino prokuroro skundą – girtam vairuotojui skirta sugriežtinta bausmė

Teismas patenkino Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroro apeliacinį skundą neblaivaus vairuotojo byloje. Kauno apygardos teismo sprendimu, kaltinamajam R.U., kuris nuteistas dėl vairavimo esant neblaiviam, sugriežtinta bausmė – bus išieškoma ne dalis, o visa transporto priemonės, kurią jis vairavo, vertę atitinkanti pinigų suma.

Teismas tenkino prokuroro skundą – girtam vairuotojui skirta sugriežtinta bausmė.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Teismas tenkino prokuroro skundą – girtam vairuotojui skirta sugriežtinta bausmė.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2022, 10:00 AM

Lietuvos Respublikos prokuratūra praneša, kad bylos duomenimis, R.U. buvo kaltinamas, jog darbo metu būdamas neblaivus vairavo įmonei priklausantį automobilį. Vairuotojui buvo nustatytas 1,76 promilių neblaivumas. Šių metų liepos mėnesį Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmų sprendimu iš kaltinamojo buvo konfiskuota tik dalis nusikaltimo padarymo priemonės – transporto priemonės vertės – 6000 eurų, įpareigojant šią sumą sumokėti per 1 metus ir 6 mėnesius, taip pat atimta teisė vairuoti transporto priemones 2 metus.

Su tokiu pirmos instancijos teismo nuosprendžiu nesutiko ikiteisminiam tyrimui vadovavęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras Antanas Baranauskas. Jis Kauno apygardos teismui pateikė apeliacinį skundą, prašydamas sugriežtinti nuosprendį. Prokuroras apeliaciniame skunde nurodė, jog pirmosios instancijos teismas netinkamai taikė baudžiamąjį įstatymą, nes automobilio, su kuriuo buvo įvykdyta nusikalstama veika, rinkos vertė daug didesnė – apie 14 000 eurų.

Kauno apygardos teismas prokuroro A.Baranausko apeliacinį skundą patenkino. Nuteistasis R.U. privalės į valstybės biudžetą, įsiteisėjus nuosprendžiui, sumokėti visą konfiskuotino turto – transporto priemonės vertę atitinkančią pinigų sumą – 14 020 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.